Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti


SUTORINA JE BIH!
Procitaj komentar

Autor: B.net
Objavljeno: 25. December 2014. 23:12:07


Prvo, u proteklih tri mjeseca uspjeli smo naći kompletnu argumentaciju i dokumentaciju o vlasništvu BiH nad Sutorinom koju je Vijeće Ministara u tehničkom mandatu ignorisalo a onda potpisalo sramnu saglasnost prijedloga komisije za granice, da nema spornih tačaka između BiH i Crne Gore.
Komisija i saziv Vijeća Ministara sami su se svrstali među VELEIZDAJNIKE BiH.

Drugo, u proteklih tri mjeseca uspjeli smo zaustaviti proces IZDAJE državnog teritorija a to je drugi BH izlaz na more. Uloženo je puno truda, snage, inicijative a najviše patriotizma da bi se to postiglo. Svoju saglasnost za nastavak procedure Predsjedništvo je već trebalo poslati na Parlament BiH da se javnost nije probudila.

Treće, nikada u historiji se nije desilo da je ijedno Vijeće, Sabor ili ijedna Skupština BiH potpisala predaju ili prodaju pa i poklon Sutorine Crnoj Gori. Zašto se to dešava baš sada gotovo već u 2015.godini? Zato što najkorumpiraniji političari vladaju državom trenutno. To nije slučajno.

Četvrto, je dokaz o vlasništvu BiH nad Sutorinom, upravo i sam proces uspostavljanja granica. Da je Sutorina vlasništvo CG te stvari bi se uradile minimalnim potezima i granice bi bile već utvrđene.

Peto, MORA biti naša DRŽAVOTVORNA SVIJEST koja MORA zaustaviti izdaju teritorijalnog integriteta BiH. Mi građani smo ti koji se trebaju i moraju pitati jer državni teritorij ne pripada političarima već svim građanima države. Iz tog razloga, u slučaju da neko od državnika bude svojevoljno odlučivao o ovom pitanju GRAĐANI MORAJU BITI SPREMNI DA ZAHTJEVAJU REFERENDUM (na koji imamo sva moguća prava) O IZJAŠNJAVANJU, da li mi želimo dati naš teritorij ili ne. To je onda naš ispit državotvorne svijesti na koji moramo odgovoriti, NE DAMO, SUTORINA JE BiH.

Šesto, je to da je Sutorina vlasništvo BiH i da ne pripada nikome kao pojedincu već svim građanima, te na nju mogu samo imati pravo svi građani i cijela država a nikakvi tzv.Entiteti, pojedinci ili stranci a posebno uzurpatori.

Proces pred Međunarodnim Sudom u Hagu ili Hamburgu može pokrenuti samo država BiH a ne parcijalan dio države ma koji to bio u pitanju, što dovoljno govori o tome kome to pripada. Iz tog razloga NIKO NE TREBA PADATI NA PODVALE OVIH ILI ONIH SABOTERA KOJI POKUŠAVAJU UBITI VOLJU GRAĐANA DA SAČUVAJU DIO SVOJE ZEMLJE.

Sedmo, je PATRIOTIZAM, Ekonomija, Razvoj, Uvoz/Izvoz, Izlaz na more, Turizam, itd... što je ogroman potencijal Sutorinske regije koja se može iskoristiti u samo i jedino pozitivne svrhe od kojih bi svi građani imali koristi.

Osmo je VELEIZDAJA koja se mora izgovarati što glasnije u lice onima koji budu pokušali da izvrse UDAR na Državni teritorij poklanjajući ga nekome iz lične ili grupne koristi. Svaki onaj koji se bude angažovao da Sutorinu preda Crnoj Gori MORA biti smatran VELEIZDAJNIKOM jer to dokazuje upravo i njegovo djelo, te se ne trebate voditi nikakvim simpatijama prema bilo kome.

Deveto je to sto građani moraju znati DA NIKADA NIJEDNA VLADAVINA na prostoru Bosne koja je boravila NIJE dala Sutorinu iz svog tadašnjeg posjeda jer su svi znali stratešku i svaku drugu važnost Sutorine. Tvrtko I Kotromanić je osvojio Sutorinu oko 1382.godine i čuvao kao blago. Osmanlije i kada su napustili Bosnu, sačuvali su i zadržali samo Klek i Sutorinu. Sve kasnije vladavine Austrougarske itd NIKADA NISU IZDVAJALE SUTORINU IZ BiH. Jedino se to desilo u Kraljevini Jugoslaviji tj. u periodu podijeljenosti Kraljevine koja je bila podijeljena na banovine. Nakon toga su banovine poništene i svako poslije uspostavljanje republika OBUHVATALO JE SUTORINU U BiH.

I Deseto, podijelite ovaj post/tekst kako bi se i drugi upoznali sa stanjem državne svijesti koju predstavnici i upravitelji države nemaju.
ZATO POSTOJIMO MI, GRAĐANI DA BRANIMO I ČUVAMO SVAKI CENTIMETAR SVOJE VOLJENE ZEMLJE I POKAŽEMO DA MI POSJEDUJEMO DRŽAVOTVORNU SVIJEST.

Sutorina je dio BiH.
BiH je jedini legalni i pravni vlasnik Sutorine!

ps: BADINTEROVA KOMISIJA
Za sve one koji se vode Badinterovom komisijom. Badinterova komisija je bila zadužena za određivanje kriterija o izdvajanju republika iz SFRJ. Ona nije bila zadužena za fiksno utvrđivanje granica, jer su za utvrđivanje granica meritorni/mjerodavni Parlamenti država ili međunarodni sud. Da je Badinterova komisija utvrdila fiksno granice između republika, današnje republike/države nebi imale granicne sporove! (Prevlaka, Piran, itd.)

AntiDayton
Nihad Aličković
Alen Mahović

VRH


  Dossier: SUTORINA JE BOSNA I HERCEGOVINA
» KUPI MI CRNU GORU
Admir F. Beganović | 30.08.2015 20:48
» VJEŽBA SAVJESTI (O SUTORINI)
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 17.08.2015 14:47
» DA LI JE SUTORNINA BOSANSKA IZDAJA ILI PATRIOTSKI ČIN?
Prof. dr. Zemir Sinanović | 26.07.2015 15:48
» PITANJE SUTORINE TREBA DA IDE PRED MEĐUNARODNI SUD
Anadolu Agency (AA) | 20.06.2015 16:09
» GLAS PROTIV SUTORINE - GLAS PROTIV BOSNE I HERCEGOVINE
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 14.05.2015 15:36
» GLASAJTE ZA BIH, A NE IZDAJNIČKI I PROTIV NJE!!!
Nihad Aličković | 13.05.2015 02:29
» KO VIŠE VOLI BIH, PITANJE JE SAD???
Nihad Aličković | 01.02.2015 11:38
» LAGUMDŽIJINI ORLOVI NAD SUTORINOM!
Hivzibeg Džumišić | 30.01.2015 16:38
» SUTORINA JE BIH!
B.net | 25.12.2014 23:53
» SUTORINA, ŽIVOT NA TROMEĐI BIH, CRNE GORE I HRVATSKE
Anadolu Agency (AA) | 14.11.2014 14:01
» SUTORINA
Amir Halep | 11.11.2014 11:59
» SUTORINA JE UVIJEK BILA DIO BIH I OSTAT ĆE ZAUVIJEK!
Nihad Aličković | 01.11.2014 01:03
» NE DAMO SUTORINU, VRATITE JE BIH
NAP | 26.10.2014 14:00
» KAKO VRATITI SVOJE?
Enes Ratkušić | 29.06.2011 08:35

Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora:
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif