Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti
Saopćenje bosanskohercegovačkog građanina, književnika i reditelja
MR. GOJER: GROHOTOM SE SMIJEM NA MRAK KOJI VLADA
Procitaj komentar

Autor: Gradimir Gojer
Objavljeno: 19. May 2015. 19:05:30

MR. GOJER: Država nam je u kaosu. U manjem i siromašnijem njenom administrativnom djelu pokušava se sve staviti pod kontrolu, mediji, internet, nevladine organizacije, zrak, stoka i sve što se kreće... Ptice će uskoro morati, kao i dronovi, tražiti dozvolu za letenje??? Ne dao Bog da lasta poleti sa Trebevića pa sleti na Čaršiju, a da nije pitala banjalučkog Vožda i despota. Da sam njegov podanik, stidio bih se.


Osjećam dužnost da se obratim bosanskohercegovačkoj javnosti prije svega kao građanin ove države, a onda i kao bosanskohercegovački Hrvat. Žalosno je da se moramo dijeliti na građane i pripadnike naroda, kao što je žalosno da se unutar istih naroda moramo djeliti na "prave" i "krive", podobne i nepodobne, ovakve i onakve... Valjda se podrazumjeva da svi imamo na planeti jednaka ljudska prava, a po samom prirodnom rasporedu stvari moramo i pripadati nekom plemenu, narodnosnoj skupini. Ne znam da tu isključuje jedno drugo, osim u našoj Državi. Al' smo valjda zato tu gdje jesmo!?!

Država nam je u kaosu. U manjem i siromašnijem njenom administrativnom djelu pokušava se sve staviti pod kontrolu, mediji, internet, nevladine organizacije, zrak, stoka i sve što se kreće... Ptice će uskoro morati, kao i dronovi, tražiti dozvolu za letenje??? Ne dao Bog da lasta poleti sa Trebevića pa sleti na Čaršiju, a da nije pitala banjalučkog Vožda i despota. Da sam njegov podanik, stidio bih se. Stranka kojoj pripadam se nekoliko puta, oglašavala o svim nepravdama koje se tamo čine, pa to ne bih ni ponavljao. Ako tomu dodamo Dražu Mihajlovića i njegovu reinkarnaciju, i opću šutnju iz Banjaluke tim povodom, onda ostaje samo da se grohotom smijem na mrak koji vlada u svim tim glavama.Moram nešto reći o stanju unutar administrativne zone gdje živim, a to je razvijeniji, moderniji i bogatiji dio naše Države. Možete li zamisliti kakvo stanje vlada u Istočnoj Repubici Srpskoj, istočno od Brčkog, kad je Federacija razvijeniji dio BiH, a i tu stvari nisu ni blizu dobroga! Stid me je nekoga tko se predstavlja da je jedini i autohtoni predstavnik bosanskohercegovačkih Hrvata u mojoj državi. On je ujedno, i član Predsjedništva naše Države, koju sa bratijom rastura na perfidniji i podmukliji način nego li banjalučki Vožd despot. Stid me je, jer ima loše namjere kao i loše procjene da će mu proći razbijanje Bosne i Hercegovine, a isto to nije prošlo ni pokojnom Franji Tuđmanu na vrhuncu njegove snage i karijere. Sramota me koliko mu je pogrešno vjerovanje da su svi bosanskohecegovački Hrvati uz njega i da ima zeleno svjetlo da radi što hoće i što radi. Ima još pripadnika časnih bosanskohercegovačkih Hrvata, koji su također, ponešto pročitali i završili škole, i koji vole ovu Državu. Nadam se, i znam da ima takvih u Katoličkoj crkvi i da će, zasigurno, znati prenijeti pravu istinu Svetom ocu prilikom posjete Sarajevu. Vjerujem da će Sveti otac biti dobro informiran od strane onih koji ga budu, u ime Države dočekali i da neće povjerovati jednoumlju u koje će ga neki pokušati ubjediti.Nažalost stiditi se trebaju i Dobri Bošnjani zbog konstantnog popuštanja takvoj politici od strane koalicijskih partnera na Federalnoj razini a koji su dobili "građanske" i glasove Bošnjaka. Najveći narod je dobio najviše na izborima a najmanje je zastupljen na svim razinama. Sve je podređeno kongresu stranke, koja se predstavlja kao autohtoni zaštitnik većinskoga naroda. Zar mi svi, građani, moramo biti taoci unutarstranačkih previranja onih koji imaju najviše odgovornosti za ovu Državu. Apsolutno slijepilo i odsutnost svake mudrosti i promišljanja! Sramota!

Kakvo to ludilo vlada u našoj Državi i gdje su svi oni koji misle slično kao ja? Ili sam ja na krivom putu pa sam buncan, nepotrebno, il su moji istomišljenici isuviše tihi pa se čuje samo buka od onih koji nam razvaljuju Državu! – piše u saopćenju bosanskohercegovačkog građanina, književnika i reditelja mr. sc. Gradimira Gojera.

VRHOstali prilozi:
» ŽELJELI SU DA UBIJU ŠTO VIŠE LJUDI
Anadolu Agency (AA) | 27. May 2023 13:09
» SJEĆANJE NA ŠEHIDSKU PORODICU EFENDIJE RAMIĆ
Preporod.info | 26. May 2023 15:59
» SRBIJA DA IZRUČI RATNOG ZLOČINCA NOVAKA ĐUKIĆA
Bošnjaci.Net | 25. May 2023 13:41
Ostali prilozi istog autora:
fastvee.gif
Istina o sutorini.jpg
EsmirBasic2312.jpg
Tucakovicadzamija5.jpg
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Taslidza Banner.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif