Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

JAVNE RASPRAVE U BNF – BEZ FATMIRA ALISPAHIĆA
Autor: Mr. Fatmir Alispahić
Objavljeno: 07. June 2015. 12:06:35

ALISPAHIĆ: Bilo bi pristojno da me je neko o tome obavijestio, da se zahvalio na uspješnom radu, i nastavio bez mene. Ovako je to nekulturno i ružno.
Bez obzira na to, ja dajem punu podršku namjeri BNF i SBK da organiziraju javne rasprave i otvaraju važne teme bošnjačke i bosanskohercegovačke stvarnosti. Ako sam tome na bilo koji način doprinio, ja sam zadovoljan.


Dragi prijatelji,
Kao što vam je poznato, u toku maja 2015. u Bošnjačkoj nacionalnoj fondaciji održane su tri „Javne rasprave sa Fatmirom Alispahićem“, na teme: „Bošnjaci pod velikosrpskom okupacijom“ (09.05.), „Da li su Bošnjaci sigurni u dejtonskom miru?“ (23.05.) i „Kako ukinuti Republiku Srpsku?“ (30.05.).
Sve ti rasprave, od postavljanja teme, od pripreme teza za diskusije, pa do svih drugih organizacionih i medijskih poslova, u cijelosti sam uradio sam, i vjerujem – vrlo uspješno. O ovim događajima su izvještavali čak i srpski i hrvatski medij, i u Banjoj Luci, i u tzv. zapadnom Mostaru, pa i u Srbiji. Za Bošnjačku nacionalnu fondaciju se prvi put čulo izvan bošnjačkog kruga. A što je najvažnije – čulo se da Bošnjaci slobodno otvaraju tabu-teme dejtonskog poretka.

Na posljednjoj sesiji je dogovoreno da pripremam narednu temu za 13. juni, kao i do sada. Onda sam saznao da je tema pripremljena bez mene, iza leđa, bez ikakve konsultacije sa mnom, da je plakat objavljen, a da se sada kao suorganizator pojavljuje i Svjetski bošnjački kongres, koji je izbjegavao da dadne podršku sesijama koje sam ja organizirao. Bilo bi pristojno da me je neko o tome obavijestio, da se zahvalio na uspješnom radu, i nastavio bez mene. Ovako je to nekulturno i ružno.
Bez obzira na to, ja dajem punu podršku namjeri BNF i SBK da organiziraju javne rasprave i otvaraju važne teme bošnjačke i bosanskohercegovačke stvarnosti. Ako sam tome na bilo koji način doprinio, ja sam zadovoljan.

Fatmir AlispahićOstali prilozi:
» OTVOREN PUT PODGORICA – GUSINJE PREKO ALBANIJE
Anadolu Agency (AA) | 04. August 2021 07:07
» SCHMIDT GRAĐANIMA OBEĆAO POMOĆ ZA BOLJU BUDUĆNOST
Anadolu Agency (AA) | 03. August 2021 07:47
Ostali prilozi istog autora:
» JAHANJE BOŠNJAČKE ŽRTVE
15. July 2015 15:33
» SREBRENICA NAD BOŠNJACIMA
08. July 2015 14:34
» VEHABIJE NE POSTOJE
07. May 2015 14:52
» ANDRIĆGRAD U SIDRANU
06. April 2015 21:42
» BOŠNJAK KOJI JE PRODAVAO SEBE
13. November 2014 17:37