Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti


KONGRES BOŠNJAKA SJEVERNE AMERIKE POZIVA BOPNJAKE U KANADI DA GLASAJU NA PREDSTOJEĆIM IZBORIMA 19. OKTOBRA OVE GODINE
Procitaj komentar

Autor: KBSA
Objavljeno: 18. September 2015. 15:09:28


Glasanje u demokratskom društvu je najosnovnije pravo koje obezbjeđuje platformu za izjašnjavanje o političkim smjernicama i predstavnicima građana. Pravo glasanja u Kanadi je ustavno pravo svih građana da izvrše svoju dužnost u cilju da se obezbjedi odgovarajuće zastupanje na svim nivoima vlasti. Predstojeći izbori u Kanadi su prilika da se utiče na politiku i društvene promjene s ciljem očuvanja kanadskog kulturnog mozaika. Kanadski Bošnjaci, imaju građansku dužnost da nastoje pomaknuti kanadsko društvo naprijed što je moguće bliže idealima istine, pravde, pravičnosti, jednakosti.

KBSA se nada saradnji s liderima i članovima onih političkih stranaka koje podržavaju ustavna prava kanadskih Bošnjaka i podržavaju napore za istinu, pravdu i stabilnost u Bosni i Hercegovini. Osim toga, kanadski Bošnjaci će podržati one političare koji osuđuju govor mržnje i negiranje genocida u BiH i drugdje. Važno je da kanadsko raznoliko društvo prepozna opasnosti od govora mržnje i na odgovarajući način zaštiti manjine od eskalacije mržnje i diskriminacije.

Izbori u Kanadi predstavljaju ključni trenutak za kanadske Bošnjake, da izaberu predstavnike čija politika će pozitivno uticati na bošnjačku zajednicu u Kanadi i na BiH. Zato je veoma važno za sve kanadske Bošnjake da ispune svoje građanske dužnosti i glasaju na predstojećim izborima i da tako izraze svoje demokratsko pravo na glas i mišljenje.

Kanadski Bošnjaci imaju obavezu da pomognu onima koji podržavaju vrijednosti istine, pravde, slobode i jednakosti. Učinimo to, piše u saopćenju Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike.

VRHOstali prilozi:
» AMELA SMAJOVIĆ NAPADNUTA U BLIZINI KRALJEVA
Bošnjaci.Net | 17. April 2024 16:36
Ostali prilozi istog autora:
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EsmirBasic2312.jpg
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif