Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Teme


Saopćenje Tima Bošnjaci.Net o udruživanju Imran Hoseina sa srpsko-crnogorskim genocidnim zlikovcima
IMRAN HOSEIN – NEGIRANJEM GENOCIDA NAD BOŠNJACIMA STAO JE UZ RAME SA ZLOGLASNIM SRPSKO-CRNOGORSKIM ČETNIČKIM HORDAMA
Procitaj komentar

Autor: Tim Bošnjaci.Net
Objavljeno: 23. October 2015. 14:10:09

ČETNIČKA RUGOBA ISPOD ČASNE AHMEDIJE: Imran Hosein, negator genocida


U povodu negiranja genocida nad Bošnjacima Srebrenice i desetak drugih gradova Bosne i Hercegovine od strane izvjesnog Imrana Hoseina, koji trenutno živi u Maleziji, porijeklom iz Trinidada i Tobaga, dok je desetak godina živio u New Yorku, kojeg posljednjih mjeseci koriste Veliko-srpske i nacionalističke političke strukture u Srbiji i Genocidnoj tvorevini, SANU, SPC, kao i njima bliski mediji, pokušavajući sa ovakvim pojedincima da javnim negiranjem genocida mogu saprati ljagu i odgovornost sa država Srbije, Crne Gore, kao i političkog, vojnog i vjerskog rukovodstva za planirani, naređeni i počinjeni genocid nad Bošnjacima. Povodom sramnih izjava Imrana Hoseina, sa kojima je povrijedio žrtve genocida, Tim web magazina Bošnjaci.Net koji okuplja preživjele žrtve genocida i potomke žrtava genocida, oglašava se putem saopćenja za javnost:

Najoštrije osuđujemo izjave Imran Hoseina koji u službi veliko-srpskih instutucija i nacionalista u zadnjih nekoliko mjeseci negira genocid nad Bošnjacima u Srebrenici i BiH, i na taj neljudski način javno udara na žrtve genocida.

Preziremo namjere velikosrpskih nacionalista koji godinama negiraju genocid, te spletkarenjem i na razne načine pokušavaju da zaštite ratne zločince i promijene istinu o agresiji Srbije i Crne Gore na Bosnu i Hercegovinu i srpsko-crnogorskoj odgovornosti za genocid koji su po jedenaesti put planirano izvršili nad Bošnjacima.

Iako Imrana Hoseina velikosrpski mentori i njihovi mediji predstavljaju kao "jednog od najuglednijih muslimanskih teologa i filozofa", a s obzirom da članovi tima Bošnjaci.Net znaju ko je Imran Hosein, iznijet ćemo za ovu pirliku par važnih pojedinosti. Imran Hosein, u vremenu dok je živio u New Yorku, u više navrata je dolazio u Alipašinu džamiju u Astoriji, gdje se nametao domaćinima tražeći da drži predavanja. „Lijepom“ pričom postao je prepoznatljiv po iznuđivanju novca od članova zajednice za navodno štampanje njegovih skribanterija, a ko zna u koje je svrhe iznuđeni novac koristio, što ukazuje o kakvom se interesdžiji radi.

Također za ovu priliku naglašavamo da je Imran Hosein prije nekoliko godina u Alipašinoj džamiji u Astoriji na tewhidu i komemoraciji u povodu godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici, tražio da se obrati skupu. Za razliku od njegovih plaćeničkih nastupa po velikosrpskim genocidnim brlozima koje nazivaju institucijama, tada je Imran Hosein govorio da agresiju i genocid ne može da organizira i počini pojedinac, već država, te da je genocid koji je počinjen nad muslimanima u Bosni odgovorni Srbija i Crna Gora i njihova politička i vojna rukovodstva, kao i sramota za jedan narod i državu.

Pošto Imrana Hoseina Srbi predstavljaju kao „najuglednijeg muslimanskog teologa“, on je tada i sa vjerskog aspekta naglašavao ulogu Srpske pravoslavne crkve (SPC) koja je bila dužna da spriječi a ne da huška regrutira i blagoslovi svoje članove (čitajte četnike) da ih iz crkvi ispraćaju da vrše genocid i potpuno istrebljenje Bošnjaka - bosanskih muslimana. Iz toga razloga SPC ima veliku odgovornost za počinjeni genocid, tj. s namjerom potpunog uništenja jednog naroda - bosanskih muslimana i zatiranje islama u državi Bosni, Sandžaku, kao i okolnim državama. Dakako, tada niko iz bošnjačke komune u New Yorku Imrana Hoseina niti je zvao a niti ga plaćao da tako govori. Ali zato su Srbi u njemu prepoznali osobu koja ih može 'spasiti' odgovornosti za genocid pa su ga pozvali da ih kao klovn zabavlja po sijelima. Ovakvo srpsko podmićivanje pojedinaca koji izvrću istinu o genocidu nad Bošnjacima, ustvari samo Srbiju i srpski narod udaljavaju od procesa priznavanja zločina genocida, izvinjenja, traženja oprosta i pomirenja, najzad i pridruživanju europskim intergracijama.

Istupanja Imrana Hoseina po Beogradu, Banjaluci i po srpskim medijima, najbolje govori ko je on, te da se radi o jednom prostaku, sihirbazu, šalabajzeru i šizofreniku koji je za osobni interes spreman sve uraditi, prodati vjeru za četničku večeru, pa što nebi jedan muslimanski europski narod. To njegovo obijanje po Srbiji i genocidnoj tvorevini od vrata do vrata sa zapuštenom bradicom i ponižavajući časno džube i ahmediju za šaku krvavih srpskih dinara, po srpskim nacionalističkim institucijama u kojima je planiran genocid nad Bošnjacima, najbolje govori ko je, u stvari, Imran Hosein!

Jasno je, onaj ko negira genocid i bilo koji zločin, je saučesnik u njemu. Time, samim negiranjem genocida nad Bošnjacima u kojem je planirano i sistematski ubijeno preko dvjesta hiljada nevinih civila, raseljeno oko 1,5 milion, porušeno preko hiljadu džamija i drugih islamskih objekata, Imran Hosein je stao rame uz rame sa zloglasnim srpsko-crnogorskim četničkim genocidnim hordama.

Velikosrpski nacionalisti angažmanom ovakve beznačajne ličnosti sa muslimanskim imenom, putem medija i javnosti pokušavaju vršiti pritisak i na Haški tribunal koji početkom naredne godine treba izreći presudu srpsko-crnogorskom ratnom zločincu Radovanu Karadžiću za planiranje i izvršenje genocida nad Bošnjacima u Srebrenici i desetak gradova BiH, a nakon toga i zločincu Ratku Mladiću, komandantu najveće terorističke pravoslavne organizacije u srcu Europe, u kojoj su pored dominantnih Srba i Crnogoraca, bili i braća im po vjeri i kami - Rusi, Grci, Rumuni…

Ovog puta podsjećamo javnost da je pred međunarodnim i domaćim sudovima, kao i pojedinih zemalja, izrečene su presude za genocid sljedećim ratnim zločincima:

Presude za genocid - ICTY:

1. Radislav Krstić
2. Vujadin Popović
3. Ljubiša Beara
4. Drago Nikolić
5. Zdravko Tolimir

Presude za genocid - Sud Bosne i Hercegovine:

1. Milorad Trbić
2. Milenko Trifunović
3. Branko Džinić
4. Aleksandar Radovanović
5. Slobodan Jakovljević
6. Branislav Medan
7. Petar Mitrović
8. Radomir Vuković
9. Duško Jević
10. Mendeljev Đurić
11. Zoran Tomić

Pored ovoga, u naučno-istraživačkoj arhivi Instituta za istraživanje genocida, u Kanadi, još piše da je njemački Vrhovni sud u Dizeldorfu osudio Nikolu Jorgića za genocid počinjen u Doboju, Maksima Sokolovića za genocid na području Osmaka, Zvornik, te pred bavarskim Vrhovnim regionalnim sudom Đurađa Kušljića za genocid počinjen na području Kotor Varoši.

Jasno, Imran Hosein da bi se bavio ovom tematikom, čak i ispod Dodikovog šinjela, trebao je znati uzroke i posljedice srpsko-crnogorske agresije na državu BiH, ali i pravosnažne presude najvećih međunarodnih sudskih instanci izrečene protiv Srbije kao i pomenutim uhapšenim srpsko-crnogorskim zločincima za genocid nad Bošnjacima, dok se još hiljade zločinaca skrivaju. Ali ratni zločin ne zastarijeva, Bošnjaci će ih nastaviti goniti i dovoditi ih pred sud pravde, dok će i negatore genocida utjerati u mišju rupu.
Udruživanje Imrana Hoseina sa velikosrpskim nacionalistima da negiraju genocid nad Bošnjacima i veličaju ratne zločine i zločince, slobodno možemo reći sa tim činom napada na miroljubive europske muslimane da je izašao iz islama. Zato pozivamo sve islamske institucije da ga proglase nepoželnom osobom, zabrane mu pristup i da iz svih objekata izbace njegove knjige, - piše u saopćenju Tima Bošnjaci.Net.

VRHOstali prilozi:
» SYDNEYSKIH 8372 CVIJETOVA
Fahir Zečević | 14. July 2024 19:01
» SREBRENICA JE SIMBOL KOLEKTIVNOG BOLA
Aiša Hadžiahmetović | 10. July 2024 21:09
» BORISLAV-GOLUB LAZAREVIĆ MAJSTOR SATOVA I PRIJATELJSTVA
Božidar Proročić, književnik i publicista | 01. July 2024 19:41
» OVA MANIFESTACIJA JE POSTALA SIMBOL ZAJEDNIŠTVA, KULTURE I TRADICIJE NAŠEG KRAJA
Božidar Proročić, književnik i publicista | 24. June 2024 15:46
» HANA KRCIĆ - ĐAK GENERACIJE
Bošnjaci.Net | 21. June 2024 16:12
» DR. AHMED SMAJLOVIĆ - DOBRO KOJE TRAJE
MINA | 18. June 2024 17:16
» PRISJETIMO SE I UGLEDAJMO NA NAŠE SLAVNE I ZNANE LJUDSKOSTI
Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac | 15. June 2024 17:29
» FARKO - IKONA NAŠE (BAŠ)ČARŠIJE
Ferhat Korajac | 03. June 2024 14:25
» PROVIĐENJE ‒ DŽAMIJA ADAMIRA JERKOVIĆA U LASTVI
Bošnjaci.Net | 01. June 2024 15:27
Ostali prilozi istog autora:
» HITLER I GEBELS BI POZAVIDJELI RTRS
19. February 2020 19:12
» "I JA SAM IZ SREBRENICE" U KANADI
16. November 2016 19:08
» PODRŠKA IZ U BIH I REISU-L-ULEMI
23. January 2016 18:14
» SJEĆANJE NA RAH. RUSTEMA GUTIĆA
02. August 2015 16:20
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif