Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti
Novi Pazar
IMAMOVIĆ (SDA) POZIVA BDZS DA FORMIRAJU MANJINSKI POSLANIČKI KLUB
Procitaj komentar

Autor: radiostoplus.com
Objavljeno: 06. May 2016. 17:05:34

IMAMOVIĆ (SDA): Sa listom Albanaca Preševske doline u prošlom sazivu smo uspješno sarađivali u zajedničkom poslaničkom klubu, tako da nastavljamo saradnju. Pozivamo i dva poslanika BDZS da nam se priključe u formiranju nove poslaničke grupe


Predsjednik Izvršnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Enis Imamović pozvao je danas poslanike Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka (BDZS) da u Skupštini Srbije zajedno formiraju manjinski poslanički klub.

On je na konferenciji za novinare rekao da će ova stranka nastaviti saradnju sa Partijom za demokratsko djelovanje (PDD) Rize Halimija.

“Sa ovom listom Albanaca Preševske doline smo u prošlom sazivu uspješno sarađivali u zajedničkom poslaničkom klubu, tako da nastavljamo saradnju. Pozivamo i dva poslanika BDZS da nam se priključe u formiranju nove poslaničke grupe”, rekao je Imamović.

On je ocijenio da su parlamentarni i lokalni izbori u Srbiji protekli “neregularno, u atmosferi prijetnji, ucjena i zastrašivanja“.

“Izbore je obilježila i zloupotreba državnih resursa i mehanizama u izbornoj komapanji od strane partija vladajućeg režima, koje su širile atmosferu straha i pritisaka nad Bošnjacima. Mogu slobodno da kažem da su pobjednici ovih izbora Bošnjaci, jer smo u takvoj atmosferi uspjeli da opstanemo u svojoj borbi i da dobijemo četiri legitimna predstavnika u Skupštini Srbije”, rekao je Imamović.

On je kao primjer „brutalnog rušenja SDA Sandžaka” naveo rezultate monitoringa Biroa za društvena istraživanja (BIRODI) prema kojima je na Radio televiziji Srbije (RTS) tokom dvonedjeljnog praćenja (od 25. marta do 7. aprila) ova stranka jedini učesnik izbora koji je imao više negativnih, nego pozitivnih ili neutralnih priloga.

“RTS je tokom ovog perioda objavila 382 priloga o SDA Sandžaka, od kojih se u 217 pominje u negativnom kontekstu, u 19 je predstavljena neutralno, a u preostalih 146 pozitivno. Sa druge strane, BDZS ni u jednom prilogu RTS-a nije predstavljena negativno, već je šest priloga o ovoj partiji neutralnog karaktera, a 226 pozitivnog”, rekao je Imamović.

On je na pitanje Sto plus radija o tome zašto na odborničkoj i poslaničkoj listi nema njihovog istaknutog člana Fuada Baćićanina rekao da je to na njegov lični zahtjev.

“Baćićanin je i dalje naš aktivni i istaknuti član, nije došlo do nikakvog udaljavanja. Na njegov lični zahtjev nije na listi odbornika i narodnih poslanika, prije svega zbog privatnih obaveza, aktivnog učešća u radu Bošnjačkog nacionalnog veća, ali i ranijih neprijatnosti koje je imao kao odbornik u lokalnoj skupštini”, rekao je Imamović.

SDA Sandžaka i BDZS su osvojile po dva poslanika na parlamentarnim izborima u Srbiji, 24. aprila, javlja radio Sto plus. (A. Bajrović)

VRHOstali prilozi:
» PISMO IZRAELSKE MAJKE: MOJA KĆERKA SE OSJEĆALA KAO KRALJICA U GAZI
Anadolu Agency (AA) | 28. November 2023 15:31
» UPOZORENJE BOŠNJACIMA O PREVARA U VEZI IDEJE O TZV. "BOŠNJAČKOM NARODNOM VIJEĆU"
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 27. November 2023 15:43
» HELEZ DANAS KAO SVJEDOK U TUŽILAŠTVU BIH: IMAM PUNO INFORMACIJA
Anadolu Agency (AA) | 27. November 2023 14:11
» BURLINGTON: TRI PALESTINSKA STUDENTA UBIJENA U VERMONTU
Vijesti.ba | 26. November 2023 20:10
Ostali prilozi istog autora:
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EsmirBasic2312.jpg
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif