Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti


Bošnjačko-američka nacionalna asocijacije najoštrije osudila istupe predsjednice Republike Hrvatske u Neumu
PREDSJEDNICE KITAROVIĆ, PRESTANITE SE GLEDATI U ČOVIĆEVO ČETNIČKO ZRCALO
Procitaj komentar

Autor: B.net
Objavljeno: 16. March 2017. 21:03:54


Bošnjačko-američka nacionalna asocijacija (BANA) je reagirala i najoštrije osudila istupe predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović u Neumu, na skupu pod nazivom „Hrvati Bosne i Hercegovine – nositelji evropskih vrijednosti?“.

Bošnjačko-američka nacionalna asocijacija ukazuje da se izborom Kolinde Grabar-Kitarović za predsjednicu Hrvatske, cijeli balkanski region nadao da je poražena velikohrvatska nacistička politika koju je dugi niz godina vodio poglavnik sa Mirogoja Franjo Tuđman, te da neće biti ni približno idologiji hrvatskog naciste iz Drugog svjetskog rata, ustaškog poglavnika Ante Pavelića. Čak je predsjednica Grabar-Kitarović u jednom političkom usponu, kada je prepoznala istinu javno osudila genocid nad Bošnjacima! Tada je s pravom nazvana „kraljicom Balkana“. Ali nije prošlo dugo nakon toga, kada je u nekontroliranim politikanskim izjavama i podvalama preživjelim žrtvama genocida, polupala tu krunu.

Bošnjačko-američka nacionalna asocijacija ukazuje da naziv skupa u Neumu nema utemeljenja, izuzev ako se ne odnosi ne europske „vrijednosti“ hrvatskih nacističkih koncetracionih logora poput Dretelja, Gabele, Heliodroma... koji su se uzdigli iznad njemačkog Buchenwalda i poljskog Auscwtiza. Ako su to vrijednosti sa kojima hrvatski nacisti ponose i sa njima žele u Europu, onda je to poraz svih europskih vrijednosti koji su stvoreni na principima demokracije.

Ako su „europske vrijednosti“ koncetracioni logori Dretelj, Heliodrom, Gabela, ... genocid u Ahimićima, Stupnom dolu, rušenje Starog Mosta... na desetine ratnih zločinaca u odorama HV – HVO, onda je Europa već osuđena na kolaps.Da li je hrvatskoj predsjednici Kitarević jasno da zločinački prizori iz hrvatskih nacističkih koncentracionih logora u Hercegovini koji su uspostavljenih tokom agresije Hrvatske na BiH 1993. godine, cijelom svijetu pokazali da se Tuđmanova ideologija ne razlikuje od ideologije hrvatskih nacista iz Drugog svjetskog rata. Jasno, Grabar-Kitarević pripada HDZ idologiji koju je uspostavo zlikovac Franjo Tuđman.

Predsjednica Kitarević također je ukazala da je Hrvatska, uz SAD, najzaslužnija za okončanje nesretnog hrvatsko-bošnjačkog rata! Dakako, hrvatski nož u leđa koji je zaboden Bošnjacima jasne su bile namjere prema BiH od strane službenog Zagreba i njihovih satelita iz Gruda. Dok, povlačenjem agresorske Vojske Republike Hrvatske sa državnog teritorija BiH - rat je okončan. Stalno prizivanje da su navodno Hrvati glasali na referendumu 1992. to su takve notorne gluposti koje godinama slušamo a nikako da shvate da se stvaranjem velike Srbije suprotstavila bošnjačka mladost braneći najprije Hrvatsku a zatim i BiH od srpsko-crnogorskog agresora. Da tih mladića nije bilo danas bi velika Srbija bila do Trga Bana Jeličića.Ujedno, izjava predsjednice Hrvatske, citiramo: - "U Federaciji BiH nastavlja se majorizacija Hrvata, povećava se broj ekstremističkih grupa. Međunarodna zajednica ne smije više zatvarati oči pred ovim problemima. Snažno ćemo diplomatski djelovati prema međunarodnoj zajednici sa ciljem dogradnje Dejtonskog sporazuma."

Bošnjačko-američka nacionalna asocijacija smatra, ako je predsjednica Kitarević mislila na djelovanja i postrojavanja ustaških i četničkih terorističkih pokreta koji jesu prijetnja sigurnosti cijelom balkanskom regionu ali i Europi onda treba pozdraviti takav stav. Svako drugo izmišljanje i podmetanje preživjelim žrtvama genocida, odnosno Bošnjacima, onda predsjednica Hrvatske bi trebala prestati zabavljati javnost sa ustaškim glupostima, jer takvu priču može da okači mačku o onu stvar.

Predsjednica Hrvatske izvjesno vrijeme vodi kampanju protiv Bošnjaka, muslimana i islama, time i protiv Bosne i Hercegovine. To je krajnje neozbiljno za jednu državnicu koja se slobodnije osjeća na teritoriji BiH nego teritoriji države u kojoj je službeno predsjednica. Zato, predsjednice Kolinda Grabar-Kitarović, uozbiljite se i prestanite se gledati u Čovićevo četničko zrcalo, piše u saopćenju Bošnjačko-američke nacionalne asocijacije.

VRH


  Dossier: BOŠNJAČKO-AMERIČKA NACIONALNA ASOCIJACIJA (BANA) - New York
» BANA UPUTILA ČESTITKU CVIJANOVIĆKI, DODIKU...
Bošnjaci.Net | 25.11.2022 17:23
» NITI SMIJE BITI ZABORAVA A NI OPROSTA!
Hamza Subašić | 29.07.2019 19:11
» KOMANDANTE, UZ TEBE SMO!!!
B.net | 27.01.2017 01:40
» FILMSKI VRISAK AVDE HUSEINOVIĆA
Mr. sci. Džavid Begović | 23.11.2016 19:49
» BANA PRIREDILA IFTAR ZA BOŠNJAKINJE
B.net | 03.07.2016 20:35
» CRNA GORA UKINULA RAVNOGORSKI POKRET
Al Jazeera | 09.05.2016 22:01
» ZAJEDNIČKI KAŽIMO SMRT FAŠIZMU!!!
B.net | 09.05.2016 18:12
» KO BRANI BOŠNJAKE U CRNOJ GORI?
Dr. Mersada Nuruddina Agović | 02.05.2016 15:46

Ostali prilozi:
»
Detektor.ba | 15. July 2024 16:49
» LIJEP PRIMJER BOŠNJAKA ULMA: HAJRAT - ŠADRVAN
Bošnjaci.Net | 15. July 2024 14:58
» CHICAGO: “WALK TO REMEMBER GENOCIDE IN SREBRENICA“
Dženita Hrnjić | 14. July 2024 18:44
» TRUMP NAKON NAPADA: SPASIO ME BOG
Hayat | 14. July 2024 15:44
Ostali prilozi istog autora:
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif