Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Žestoki odgovori Reisu-l-uleme (1993 - 2011) IZ u BiH i predsjednika Svjetskog bošnjačkog kongresa dr. Miroljubu Jevtiću sa Fakulteta političkih nauka u Beogradu tokom emisije na televiziji N1
DR. CERIĆ: PODIZANJE KRSTA U VIŠEGRADU GORE NEGO ŠTO RADI ISIS (VIDEO)
Autor: N1
Objavljeno: 22. April 2017. 18:04:35

DR. MUSTAFA CERIĆ: I danas se negira genocid, iako ga je osudio cijeli svijet. Ovo u Višegradu treba biti alarm za cijeli svijet. To je poziv na novi genocid protiv Bošnjaka muslimana u BiH. Ako je za vas u Beogradu to cirkus i da od toga nema ništa mi to shvatamo vrlo ozbiljno jer jednom smo tako pokušali da minimiziramo i da kažemo da se oni šale, kad smo govorili da su to ludaci srpski koji pričaju, nažalost u BiH se još uvijek tragaju nestali. Mi u BiH još uvijek tražimo grobnice i nestale


Bivši reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Mustafa Cerić, predsjednika Svjetskog bošnjačkog kongresa tokom gostovanja na televiziji N1 kazao da je svečanost i podizanje krsta u čast ruskih dobrovoljaca u Višegradu gore od onoga što radi ISIS.

Emisija Crvena linija na N1 televiziji gledaocima je ponudila raspravu Cerića i profesora Miroljuba Jevtića sa Fakulteta političkih nauka u Beogradu.

U Višegradu je prošle sedmice otkriven krst za ubijene ruske dobrovoljce. Za Bošnjake je to politička provokacija. Ne smeta im krst, već poruka koja se šalje.

"Ovo što se desilo u Višegradu je gore nego što radi ISIS. Postavljanje krsta u Višegradu nije naišlo na osudu na koju nalaze na ono što se u ime islama pokušava prikazati kao terorizam. Očekivao sam da će javna riječ u Srbiji i srpskom narodu ovo spriječiti jer ovaj krst ne donosi dobro nikome. To je provokacija koje još više nalijeva bol na ranu žrtava genocida, oni koji su spaljeni u Višegradu. Ovo ne služi na čast ni vjeri ni religiji ni srpskom narodu ni Beogradu. Pozvao bih Vučića da ga pitam, njegov poziv za pomirenje, imam osjećaj umjesto da ima rezultate ta poruka mi je sada u Višegradu doživljamo da je još gore nego što je bilo. Kakva je svrha upotrebljavati riječ pomirenje, ako će Bošnjaci u Višegradu slušati o obnovi ruskog i srpskog carstva. Mi znamo u BiH šta to znači, to je poziv na novi genocid", poručio je doktor Cerić.

POGLEDAJTE EMISIJU U CJELOSTI:


Profesor Jevtić iz Beograda je postavljanje krsta u Višegradu prokomentarisao sljedećim riječima: "Muslimani ovo doživljavaju kao naprijatno, ali nema potrebe za tim. I u Mostaru je podignut veliki krst. Neki Srbi će se ljutiti što su obnovljene one lijepe džamije u Višegradu. Dok ne prođe vrijeme i dok ne dođemo do istine koja će odgovarati svima nama u ovom trenutku moramo imati razumijevanje za potrebe drugih. Kao što su muslimani pogođeni onim što im se desilo, pogođeni su i Srbi onim što im se desilo. Dolazak Rusa im je budio nadu da će preživjeti. Govore i izražavaju svoje želje o srpskom i ruskom carstvu, ali svako zna da od toga nema ništa. To su epski govori."

Mustafa ef. Cerić je na Jevtićevu konstataciju rekao sljedeće:

"Tako su nam govorili i kad je 'Duga' pisala. I danas se negira genocid, iako ga je osudio cijeli svijet. Ovo u Višegradu treba biti alarm za cijeli svijet. To je poziv na novi genocid protiv Bošnjaka muslimana u BiH. Ako je za vas u Beogradu to cirkus i da od toga nema ništa mi to shvatamo vrlo ozbiljno jer jednom smo tako pokušali da minimiziramo i da kažemo da se oni šale, kad smo govorili da su to ludaci srpski koji pričaju, nažalost u BiH se još uvijek tragaju nestali. Mi u BiH još uvijek tražimo grobnice i nestale."


Voditelj N1 i gosti emisijeOstali prilozi:
» IZETBEGOVIĆU, NE IDITE U BEOGRAD!
Bošnjaci.Net | 28. October 2021 17:50
» SARAJEVO: VISOKI PREDSTAVNIK SCHMIDT POSJETIO PREDSJEDNIŠTVO BIH
Anadolu Agency (AA) | 28. October 2021 17:44
» U FEDERACIJI BIH DANAS DAN ŽALOSTI ZBOG TRAGEDIJE U BRČKOM
Anadolu Agency (AA) | 27. October 2021 13:51
» DUNOVIĆ PORUČIO ČAVARI: SRAM VAS BILO!
Bošnjaci.Net | 26. October 2021 19:02
» SIFET PODŽIĆ OSTAJE MINISTAR ODBRANE BIH
Vijesti.ba | 26. October 2021 18:55
Ostali prilozi istog autora: