Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Pokajanje Adisa Dazdarevića, bivšeg člana kabineta i bliskog saradnika pararejsa Nasufovića
DAZDAREVIĆ: BIO SAM U OKRUŽENJU MANIPULATORA, PROMICATELJA NEISTINA I PREVARA
Autor: Sanapress.info
Objavljeno: 17. September 2017. 13:09:37

Adis DAZDAREVIć: Mladalačko neiskustvo i želja da učinim nešto korisno za svoj narod doveli su me u okruženje manipulatora, promicatelja neistina i prevara, i time, umjesto da doprinosim islamu i muslimanima, nesvjesno sam regrutovan da radim na njihovom slabljenju, nanoseći nepravdu sebi i svom narodu, čime sam se ogriješio prema Bogu, Islamskoj zajednici, njenim predvodnicima i svim vjernicima.Adis Dazdarević
Danas, 17.09.2017. godine u našu redakciju pristiglo je saopćenje Adisa Dazdarevića, bivšeg člana kabineta i bliskog saradnika pararejsa Seada Nasufovića i Muhameda Jusufspahića, u kojem obavještava javnost da je istupio iz paravjerske tvorevine, kaje se za svoje dosadašnje djelovanje unutar nje, te traži halaluk od legalne i legitimne Islamske zajednice u Srbiji, muftija Muamera Zukorlića i dr. Mevluda Dudića, sa željom da u narednom periodu bude njen član. U saopćenju Dizdarević piše:

- Obavještavam javnost da sam donio odluku o istupanju iz paravjerske tvorevine, takozvanog Rijaseta Islamske zajednice Srbije, i vraćanju Mešihatu Islamske zajednice u Srbiji kao jedinoj legalnoj i legitimnoj Islamskoj zajednici muslimana u Sandžaku i Srbiji.

Mladalačko neiskustvo i želja da učinim nešto korisno za svoj narod doveli su me u okruženje manipulatora, promicatelja neistina i prevara, i time, umjesto da doprinosim islamu i muslimanima, nesvjesno sam regrutovan da radim na njihovom slabljenju, nanoseći nepravdu sebi i svom narodu, čime sam se ogriješio prema Bogu, Islamskoj zajednici, njenim predvodnicima i svim vjernicima.

Ovom odlukom želim iskazati spremnost da učinim sve što je potrebno kako bi moje pokajanje bilo primljeno kod Stvoritelja i kako bih zatražio i dobio halaluk od svih koje sam svjesno ili nesvjesno povrijedio, a naročito od prethodnog čelnika Islamske zajednice narodnog poslanika muftije Muamera Zukorlića i sadašnjeg predsjednika Mešihata prof. dr. muftije Mevluda Dudića.

Iskustvo mog ranijeg djeovanja poučilo me je da je izdaja najgori čin i put propasti, zato želim da svi oni koji su u sličnoj situaciji izvuku pouku iz mog postupka i vrate se jedinstvenoj Islamskoj zajednici kao lađi spasa za sve muslimane u Sandžaku i Srbiji.

Ovim činom pokajanja ne očekujem nikakvu korist niti bilo kakvu ovosvjetsku dobit jer sam se uvjerio da su čast i dostojanstvo najvrjedniji Božji dar na dunjaluku, napisao je u saopćenju i potpisao Adis Dazdarević, bivši član kabineta i bliski saradnik pararejsa Seada Nasufovića i Muhameda Jusufspahića.

U Novom Pazaru, 17. 9. 2017. godine
Ostali prilozi:
» "MINI-GENOCID ILI LIGHT-GENOCID" U SREBRENICI
Bošnjaci.Net | 04. December 2021 12:58
» SAD: U PORTLANDU OBILJEžEN DAN DRžAVNOSTI BIH
Anadolu Agency (AA) | 04. December 2021 12:44
» SCHMIDT: NEOPHODNO PREVAZILAŽENJE POLITIČKE KRIZE U BIH
Anadolu Agency (AA) | 03. December 2021 14:58
» TI BIH: REFORMA IZBORNOG PROCESA MORA BITI TRANSPARENTNA
Bošnjaci.Net | 01. December 2021 15:36
Ostali prilozi istog autora:
» VEČE DUHOVNE MUZIKE I VAZA
07. August 2019 06:21