Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

LUTON: AMIR DELIĆ (PACKI), BIŠĆANIN SA ENGLESKOM ADRESOM PROGLAšEN ZA NAJODGOVORNIJEG ČUVARA ŽIVOTNE SREDINE U VELIKOJ BRITANIJI
Autor: Namik Alimajstorović, BHDInfodesk
Objavljeno: 28. February 2018. 16:02:08

Amir Delić Pack


Često na ovim stranicam pišemo o našim mladim i uspješnim Bosancima i Hercegovcima širom svijeta, koji u sredinama gdje djeluju su istinski ambasadori svoje domovine, ovaj put zadovoljstvo nam je da istaknemo uspjeh Amira Delića koji pripada nešto malo starijoj generaciji. Naime britanska nevladina agencija “Keep Britain Tidy” koja vodi računa o zaštiti životne sredine, na nedavno održanoj godišnjoj gala manifestaciji u Brighotnu, proglasila je Amira Delića (Packija), Bišćanina sa engleskom adresom za najodgovornijeg čuvara žvotne sredine u Velikoj Britaniji za 2017/18. godinu.


Amir Delić Packi


Inače, Amir je uposlenik opštine Bedforshire-Luton, radi na poziciji inspektora i primarni zadatak mu je očuvanje okoliša. Tom vrstom posla bavi skoro 20 godina, a za ovo veliko prizanje predložili su ga stručnjaci iz te oblasti, koji su imali prilike da se uvjere u njegovu preciznost i pedantnost. Jer svaki slučaj ilegalnog odlaganja velikih količina smeća na zelenoj provršini mora se evidentirati, dokumentovati i predati nadležnom sudu za izricanje kazne počiniocu. Uglavnom niti jedan predmet koji je obradjivao inspektor Delić nije izgubljen na sudu. U tu svrhu, u svom slobodnom vremenu Amir je redovno “sevisirao” CCTV kamere, kako bi na mjestima gdje su se prekršaji najviše dešavali “lovili” krivce za narušavanje i zagađenje zelenih površina. Koliko je bio uspješan u tome vidi se iz činjenice da ga je za ovu nagradu predložila Jenna Watts, pravni savjetnik i predstavnik Watts Consultancy koji svojim pravnim uslugama servisiraju “Keep Britain Tidy”, nakon što vidjeli sa kojom pedantnošcu su sakupljeni i na sudu prezentirani dokazi o prekršiocima.


Amir Delić Patski i Vicki Michelle


O ovoj najvećoj nagradi iz ove oblasti u Velikoj Britaniji za agenciju BHDINFODESK Amir Delić (Packi) je kazao: “Pa znate svako priznanje godi, naravno da mi je jako drago da neko cijeni ono što radite. Iskreno nisam se nadao ovome, ovaj posao obavljam dosta dugo i uvijek sam nastojao da pružim svoj maksimum. Posebno mi je zadovoljstvo, da mi je nagradu uručila glumica iz serije “ALO ALO” Vicki Michelle (MBE) koja je ujedno ambasador organizacije “Keep Britain Tidy”.

Amir Delić (Packi) rođen je Bihaću 1962, diplomirao ekonomiju / marketing na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu 1988. gdje je i magistrirao, u Englesku je došao početkom 1991. godine. Jedno vrijeme radio je u bosanskohercagovačkoj ambasadi u Londonu kao Ataše za ekonomske odnose, potom je bio u privantom biznisu, a zadnje dvije decenije radi ovaj izuzetno odgovoran posao. Skolonost ka zaštiti životne sredine vjerovatno je stekao u rodnom Bihaću i tamošnjoj tadiciji očuvanja čistoće, krajiške ljepotice Une , na čijim obalama i dan danas provodi svaki svoj slobodni trenutak.


Amir Delić Patski i Vicki Michelle


Pripremio: BHDINFODESKOstali prilozi:
» IGK: SVI SMO MI ĆAMIL!
Bošnjaci.Net | 31. July 2021 13:50
» ELDIN ELEZOVIĆ - MAGISTAR GENERACIJE 2020
Bošnjaci.Net | 30. July 2021 16:48
Ostali prilozi istog autora:
» PRAVNA BITKA ZA MAČKU BRANDY
08. November 2020 15:57