Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Šta će OHR i vlasti u BiH uraditi
TERORISTIČKO-PARAVOJNE RUSKO-SRPSKE FORMACIJE "NOĆNI VUKOVI" VRŠLJAJU BOSNOM
Autor: Srna
Objavljeno: 20. March 2018. 20:03:40
Aleksandar Zaldastanov vođa Moto-kluba "Noćni vukovi" iz Rusije od 2014. godine je na crnoj listi SAD-a zbog, kako se navodi, svojih veza i aktivnosti sa separatistima u Ukrajini. Mediji su pisali da se radi terorističko-paravojnim rusko-srpskim formacijama koje su blaski političkom vrhu Rusije, Srbije i Genocidne tvorevine, kao i Ruskoj i Srpskoj pravoslavnoj crkvi.Dvadesetak pripadnika Moto-kluba Noćni vukovi iz Rusije večeras su oko 19 sati ušli u Bosnu i Hercegovinu na Graničnom prijelazu Pavlovića most.

RTRS je javio da će posjetiti pravoslavni manastir Sv. Petke u Bijeljini, te da nastavljaju put kroz Republiku Srpsku obilaskom manastira šireći, kako kažu, na ovaj način "srpsko-rusko prijateljstvo".

Članovi tog moto-kluba su, kako je ranije najavljeno, na proputovanju koje nosi naziv "Ruski Balkan", a pretpostavlja se da će se sastati s političkim predstavnicima RS-a.

Entitetski predsjednik Milorad Dodik je 9.januara ordenom časti sa zlatnim zracima odlikovao osnivača i predsjednika Moto-kluba Noćni vukovi iz Ruske Federacije Aleksandra Sergejeviča Zaldastanova.

Orden je dodijeljen "za naročito isticanje u afirmaciji ljudskih prava, toleranciji među ljudima i narodima, vladavini prava i sloboda, kao i jačanje prijateljskih odnosa između Republike Srpske i Ruske Federacije".

Srpski patrijarh se poklonio ruskom kriminalcu i teroristi


Zaldastanov je od 2014. godine na crnoj listi SAD-a zbog, kako se navodi, svojih veza i aktivnosti sa separatistima u Ukrajini.

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić rekao je danas u Sarajevu da nema operativnih nadležnosti i da ne može donijeti odluku o zabrani ulaska u BiH bilo koga, već to čine agencije za sprovođenje zakona.

Navodeći da su mediji pogrešno prenijeli da je on donio odluku o zabrani ulaska u BiH vođi Noćnih vukova Aleksandru Zaldostanovu Hirurgu i Saši Saviću, vođi ogranka ove motociklističke grupe u Srbiji, Mektić je rekao da sve u vezi sa tim principijelno neće da komentariše.

Zaldostanova i Savića, kako se navodi, institucije Bosne i Hrecegovine proglasile su opasnim po nacionalnu sigurnost, a odluka je dostavljena Graničnoj policiji Bosne i Hercegovine na daljnje postupanje.

Osim Bijeljine, najavljeno je da će ti motociklisti posjetiti Brčko, Banju Luku i Doboj, a tura "Ruski balkan" ima za cilj kako tvrde da "istraže kulturni utjecaj ruske imperije na Balkanu".
Ostali prilozi:
» KOMŠIĆ I DŽAFEROVIĆ SASTALI SE SA LAJČÁKOM
Bošnjaci.Net | 19. June 2021 14:47
» "MUSLIMANSKE REZOLUCIJE" OBJAVLJENE NA ENGLESKOM JEZIKU
Anadolu Agency (AA) | 19. June 2021 12:31
Ostali prilozi istog autora: