Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti
Bošnjaci jedni drugima nisu dušmani, poručio je sa Trga Isa bega Ishakovića nosilac liste „Matica bošnjačka“
MUFTIJA ZUKORLIĆ: U INTERESU SRBIJE JE ČVRSTA, JAKA I CJELOVITA BOSNA
Procitaj komentar

Autor: radiostoplus.com
Objavljeno: 01. November 2018. 14:11:26

Novi Pazar: Završni predizborni skup Matice bošnjačke na Trgu Isa bega Ishakovića


Nosilac liste „Matica bošnjačka“ na predstojećim izborima za Bošnjačko nacionalno nacionalno vijeće (BNV) akademik muftija Muamer Zukorlić pozvao je večeras u Novom Pazaru Bošnjake da zakopaju “dušmanske sekire i spuste dušmanske zastave” i pokažu dobrotu i nesebičnost prema komšijama iz drugih stranaka i lista.

On je na završnom predizbornom skupu ove liste na Gradskom trgu rekao da sve uvrjedljive riječi treba da utihnu, jer je to vjerska, nacionalna i moralna obaveza svih Bošnjaka.

„Pokažimo u narednim danima dobrotu i nesebičnost prema komšijama iz drugih stranaka i lista, za koje nekada mislimo da su dušmanske. Ne nisu, ne postoje dušmanski Bošnjaci, samo konkuretni i protovnici. Mi jedni drugima ne možemo biti dušmani nikada, pa makar to tako izgledalo“, rekao je muftija Zukorlić, koji i lider i narodni poslanik Stranke pravde i pomirenja (SPP).

On je istakao da je Sandžaku potreban ambijent u kome neće više biti svađe, a da jedina podjela bude na dobre i loše ljude.


ZUKORLIĆ: Treba nam Sandžak sa nacionalnim bošnjačkim jedinstvom


„Treba nam Sandžak sa nacionalnim bošnjačkim jedinstvom, gdje se nećemo dijeliti na čaršijske i seljake, jer smo mi svi jedno, braća, od jednog čovjeka i jedne žene stvoreni, nema razlike mađu nama. Oni koji nas dijele po ovoj ili onoj osnovi su najlošiji dio našeg naroda, oni moraju u začelje kolone“, rekao je Zukorlić.

Dodao je da će pobjeda ove liste na izborima značiti pobjedu svih Bošnjaka, ali i svih građana Sandžaka, pa i Srbije, ma koje nacionalnosti bili.

„Pobjedom naše liste Srbija i Bosna će dobiti pravog i iskrenog posrednika, koji ne mrzi državu u kojoj živi, a koji je svjestan svoje matice. Ubjedićemo srpsku elitu da stavi tačku na destrukciju Bosne, da shvate da je u intersu Srbije čvrsta, jaka i cjelovita Bosna. Mi se ne bojimo da sjedimo ni sa kim, vidjeli ste da kulturno i bez psovki razgovaramo u Beogradu i sa nacionalistima i sa osuđenim ratnim zločincima. U razgovoru sa njima ja predstavljam vas i sebe i ono što nosim u grudima svojim a to su naše bošnjačke vrijednosti“, rekao je Zukorlić.


Pobjedom naše liste Srbija i Bosna će dobiti pravog i iskrenog posrednika, koji ne mrzi državu u kojoj živi, a koji je svjestan svoje matice!


Rekao je i da je centralna figura programa ove liste slobodan i dostojanstven čovjek, kojeg niko neće ucjenjivati jer pripada dugoj partiji, da bi dobio posao, i koji će biti ponosan jer pripada bošnjačkom narodu.

„Ovim pobjednilčkim pohodom ćemo dokazati da je moguće biti faktor pomirenja: pomirenja unutar porodica, među partijama, komšijama, pojedinačno, ali i među Srbima i Bošnjacima, među državama regiona. Bošnjaci su jedini narod koji je nakon raspada Jugoslavije ostao u značajnim brojkama da živi u svim republikama koje su nastale. To znači da smo raspad te države platili najskuplje i tokom rata, a i činjenicom da smo tako razdvojeni. Zato ćemo ostati dosljedni putu evropskih integracija, jer je to šansa da gubljenjem značaja granica mi ponovo budemo zajedno i u prilici da se međusobno povezujemo i budemo nacionalno jedinstveni“, rekao je Zukorlić.


Bošnjaci su raspad SFRJ platili najskuplje i tokom rata, a i činjenicom da smo tako razdvojeni. Zato ćemo ostati dosljedni putu evropskih integracija!


On je istakao da su Bošnjaci kroz historiju bili faktor koji je uvijek stajao na strani dobra, uprkos svim stradanjima u brojnim ratovima i raznim drugim progonima i pritiscima koji su dovodili do brojnih i masovnih iseljavanja.

„Buduće BNV, na čelu sa Maticom bošnjačkom, biće uvijek na strani istine, na strani pravde, pomirenja, čovjeka, pojedinca, porodice, zajednice i cijelog naroda. Bošnjaci svjesni da je došao trenutak da otvore novu stranicu, stranicu slobode, iskrenosti prema sebi, porodoci, zajednici i Bogu“, rekao je Zukorlić.


Bošnjaci svjesni da je došao trenutak da otvore novu stranicu, stranicu slobode, iskrenosti prema sebi, porodoci, zajednici i Bogu

VRHOstali prilozi:
» PISMO IZRAELSKE MAJKE: MOJA KĆERKA SE OSJEĆALA KAO KRALJICA U GAZI
Anadolu Agency (AA) | 28. November 2023 15:31
» UPOZORENJE BOŠNJACIMA O PREVARA U VEZI IDEJE O TZV. "BOŠNJAČKOM NARODNOM VIJEĆU"
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 27. November 2023 15:43
» HELEZ DANAS KAO SVJEDOK U TUŽILAŠTVU BIH: IMAM PUNO INFORMACIJA
Anadolu Agency (AA) | 27. November 2023 14:11
» BURLINGTON: TRI PALESTINSKA STUDENTA UBIJENA U VERMONTU
Vijesti.ba | 26. November 2023 20:10
Ostali prilozi istog autora:
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EsmirBasic2312.jpg
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif