Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Povodom još jednog brutalnog negiranja države BiH - negiranjem Dana državnosti - od strane Igora Crnatka, aktuelnog ministra vanjskih poslova
RAMIĆ O NEGIRANJU DANA DRŽAVNOSTI BIH: MINISTAR CRNADAK SVOJE IZJAVE TEMELJI NA IDEOLOGIJI FAŠIZMA I GENOCIDA
Autor: IRGC
Objavljeno: 13. November 2018. 13:11:14

Nema nikakve rasprave o tome da li je ZAVNOBiH kamen temeljac savremene, moderne državnosti BiH


Povodom još jednog brutalnog negiranja države BiH - negiranjem Dana državnosti - od strane Igora Crnatka, aktuelnog ministra vanjskih poslova, izjavu za javnost je dao Emir Ramić, direktor Instituta za istraživanje genocida Kanada:

- Nema nikakve rasprave o tome da li je ZAVNOBiH kamen temeljac savremene, moderne državnosti BiH. Nema nikakve rasprave o tome da je na Prvom zasjedanju ZAVNOBiH-a obnovljena državnost BiH. Nema nikakve rasprave o tome da je 25. novembar proglašen Danom državnosti RBiH u martu 1995. godine. Parlament RBiH, internacionalno priznate zemlje, donio je zakon o proglašenju 25.novembra kao Dana državnosti, nakon čega je Predsjedništvo dalo proglašenje. To znači da je zakon po kojem slavimo Dan državnosti i dalje na snazi, i jedino može biti promijenjen od strane Parlamentarne skupštine BiH, što nije do dana današnjeg urađeno. Nema nikakve rasprave o tome da ovaj zakon formalnopravno obavezuje sve institucije u BiH da obilježavaju ovaj historijski datum koji je tako validan na cijelom prostoru BiH. Zato Igor Crnadak i svi njemu slični koji se suprotstavljaju proslavi Dana državnosti nalaze se u antidržavnoj i protivpravnoj antibosanskoj koaliciji, na liniji laži, krivde, protiv osnovnih ljudskih prava i sloboda, zapravo protiv države koja ih dobro plaća. Patriote BiH su dužne progovoriti o ovom antibosanskom, neljudskom i antidržavnom slučaju ministra. Svi državotvorni građani BiH bilo gdje da se nalaze moraju se organizovano suprostaviti antibosanskom djelovanju jer bosanski politički i akademski faktor i dalje uglavnom šuti. Čast izuzecima. Crnadkovo negiranje 25. novembra kao Dana državnosti BiH samo je još jedan u nizu dokaza da politička pozicija i opozicija u manjem bh. entitetu principe svoga djelovanja temelji na ideologiji fašizma i genocida, negirajući sve antifašističke vrijednosti u BiH. Kontinuirano negiranja Dana državnosti BiH je jedan od ključnih segmenata velikosrpske politike. To negiranje je još jedan dokaz nemogućnosti opstojanja entiteta nastalog na rezultatima genocidu i tako dobrano homogeniziranom, s permanentnom separatističkom intencijom, izjavio je Emir Ramić, direktor Instituta za istraživanje genocida Kanada.


RAMIĆ: Crnadkovo negiranje 25. novembra kao Dana državnosti BiH samo je još jedan u nizu dokaza da politička pozicija i opozicija u manjem bh. entitetu principe svoga djelovanja temelji na ideologiji fašizma i genocida, negirajući sve antifašističke vrijednosti u BiH.Ostali prilozi:
» IGK: SVI SMO MI ĆAMIL!
Bošnjaci.Net | 31. July 2021 13:50
» ELDIN ELEZOVIĆ - MAGISTAR GENERACIJE 2020
Bošnjaci.Net | 30. July 2021 16:48
Ostali prilozi istog autora: