Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Pismo web magazina Bošnjaci.Net / Bosniaks.Net: Članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine
SRBIJA DA IZRUČI OSUĐENOG RATNOG ZLOČINCA ĐUKIĆA; BIH DA PROGLASI MINISTRA VULINA "PERSONA NON GRATA"
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 06. November 2019. 21:11:04


Povodom održane promocije knjige "Tuzlanska "kapija" režirana tragedija" u Domu Vojske Srbije u Beogradu članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine, glavni urednik Bošnjaci.Net je uputio otvoreno pismo članovima Predsjedništva BiH, predsjedavajućem Željku Komšiću, te članovima
Šefiku Džaferoviću i Miloradu Dodiku. Pismo objavljujemo u cjelosti:

Poštovani,
U Beogradu, utorak, 5. novembra 2019., u Domu Vojske Srbije, održana je promocija vojnog pamfleta "Tuzlanska "kapija" režirana tragedija" autora Ilije Brankovića, general-potpukovnika. Ovo jeste skandalozno ali i za civilizirani svijet nedopustivo, jer je promocija održana u organizaciji državnih institucija Srbije, tj. Ministarstva odbrane R. Srbije.

Kao što je poznato za zločine na mladost Tuzle, na čuvenoj Tuzlanskoj kapiji, osuđen je ratni zločinac general Novak Đukić, na 20 godina zatvora, i to samo jedan iz niza srpskih ratnih zločinaca odgovornih za zločin na Kapiji. Nakon presude od prije pet godina (2014), osuđeni ratni zločinac je pobjegao u Srbiju. Naravno, ne krije se (!) jer ga zvaničnici države R. Srbije štite i gotive, a sve pod plaštom navodne bolesti i liječenja, o čemu su Bošnjaci.Net pisali u više navrata i ukazivali na suradnju državnih organa Srbije sa srpskim ratnim zločincom Đukićem. Ovo jeste ponižavanje žrtava rata, kao i ponižavanje porodica žrtava koje samo traže pravdu za svoju krvnički pobijenu djecu. Najzad institucije države BiH mogu osigurati sve vrste liječenja.


Plakat: Najava promocije


S obzirom da državni Srbije otvoreno stoji u kreiranju i širenju laži u pokušaju mijenjanja karaktera rata i agresije na Bosnu i Hercegovinu, te osuđene srpske ratne zločince u javnost prikazuju kao žrtve i heroje; u ime žrtava rata i genocida, zahtjevamo od vas, članova Predsjedništva BiH, da od zvaničnih institucija Srbije zatražite da hitno izruče presuđenog ratnog zločinca Novaka Đukića, kako bi bio proslijeđen na izdržavanju 20. godišnje zatvorske kazne. U slučaju hitnog ne izručenja osuđenog zločinca Đukića, pozivamo vas da uputite protestnu notu i najavu prekida diplomatskih odnose sa Srbijom, sve do izručenja ratnog zločinca ali i poštivanja institucija države BiH, te da umjesto plasiranja laži pokažu makar djelić pijateta prema žrtvama rata i njihovim porodicama. Jer ova promocija laži u organizaciji državnih institucija Srbije, i niz drugih poteza negiranja genocida i presuda internacionalnih i domaćih sudova koje plasira rukovodstvo Srbije direktno iz Beograda, ali i preko svojih satelita u BiH, atak je na institucije države Bosne i Hercegovine. Ujedno sve to smišljeno rade preko člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda, koji je postao megafon nacionalističke veliko-srpske politike, kojeg se dobro sjećamo da je prvi iz srpskog naroda koji je osudio genocid u Srebrenici i pozivao odgovorne za ratne zločince Karadžića i Mladića, da se predaju i odgovaraju za ratne zločine koje su počinili tijekom genocidne agresije na BiH 1992. – 1995. Dok je ova promocija još jedan upečatljivi dokaz, direktne agresije Srbije na državu BiH, instituciju pravosuđa, ali i na sve žrtve rata koje su počinjene u ime ratnog osvajačkog projekta Velike Srbije.

Dokaz svemu tome je Ministarstvo Vlade R. Srbije, tj. Ministarstvo odbrane, i promocija ukoričene laži koja se dogodila Domu Vojske Srbije.
Sve se ovo uklapa u mozaik velikosrpske genocidne ujdurme, nakon genocida ali i svih zala koje se počinili ratnih godina sada se pokušavaju lažima boriti protiv istine.

Također, zbog učešća Ministarstva odbrane R. Srbije u antibosanskoj kampanji i udaru na istinu o žrtvama rata, članovi Tima Bošnjaci.Net, koji su preživjeli genocid u BiH, zahtjevamo od Vas, da ministra odbrane R. Srbije, Aleksandra Vulina, proglasite Personom non grata i zabranite mu ulazak u državu Bosnu i Hercegovinu, piše u pismu koje je potpisao Esad Krcić, gl. urednik Bošnjaci.Net / Bosniaks.Net.


Vulina u BiH proglasiti "Persona non grata"Ostali prilozi:
» SJEĆANJE NA GENOCID NAD BOŠNJACIMA U SREBRENICI
Eset Muračević | 29. July 2021 17:57
» BOSS PODNIO KRIVIČNU PRIJAVU PROTIV MILORADA DODIKA
Bošnjaci.Net | 29. July 2021 13:17
» NUB BIH SE VRAĆA U VIJEĆNICU
Bošnjaci.Net | 29. July 2021 12:59
Ostali prilozi istog autora: