Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Bošnjaci u Njemačkoj
MINHEN: BKUD „BEHAR“ OBILJEŽIO TROGODIŠNJICU RADA I POSTOJANJA
Autor: Omer Boškailo
Objavljeno: 19. December 2019. 16:12:32


BKUD „Behar“ iz Minhena je u subotu, 14. decembra, na svečan način je obilježio trogodišnjicu svog rada i postojanja. Zajedno sa još dva bosanskohercegovačka KUD „Behar“ iz Studgarta i KUD „Zvekir“ iz Ziricha uljepšali su za preko 600 posjetilaca jedno divno veče u Feldmochingu pored Minhena gdje su raznim igrama i pjesmom još jednom pokazali da su KUD u dijaspori zapravo jedini koji čuvaju i gaje običaje i tradiciju raznih bh. krajeva te time ne daju da sve to padne u zaborav.

Na samom otvorenju predsjednik kluba Elvis Isaković pozdravio je sve prisutne i zaželio im lijep provod te kazao kako je ovo KUD zapravo mladost Bosne i Hercegovine koja nosi svoju domovinu duboko u srcu.To isto učinili su i predstavnicigeneralnog konzulata, generalna konzulica Ruzmira Tihić –Kadrić uz napomenu da su ovo lijepi primjeri gdje se naši građani druže, upoznaju, vesele te čuvaju bosanskohercegovački duh daleko od svoje domovine.

U muzičkom dijelu programa nastupi je estradni umjetnik Osman Hadžić koji je svojim starim ali i novim hitovima dizao nekoliko puta salu na noge. Posebno je oduševila nadolazeća bh estradna zvijezda Đula Velić a nastupila je Nejra Brkan sa svojim pjesmama.

Posjetioci su imali priliku i da probaju bh kuhinju koju su pripremili također članovi ovog društva. Moderator večeri bila je Šejla Druško.


Ostali prilozi:
» LIDERI OPOZICIJE RS-A PISALI OSCE-U
Fena | 21. October 2021 14:38
Ostali prilozi istog autora: