Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti


Bošnjačko-američka nacionalna asocijacija uputila pismo vlastima u CG
ZABRINUTI SMO ZA SIGURNOST SVIH GRAĐANA U CG, ZBOG GENOCIDA U PROŠLOSTI ZAHTJEVAMO ZAŠTITU BOŠNJAKA
Procitaj komentar

Autor: B.net
Objavljeno: 06. January 2020. 13:01:35
Zbog složene situacije u CG, posebno prijetnji koje plasiraju srpske terorističke paravojne formacije, Bošnjačko-američka nacionalna asocijacija izrazila je zabrinutost i uputila pismo predsjedniku Vlade CG, ministrima MUP-a i vanjskih poslova, kao bošnjačkim političkim i vjerskim predstavnicima u CG, diplomatskim predstavništvima Crne Gore u Washingtonu i New Yorku, i medijima, u kojem traže da se pruži puna zaštita svim građanima sa posebnim naglaskom - Bošnjacima nad kojima se već stoljećima vrši genocid, progoni, ruše džamije i pljačka imovina, kao i zbog prijetnji koje su se čule iz skupštinskih klupa CG, ali i proglasa koji je plasirala teroristička vojna formacija “Srpska čast”. Pismo objavljujemo u cjelosti:


Proglas koji kružu socijalnim mrežamaPoštovana gospodo,
Bošnjačko-američka nacionalna asocijacija (BANA) izražava zabrinutost za sigurnost svih građana u Crnoj Gori, zbog konstantnih protesta u gradovima širom Crne Gore, koje predvodi Srpska pravoslavna crkva (SPC) i svi srpski politički subjekti, kao i oni koji su na stanovištu zločinačke četničke ideologije, u čemu je uključen i zvanični politički Beograd i SPC, ali po huškačkim izjavama ne zaostaju ni predstavnici bosanskih Srba na čijem je čelu član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

S namjerom izazivanja nereda, svi oni orkestrirano pozivaju narod na ulice zbog izglasanog Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica (27.dec. 2019.), da na ulicama gradova odbrane “srpske svetinje”.

Uvažena gospodo,
Bošnjačko-američka nacionalna aosicijacija posebno iskazuje zabrinutost za bošnjački narod, nad kojima se već stoljećima vrši genocid, progoni, ruše džamije i pljačka imovina, a kojima je i sada javno zaprijećeno iz klupa Skupštine Crne Gore od strane lidera DF-a Andrije Mandića, koji ističe da je u činu četničkog vojvode, parvojne terorističke organizacije koji su na američkoj crnoj listi.

Našu opravdanu zabrinutost potkrepljujemo letkom / proglasom koji kruži socijalnim mrežama, koji je po logou i sadržaju plasirala “Srpska čast”, koja se tretira da su srpska paravojna teroristička formacija, a to potvrđuju brojne slike na pretraživaču u maskirnim uniformama i dugim cijevima. Pomenute formacije upućuju letak “Braći pravoslavcima” pod glavnim motom “GRAĐANSKI RAT U CRNOJ GORI”.

U letku pomenute srpske terorističke organizacije se ističe, citiramo: “Budite spremni na oružje koje možda bude repertirano na Božić”, naglašavajući u sadržaju “Biće krvi”!!!

U nastavku terorističkog pamfleta pozivaju Srbe širom planete “ako se šta zapetlja da smo tu svi”!!!


Dodik sa predvodnicima paravojne formacije “Srpska čast” (Foto: zurnal.info)


Sa istim proglasom kruže sugestije za uplatu novčanih sredstava, pod imenom Bojana Stojkovića, koji je predsjednik pomenute srpske terorističke formacije, koja je registrovana kao “humanitarna organizacija” u Srbiji (vidite u na slici), a postoji vjerovatnoća i u manjem bh. entitetu RS. Jer pomenuti Bojan Stojković, komandant terorističke paravojne formacije “Srpska čast”, blizak je prijatelj sa Miloradom Dodikom i Željkom Cvijanović, koje je u više navrata posjećivao sa članovima paravojne formacije “Srpska čast” koji su posebno trenirani za državni i međudržavni terorizam. Oni su posebno bili upamćeni kada su prije par godina posjetili Dodika (tada predsjednik RS-a) i Narodnu skupštinu RS.

Više je nego jasno da u Srbiji iza njih stoji predsjednik Aleksandar Vučić dok u manjem bosanskom entitetu RS-u Dodik i Cvijanović. Imajući iskustvo na paravojne formacije “Škarpioni” koji su u genocidu Srebrenici učestvovali u egzekucijama bošnjačkih mladića, a ispraćeni su iz jedne od beogradskih crkvi uz blagoslov sveštenika SPC, ni ovog puta neće nas iznenaditi ako je paravojne formacije “Srpska čast” blagoslovio patrijarh Irenij, Amfilohije ili neko blizak od njihovih sveštenika.

Bošnjačko-američka nacionalna asocijacija vas poziva da bez odlaganja, prioriteno i najozbiljnije uzmete ove prijetnje sa pamfleta terorističke paravojne formacije Srpska čast” i zaštite sve građane od terorističko-četničkih hordi. Posebno u djelovima CG gdje žive muslimani, Bošnjaci i Albanci, da se pojačaju vojne i policijske jedinice koji će štiti njih, vakufsku i privatnu imovinu.

Vi ste na potezu!!! – piše u saopćenju Bošnjačko-američke nacionalne aosicijacije.


Foto: zurnal.info

VRH


  Dossier: BOŠNJAČKO-AMERIČKA NACIONALNA ASOCIJACIJA (BANA) - New York
» BANA UPUTILA ČESTITKU CVIJANOVIĆKI, DODIKU...
Bošnjaci.Net | 25.11.2022 17:23
» NITI SMIJE BITI ZABORAVA A NI OPROSTA!
Hamza Subašić | 29.07.2019 19:11
» KOMANDANTE, UZ TEBE SMO!!!
B.net | 27.01.2017 01:40
» FILMSKI VRISAK AVDE HUSEINOVIĆA
Mr. sci. Džavid Begović | 23.11.2016 19:49
» BANA PRIREDILA IFTAR ZA BOŠNJAKINJE
B.net | 03.07.2016 20:35
» CRNA GORA UKINULA RAVNOGORSKI POKRET
Al Jazeera | 09.05.2016 22:01
» ZAJEDNIČKI KAŽIMO SMRT FAŠIZMU!!!
B.net | 09.05.2016 18:12
» KO BRANI BOŠNJAKE U CRNOJ GORI?
Dr. Mersada Nuruddina Agović | 02.05.2016 15:46

Ostali prilozi:
» ŽUBOR ISTINE ŠTO U VALOVIMA ZAPLJUSKUJE NAS
Ferhat Korajac | 21. July 2024 16:01
» LIJEP PRIMJER BOŠNJAKA ULMA: HAJRAT - ŠADRVAN
Bošnjaci.Net | 15. July 2024 14:58
Ostali prilozi istog autora:
IKCGusinje2.jpg
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif