Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

U fokusu kamere web magazine Bošnjaci.net.
DINO REDŽIĆ I NICK KRKUTI DOSTAVILI HRANU ZA DOKTORE I BOLNIČKO OSOBLJE “METROPOLITAN HOSPITAL” U NEW YORKU
Autor: B.net
Objavljeno: 28. March 2020. 23:03:46


Prije dva dana sam postirao kratku informaciju o humanosti naših bošnjačko-albanskih emigranata i biznismena, koji su vlasnici “Uncle Paul’s Pizza”, jednog iz njihovog lanca restorana koji je smješten na atraktivnom Grand Centralu, srce istočne strane velegrada New Yorka.

Američke televizije, radija, web stranice naravno na engleskom jeziku, kao i Bosnjaci.Net na bosanskom jeziku, objavili su informacije, reportaže i razgovore kao reakcije na humani gest vlasnika pomentog restorana, Paula Nicaja iz Spuža (CG), Nicka Krkutia iz Debra (Makedonija i Dina Redžića iz Plava (Sandžak), koji su u ovom momentu kada Coronavirus hara ovom svjetskom metropolom, svoje restoranske usluge stavili na raspolaganju njujorškim doktorima - Herojima u bijelom, kompletnom medicinskom osoblju, Hitnoj pomoći, policiji, vatrogasnim službama, koji ovih dana imaju pune ruke posla.Posluge u restoranu idu svojim tokom, ali i narudžbe i isporuke.
Upravo danas, subota, 28. mart, kamera Bosnjaci.Net je zabilježila pripremu, pakovanje i nošenje narudžbe za doktore i drugo medicinsko osoblje u “Metropolitan hospital”, 1st Avenue 97-99 street.

Narudžbu u pomenutu bolnicu su osobno odnijeli vlasnici Nick Krkuti i Dino Redžić, ne želeći da svoj personal izlažu rizičnosti ove opake bolesti.

Veliki aferim našim humanistima Dinu, Nicku i njihovom vrijednom persnalu.


Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora:
» DAN GRADA SARAJEVA
06. April 2021 13:39