Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Srbovanje
IZBORNA MU PAROLA 'PRAVAC POTOČARI', SREBRENICU OPET NAPADAJU SRBI S ONU STRANU DRINE
Autor: NAP
Objavljeno: 15. November 2020. 18:11:33


Malo je genocid, više od osam hiljada mrtvih čije se kosti i danas iskopavaju.

Neki se i danas, kroz izbore i grupisanje u Srebrenici onih preko Drine, sa sve srpskim zastavama, igraju s nezacijeljenom ranom Bošnjaka kao naroda.

Tako se na Twitteru, mreži gdje mnogi pametni iznose stavove, pojaviše izbjeglice iz kanalizacije, pacovi kojima krvlju natopljena, a za vijekove podijeljena Srebrenica predstavlja motiv za iživljavanje po četničko - zločinačkoj liniji.

Ima tako jedan tviteraš, pod nazivom "Srbovanje", koji danas, na dan Lokalnih izbora poručuje: "U nekim mjestima nisu samo izbori, u nekim mjestima se piše istorija i čuva prošlost. Takvo mjesto je Srebrenica. Daće Bog da ostane u srpskim rukama".

Uz sve, ovaj neopisivi idiot svoje pisanje zaključuje s heštegom #pravacpotocari.

I nije sam. Posljedica je ovo politike svih koji se politikom u BiH bave i bavili su se proteklih 25 godina.

Jer, dvije i po decenije traje genocidna politika, koja na vidjelo ponajbolje izlazi u danima prije i tokom izbora. A takva politika sol je ranama majki i ponekih očeva, čije najmilije i danas bagerima traže po vrletima srebreničkog kraja.

Krivicu neminovno snose i oni koji upravljaju ovim protektoratom. Međunarodna zajednica, ma šta to zapravo u bosanskohercegovačkim prilikama značilo prvo je dopustila holokaust nad Bošnjacima Srebrenice, a potom prstom makla nije da taj holokaust zaustavi.

Naročito je kriva politika bošnjačkog establišmenta, zakovanog u urbanim četvrtima glavnog grada. Ta politika prepustila je Srebrenicu ovima što srbuju svih 25 godina.

I svi ti, poznati kao nadležni, dvije i po decenije su zajednički saučesnici fundamentalnim ekstremistima srpske politike, koji idu preko Drine da donesu glasove sljedbenicima zločina čije je naslijeđe preuzeo Milorad Dodik.

Danas je krucijalno pitanje ko će biti načelnik, sljedbenik aktera zločina Mladen Grujičić ili neko iz naroda čije sunarodnike su te 1995. nekoliko puta zatrpali u zemlju.

A šta ćemo sutra. Hoće'l imati ko braniti bijele nišane srebreničke doline kada pomenuti kanalizacijski pacovi nađu "opravdanje" da ih uklone.

Vrijeme je za buđenje, srebrenički bijeli spomenici su opomena da zlo s ovih prostora nije otjerano.

I dok ga se ne protjera, ni srebrenički ni bosanskohercegovački insan neće biti miran.Ostali prilozi:
» BRATUNAC: OBILJEŽEN DAN LOGORAŠA BOSNE I HERCEGOVINE
Anadolu Agency (AA) | 09. May 2021 14:44
» DAN POBJEDE NAD FAŠIZMOM, DAN EUROPE I DAN ZLATNIH LJILJANA
Anadolu Agency (AA) | 09. May 2021 14:37
» TURKOVIĆ: VEOMA VAŽAN I PRECIZAN STAV G7 O BIH
Anadolu Agency (AA) | 06. May 2021 14:28
Ostali prilozi istog autora: