Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Kolumne

Iz pera bosanskog Srbija i mostarskog Sarjlije
VRIJEME JE DA SE GUSLE I ORGULJE, IZBACE IZ ORKESTRA DRŽAVE BIH!
Autor: Mr. Milan Jovičić
Objavljeno: 09. December 2020. 17:12:43
U koaliciji i sadejstvu svojih ustaško-četničkih i veliko srpsko-hrvatskih nacionalističkih snaga u našoj jedinoj domovini Bosni i Hercegovini,sa svojim jaranom po zlu Draganom Čovićem, svojim Vučkom iz Srbije i hrvatskim čimbenicima Milanovićem i Plenkovićem, nastoje izvarati i međunarodnu zajednicu, kako bi ojačali ili transformisali svoje tvorevine u državice, Herceg Bosnu i Republiku srpsku.


Dokle poniženja i uplitanja u suverenitet naše jedine domovine Bosne i Hercegovine.
Evo ovih dana hrvatski Sabor raspravlja o položaju Hrvata u Bosni i Hercegovini, sa posebnom kritikom na njihovu ugroženost te promjenu Ustava i Izbornog zakona.
Po sistemu „držite lopova“ kada to uzvikuju sami lopovi, tako isti i Hrvati u sredinama gdje su u većini u kontinuitetu ugrožavaju ostale građane, uzurpiraju vlast u policiji i svim institucijama vlasti i sl.

Nije li grad Mostar očigledan primjer njihove dikriminacije, majorizacije i neposredne diktature, jer po svome rade šta hoće i kako hoće, te su i napravili grad „slučaja“ sa svojim ustaškim ulicama i bez više godišnje postojanja i djelovanja Gradskog vijeća u gradu.

Evo sada pokušavaju i sa ustaško- četničkom koalicijom, Dragan i Milorad, da na ovim izborima i za trajno da osvoje vlsti i da nastave svoju dominaciju i uzurpaciju.

Nisu li iz firme „Aluminij“ kao pse protjerali sve radnike srpske nacionalnosti, pod šahovnicom i diktaturom kriminalaca iz HDZ-a, uz blagoslov i svojih koalicionih partnera u vlasti'
Ovi HDZ-ovi nacionalisti, htjeli bi biti „čistunci“ da oni neposredno biraju svoje Hrvate u sistemu zakonodavne i izvršne vlasti, da ožive svoju genecodnu tvorevinu Herceg Bosnu i da stvore „čistokrvnu“ nacionalnu jedinicu ili državicu.

Njihov lukavi i lucidni mafijaš i orguljaš, Dragan Čović nije u stanju da proguta i veliku kost u grlu, zvanu Željko Komšić, koji je biran u Predsjedništvo kao predstavnik Hrvata, jer je i sam rođeni Hrvat.

Biran je od mnogih građana u ovoj državi, bez obzira koje to nacije bili birači, ali je njegov protukandidat Dragan Čović izgubio svoju bitku za isto izborno mjesto člana Predsjedništva.
S obzirom da se isti, kao višegodišnji čimbenik u vlasti, korumpirani i kriminalni elemenat, poistovjetio sa svim Hrvatima, kao njihov jedini i legitimni predstavnik u vlasti na državnom nivou, nije mu bio podnošljiv ovaj poraz.Permanentno je u kontinuitetu uticao i na nivo vlasti kod Hrvata u Hrvatskoj, kako bi se naš Željko Komšić proglasi kao „persona non grate „ a posebno u svim dijelovima države gdje su Hrvati u većini stanovništva, kao što je to u zap. Hercegovini i Mostaru.

Dovoljno je reći da je našao i zajednički jezik, sa pajdašom i jaranom, po istoj ideološkoj nacionalističkoj i agresorskoj matrici, njihovog zajedničkog djelovanja u svim prilikama svojih aktivnosti, uz rušenje i našeg sistema vlasti i naših državnih vrijednosti.

Kao potomci svojih ustaško-četničkih nacionalističkih izroda sa Blajburga i Ravne gore, nastoje u svakoj prilici da realiziraju svoje ubitačne i nakaradne neljudske radnje i u ovome mirovnome postdejtonskom periodu, ako to nisu uspjeli u vremenu agresije devedesetih godina.

Evo ovih dana, guslar, svinjogojac, švercer i kriminalac Milorad Dodik, iznosi i svoje nakane da uputi zahtjev Skupštini Srbije, da i oni slično Saboru Hrvata vode raspravu o položaju njihovih nacionalističkih srpskih izroda iz genocidne tvorevine Republike srpske.

Ovaj „litonja" i nedonošče svojih ubojica i dokazanih neprijatelja iz srpskoga roda, psihijatra Radovana Karadžića i đenerala Ratka Mladića,veliča i slavi njihova nedjela i njihove zločince, koji su svi zajednički na kostima nevinih žrtava i gradili Republiku srpsku, kao dokazanu u Hagu genocidnu tvorevinu.

U koaliciji i sadejstvu svojih ustaško-četničkih i veliko srpsko-hrvatskih nacionalističkih snaga u našoj jedinoj domovini Bosni i Hercegovini,sa svojim jaranom po zlu Draganom Čovićem, svojim Vučkom iz Srbije i hrvatskim čimbenicima Milanovićem i Plenkovićem, nastoje izvarati i međunarodnu zajednicu, kako bi ojačali ili transformisali svoje tvorevine u državice, Herceg Bosnu i Republiku srpsku.

Ne smije se zaboraviti da u svim njihovim nacionalističkim i prljavim radnjama protiv naše države i njihovih građanu, sve rade uz obilatu potporu i vjerskih crkvenih institucija i visokih vjerodostojnika, sa vladikama i patrijahrom, sa biskupima i kardinalom, uz blagoslov do nebesa i gospoda Boga.

Ove „litije" guslara Miće iz Laktaša i orguljaša Dragana iz mostarskih Bara, kraja nemaju, po svojoj drskosti i vulgarnosti, njihovim nerazumnim i bestijalnim zahtjevima i prema međunarodnoj zajednici.

Htjeli bi protjerati i Visokog predstavnika OHR-a i sve strane sudije i sve što nije iz njihovih nacionalisrtičkih redova HDZ-a i SNSD-a.

Nažalost, da to mogu raditi, jer kako to reče guslar Mića taj njegov „monstrum“ Valentin Incko mrzi i Srbe i Hrvate i sve radi na njihovu štetu.

Možda ima i istine, da Visoki predstavnik ne radi ništa ili ono što bi trebao, nije se niti zacrvenio prilikom nastupa ovih naših rušilačkih krtica, Milorada i Dragana, u njihovoj besjedi pred vijećem UN-a u „on-line“ prenosu.

Umjesto da je odmah sutridan uputio zvanični svoj stav i dekret o zabrani svakog društveno- političkog djelovanja ovih nacionalističkih stranaka HDZ-a i SNSD –a kao i njihovih čelnika, Milorada i Dragana.

Evo ovih dana se treba realizovati i zvanična posjeta tovarišča Sergija Lavrova našoj državi i njenim zvaničnicima, kao da dolazi lično i predsjednik moćne Rusije.

Kažu da po protokolu, ovaj ministar vanjskih poslova, prije svih će posjetiti „vinski podrum „ negdje, da li Banja Luka i Laktaši, da li Pale ili Istočno Sarajevo, pa tek poslije zdravice i zakuske, posjetiće i zvanično naše Predasjedništvo i ministarstvo gospođe Bisere Turković.

Iako se u svim modernim i svjetskim državama zvanično i posjećuje prvo domaćin, najviša vlast u državi, glavni grad države i sl. pa se onda kreće u obilazak po sličnim „podrumima“ na hiće i pieć.Sva ova i slična dešavanja, očigledan je primjer ne poštivanja naše države i njene vlasti, miješanje u suverenitet države i remećenje državnog sistema, bez prave i dokazane vlasti i njenih reagovanja na slična događanja, nažalost.

Međutim, dopiru nam i dobre vijesti da je Američki Kongres imao raspravu o Bosni i Hercegovini, kao i da će novo izabrani Predsjednik gosp. Bajden posvetiti dosta pažnje i našoj državi i njenim građanima.

Istina je, da se bez njih ne može niti smije mijenjati ni Ustav i donositi novi Izborni zakon, jer su SAD jedina i puna garancija našega opstanka u borbi sa svim navedenim nacionalističkim snagama na Balkanu i u našoj sredini.

Isto tako, dobra je vijest i da je Evropski sud za ljudska prava uvažio prigovor pok. Svetozara Pudarića, jer sam i sam kao bosanski Srbin uvijek isticao za ovaj guslar i ovčar iz Laktaša i ne može biti moj predstavnik u bilo kojoj vlasti na nivou države.

Dakle, ista je situacija i sa njegovim pajdašem po kriminalu Draganom Čovićem, zašto bi on lično i bio predstavnik svih Hrvata u Bosni i Hercegovini, jer ga mnogi njegovi sunarodnjaci i ne priznaju.Ostali prilozi:
» TRI OMČE OKO DODIKOVOG VRATA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 27. July 2021 14:25
» KAKO I S KIM GRADITI KOMŠIJSKE ODNOSE?
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 25. July 2021 16:18
» ZA SVE NEGATORE GENOCIDA!
Elmedina Muftić | 24. July 2021 23:07
» SLUČAJ LEPOSAVIĆ – PRAVDA JE SPORA ILI DOSTIŽNA
Nebojša Mrvaljević | 24. July 2021 22:19
» ZALOŽIMO SE ZA DOMOVINU JEDNAKIH LJUDI
Dr. Husein ef. Kavazović, reisu-l-ulema | 20. July 2021 07:20
» TREBA LI KOSOVO DA PRIZNA SRBIJU?
Čedomir Petrović | 20. July 2021 04:50
» UDRUŽENI PRIVREDNI KRIMINALNI PODUHVAT
Mr. Milan Jovičić | 15. July 2021 13:55
» VELIKOSRPSKE DVORSKE LUDE
Avdo Metjahić | 13. July 2021 18:47
» I KAMEN BI ZAPLAK’O
Aziz Hurem | 13. July 2021 16:32
» BRATSKO PISMO BOŠNJACIMA I BOŠNJAKINAMA MA GDJE BILI
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 11. July 2021 12:42
» BOJKOT ZA NEGATORE GENOCIDA
Eset Muračević | 11. July 2021 12:33
» UZ SREBRENIČKI 11. JULI: NIKAD VIŠE GENOCID!!!
Šukrija Meholjić | 10. July 2021 17:32
» GENOCID U SREBRENICI SLIKA JE SVIJETA NA KRAJU DVADESETOG STOLJEĆA
Dr. Husein ef. Kavazović, reisu-l-ulema | 09. July 2021 17:44
» PUN MJESEC IZNAD BOSNE
Ibro Suhopoljac | 09. July 2021 17:34
» ŠERBO RASTODER NIJE NEUK ČOVJEK
Šemso Agović | 24. June 2021 13:57
Ostali prilozi istog autora:
» SUDBONOSNI VAKAT I ZEMAN
13. April 2021 14:39
» KO ISPRAVLJA KRIVU DRINU?
10. March 2021 16:42
» METAMORFOZA LJUDSKOSTI
22. February 2021 14:58
» MOSTARSKA IZBORNA CIRKUSIJADA!
16. February 2021 14:15