Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Održana izvještajna Skupština Udruženja boraca „Patriotska liga“ sarajevske Općine Centar
ONI KOJI NE MISLE DOBRO NAŠOJ ZEMLJI BOSNI I HERCEGOVINI NJENE BRANIOCE ŽELE OMALOVAŽITI I NEGIRATI NJIHOVE ZASLUGE
Autor: Eset Muračević
Objavljeno: 26. December 2020. 00:12:40


- Svjedoci smo danas da oni koji ne misle dobro našoj zemlji Bosni i Hercegovini njene branioce žele omalovažiti i negirati njihove zasluge iz vremena kada se, po cijenu vlastitg života, branila i odbranila njena sloboda i nezavisnst, istaao je Kadrija Škrijelj, predsjednik Udruženja boraca „Patriotska liga“ sarajevske Općine Centar na sinoć (24.12.2020.) održanoj, izvještajnoj Skupštini ove, jedne od najboljih organizacija koja djeluju u sastavu Patriotske lige BiH. Mi im to nećemo dozvoliti. Pogotovo ne onima koji u periodu 1991-1995. godina, kada se stvarala naša svjetla historija, nisu bili sa nama na braniku domovine, a danas obnašaju neke dužnosti u vlasti, dužnosti koje nisu zaslužili.

Na Skupštini, koja je održana uz poštivanje svih epidemioloških mjera, je razmotren i usvojen Izvještaj o radu udruženja za 2020. godinu te utvrđeni pravci djelovanja za naredni period.Tokom rasprave, u kojoj je učestvovala većina prisutnih, istaknuto je to kako su svi zacrtani programski ciljevi Udruženja, uprkos provođenju mjera na suzbijanju pandemije Koronavirusa, uspješno ostvareni. Različite vidove pomoći kroz uručenje paketa sa prehrambenim artiklima, uručenje novčanih hedija, nabavku ogrijeva obilazak bolesnih i iznemoglih, ostvarilo je 92 člana. Orgnizovan je i jedan izlet na Bjelašnicu, te su obilježeni svi značajni datumi vezni za odbrambeno-oslobodilački rat u Bosni i Hercegovini. Također, pojašnjena su i neka pitanja vezana za postupak dodjele i nedoumce oko predlaganja određenog broja patriota iz reda organizatora otpora za „Medalje otpora“

Zbog zdravstvenih problema Seje Suljića, predloženo je da, umjesto njega, do nove izborne Skupštine, funkciju predsjednika Skupštine, kao vršilac dužnosti, obnaša Hamo Poplata, a funkciju predsjednika sekcije mladih ovog udruženja Nedžad Mulić.
Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora:
» SPOMEN KNJIZI
23. April 2021 16:34
» PUNA SAM POZITIVNE ENERGIJE
16. April 2021 17:26
» DUBROVNIK GRAD NABOŽIĆKI
13. April 2021 18:32
» NAROD MOG VREMENA
18. March 2021 14:37
» DALEKO SI TI OD MENE
10. March 2021 14:40
» INSTITUT ZA TELEĆI JEZIK
04. March 2021 18:47