Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Programska akcija Radio BIR: "Zastave na prozore"
SARAJEVO: DRŽAVNA ZASTAVA BOSNE NA NEBU IZNAD BAŠČARŠIJE
Autor: MINA
Objavljeno: 01. March 2021. 17:03:12


U sklopu višednevne programske akcije "Zastave na prozore", koju povodom Dana nezavisnosti provodi Radio BIR, danas je iznad sarajevske Baščaršije tačno u podne podignuta zastava Bosne i Hercegovine.
Uz podnevski ezan s Gazi Husrev-begove džamije, Sarajlije koji sunčani praznični dan provode u šetnji, svjedočili su neobičnom prizoru. Zastava Bosne i Hercegovine pričvršćena za dron poletjela je s krova Gazi Husrev-begove biblioteke.

Iako ograničen vjetrovitim vremenom, ovaj performans privukao je pažnju na društvenim mrežama i reakciju oduševljenja brojnih građana u zemlji i dijaspori.Zastava na nebu iznad Baščaršije dio je programske akcije Radija BIR "Zastave na prozore", koja je svojevrsni poziv koji je Radio BIR uputio svojoj publici, sa željom da u danima obilježavanja velikog praznika Bosne i Hercegovine njihovi slušaoci u domovini i dijaspori masovno istaknu državno obilježje.

Stotine fotografija s istaknutim državnim simbolima pristigle su u redakciju. Slušaoci Radija BIR iz svih krajeva zemlje i sa različitih kontinenata prihvatili su poziv i proslavili ovaj veliki državni praznik.

Specijalni program u povodu obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine Radio BIR emituje jutros od 7.00 sati.
Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora: