Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Estrada

KO JE USTVARI NASEEM?
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 31. March 2021. 20:03:04


Nakon bezbrojnih nagovaranja svih onih koji su makar jednom imali priliku biti očarani njenim glasom, ova djevojka magičnog glasa odlučila je svoj talent podijeliti sa širom javnošću, započevši svoju solističku karijeru pod umjetničkim imenom Naseem.

Naseem je rođena u Sarajevu. Tu je završila Prvu Gimnaziju, a potom diplomirala Političke nauke i međunarodne odnose na University of Buckingham (SSST-u), te magistrirala Međunarodno pravo na University of Buckingham.

Radno iskustvo je stekla na poslovima u Vladi Kantona Sarajevo, te nekolicini NGO’s i ICTY-u, radionicama međureligijskog dijaloga i izgradnje mira, te je radila i istraživanje na tu temu.

Međutim, prvu stvar koju je zatražila kao mala je bio baš mikrofon! Njena sklonost ka muzici je vremenom sve više rasla. Na kraju je počela zapisivati pjesme koje su oduševile.

S pjevanjem kao solista počinje u osnovnoj školi (u školskom horu) i isto nastavlja u srednjoj školi.

S upisom fakulteta počinje ‘ozbiljnije’ pristupati samoj muzici i osniva vlastiti bend. Samu karijeru započinje upravo na univerzitetskim zabavama, kao i zabavama humanitarnog karaktera.

2019. godine izdaje svoju prvu pjesmu pod nazivom „Voli me“ za koju je aranžman i produkciju radio gospodin Halid Hajduković, Sound Art studio, a za koju Hayat podukcija spema obadu.

Pjesma je izazvala pravi ‘boom’ i gotovo svi mediji koji su imali priliku čuti ovu pjesmu su Naseem okarakterisali kao ‘Buduću zvijezdu BiH muzičke scene‘ sve one koji su ih imali priliku čuti.

Vrijeme svjetske pandemije Naseem je iskoristila za pravljenje novih pjesama, rad u studiju i izdavanje svog drugog singla.Iako je imala sa tri izdavačke kuće iz BiH, izbor je ipak pao na renomiranu izdavačku kuću Croatia Records.

Krajem mjeseca februara 2021. godine Croatia records izdaje singl “Gdje”.

Pjesma je pisana o boli koju prouzrokuje čežnja za Voljenim.

"Osoba koja voli ima jednu želju, a to je biti s onim koga voli. Ona je poput bolesne osobe kojoj treba lijek. To stanje prouzrokuje odsutnost od svega osim potrage za ljubavlju koju želi. Ova pjesma opisuje to stanje", rekla je Naseem koja ističe kako nikada nije mislila da će biti tekstopisac, ali se to javilo samo od sebe kao potreba da iskaže svoje emocije i misli.

Aranžman i produkciju za ovu pjesmu radio je Eldin Huseinbegović, ime već uveliko poznato na bosanskohercegovačkoj sceni.

Vizualni dio pjesme, odnosno kreiranje videospota, radila je naša remonirana kostimografkinja Janja Stijepić, koja je bila glavna inspiracija za spot VEMINE videosa. Post produkciju potpisuje Mirnes Ožegović.
Ostali prilozi:
» PONOVNI NASTUP U CRNOJ GORI
Eset Muračević | 18. October 2021 16:22
» DUŠA SVEDAHA ZA NEDŽADA SALKOVIĆA
BHRT.ba | 09. September 2021 15:04
» REJHAN DEMIRDŽIĆ - POLA ŽIVOTA POKLONIO TEATRU
Anadolu Agency (AA) | 22. August 2021 14:55
» U SARAJEVU ODRŽAN TRADICIONALNI BAJRAMSKI KONCERT
Bošnjaci.Net | 20. July 2021 03:20
» OD BOSANCA SE IMA ŠTA NAUČITI
Eset Muračević | 28. May 2021 14:52
» PUNA SAM POZITIVNE ENERGIJE
Eset Muračević | 16. April 2021 17:26
» SOPRANISTICA I PIJANISTICA SPAJAJU SEVDAH I KLASIČNU MUZIKU
Anadolu Agency (AA) | 10. April 2021 17:49
Ostali prilozi istog autora: