Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Zasluženo
DR. VALENTIN INZKO DOBITNIK “PRVOAPRILSKE NAGRADE – BIRAMO NAJGORE”
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 01. April 2021. 13:04:56


Dr. Valentin Inzko, Visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini, prvi je dobitnik “Prvoaprilske nagrade – Biramo najgore” portala BHDINFODESK iz Birminghama.

Redakcija portala BHDINFODESK s ciljem boljeg i humanijeg društva u Bosni i Hercegovini pokrenula je polovinom januara dodjelu “Prvoaprilske nagrade – Biramo najgore” gdje je na jedan "ozbiljno satiričan" način željela ukazati na pojedince i organizacije koji su svojim neradom, nedjelovanjem i neadekvatnim ponašanjem tokom 2020. godine doprinijeli da bosanskohercegovačko društvo bude onakvo kakvo trenutno jeste.

U tom periodu čitaoci portala i Facebook stranice BHDINFODESK nominovali su mnoge, konkurencija je bila zaista velika. Na listi su se našla imena svih aktulenih političara u Bosni i Hercegovini.

Ipak, najveći broj čitalaca izjasnio se da je “Prvoaprilsku nagradu – Biramo najgore” za dugogodišnju iskazanu zabrinutost za stanje u Bosni i Hercegovini zaslužio dr. Valentin Inzko.
Uz to, za ovo "prestižno" priznanje nominovala ga je i građanska inicijativa “KLUB 100 – PLUS” zbog "maestralnog driblinga" bosanskohercegovačke javnosti i njene dijaspore, prilikom nenametanja Zakona o zabrani negiranja genocida u Srebrenici!


Zbog zdravstvene situacije u cjelom svijetu, redakcija portala BHDINFODESK će nagradu dr. Valentinu Inzku uručiti elektronskim putem.Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora: