Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Slaven Radunović: "Dok je kluba poslanika DF-a, Leposavić neće biti smijenjen zbog stavova koje dijeli svaki Srbin u Crnoj Gori"
PREMIJER KRIVOKAPIĆ ZATRAŽIO RAZRJEŠENJE MINISTRA PRAVDE LEPOSAVIĆA ZBOG NEGIRANJA GENOCIDA U SREBRENICI
Autor: Anadolu Agency (AA)
Objavljeno: 05. April 2021. 13:04:19


Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić zatražio je ostavku od ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića zbog izjava o genocidu u Srebrenici, javlja Anadolu Agency (AA).

Leposavić je ranije izjavio da će priznati genocid u Srebrenici "kada se to nedvosmisleno utvrdi", te da je sud u Hagu, gdje je suđeno za taj genocid, "izgubio svoj legitimitet".

"Tražio sam ostavku Leposavića jer smatram da je to najbolji način da ličnim činom pokažemo svoju odgovornost. To sam uradio u petak, to sam uradio i danas, želeći da zaštitim prvo integritet ove Vlade. Pošto je Leposavić ostao dosljedan svom stavu, donio sam tešku odluku - prijedlog o razrješenju člana Vlade, u ovom slučaju ministra Leposavića", kazao je Krivokapić u vanrednom obraćanju javnosti u ponedjeljak.

Premijer je istakao da je Leposavić čovjek rijetke inteligencije i izuzetnog poznavanja prava.

Slaven Radunović: "Dok je kluba poslanika DF-a, Leposavić neće biti smijenjen zbog stavova koje dijeli svaki Srbin u Crnoj Gori"

Ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava Crne Gore Vladimir Leposavić neće biti smijenjen zbog relativizacije genocida u Srebrenici dok je kluba poslanika Demokratskog fronta, poručili su iz tog političkog saveza.
Poslanik DF-a u Skupštini Crne Gore Slaven Radunović napisao je da se taj politički savez “ne okreće kako vjetar puše”.
“Dok je kluba poslanika DF-a, Leposavić neće biti smijenjen zbog stavova koje dijeli svaki Srbin u Crnoj Gori. Osim, ako neko ne potraži pomoć Demokratske partije socijalista”, naveo je Radunović.
Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić zatražio je ostavku i pokrenuo postupak smjene ministra pravde Vladimira Leposavića zbog relativizacije genocida u o Srebrenici.
Leposavić je ranije izjavio da će priznati da je u Srebrenici počinjen zločin genocida “kada se to nedvosmisleno utvrdi” i osporio legitimitet suda u Haagu, gdje je suđeno za Srebrenicu, objavio je portal Vijesti.ba.


"Da je to uradio ministar poljoprivrede ja bi rekao uradio je iz neznanja. Ali, on je ministar pravde i ljudskih i manjinskih prava. Za taj nivo kompetencije je nedopustivo da ministar pravde iznosi svoje privatne stavove. Ničija biografija ne može biti opravdanje za bilo kakve aktivnosti. Samo djela svjedoče o nama", poručio je Krivokapić.

On je pozvao na pomirenje, navodeći da pomirenje ne može da bude odluka Vlade Crne Gore, ni pet-šest ljudi.

"Da li želimo da ovu smjenu uradi neko drugi, a ne mi sami. Ja nemam nikakav problem, ja želim najbolje ovom narodu. Ako oni nemaju stprljenja i ne vjeruju u to, prvi ću da podnesem ostavku. To je najlakše. Ja nosim nasleđeno breme koje je toliko teško da vam to ne mogu opisati, ali ću ga nositi dok narodu ne bude odgovaralo", istakao je premijer Krivokapić.Ostali prilozi:
» BRATUNAC: OBILJEŽEN DAN LOGORAŠA BOSNE I HERCEGOVINE
Anadolu Agency (AA) | 09. May 2021 14:44
» DAN POBJEDE NAD FAŠIZMOM, DAN EUROPE I DAN ZLATNIH LJILJANA
Anadolu Agency (AA) | 09. May 2021 14:37
» TURKOVIĆ: VEOMA VAŽAN I PRECIZAN STAV G7 O BIH
Anadolu Agency (AA) | 06. May 2021 14:28
Ostali prilozi istog autora: