Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

POLICIJA DA BEZ ODLAGANJA I PRITISAKA I INTERVENCIJA VLADE SAOPŠTI ČINJENICE O INCIDENTU
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 08. April 2021. 14:04:38
Zeković: Službenici Uprave policije proteklih dana nijesu spriječili protivzakonita antivladina i anticivilizacijska okupljanja u znak podrške ministru Leposaviću i negiranju genocida.


Uprava policije treba bez odlaganja i bez pritisaka i intervencija izvršne vlasti da saopšti sve činjenice u vezi sa današnjim incidentom na magistralnom putu Nikšić Podgorica.

Aktivnosti službenika Uprave policije, u okolnostima epidemije zarazne bolesti, su legitimne i opravdane dok su u skladu sa standardima jer sve građane i građanke Crne Gore, u svakoj situaciji i bez izuzetka, obavezuju zdravstvene mjere Ministarstva zdravlja.

U konkretnoj situaciji u kojem se dogodio incident sa službenim vozilom Vlade Crne Gore je jasno i očigledno da prisutni policijski službenici nijesu na odgovarajući način organizovali legitimnu blokadu puta a primjena policijskih ovlašćenja je bila nedovoljna zbog čega i došlo do konkretnog incidenta i do ugrožavanja bezbjednosti i zdravlja prisutnih građana.

Službeno vozilo Vlade je vozio policajac, službenik Sektora posebne namjene koji radi na obezbjeđenju i u prethodnici Premijera.

Policijski službenici su obavezni da neselektivno primjenjuju zakon i njihove aktivnosti su legitimne i opravdane sve dok su u skladu sa standardima profesionalnog postupanja i poštovanja ljudskih prava. Istu ovu poruku sam ponavljao dok su trajale vjersko-politička ukupljanja pod formom litija zbog čega sam bio izložen dejstvu srpske nacionalističke političke propagande.

Službenici Uprave policije proteklih dana nijesu spriječili protivzakonita antivladina i anticivilizacijska okupljanja u znak podrške ministru Leposaviću i negiranju genocida.

Blokada gradova je već na granici poštovanja ljudskih prava jer je te aktivnosti trebalo organizovati na efikasan način, sa najmanje štetnih posljedica po građane i bez izlaganja nepotrebnom uznemiravanju i obavezama, rekao je u izjavi za javnost, Aleksandar Saša Zeković, aktivista za ljudska prava i bivši predsjednik Savjeta za građansku kontrolu rada policije.Ostali prilozi:
» TURKOVIĆ: VEOMA VAŽAN I PRECIZAN STAV G7 O BIH
Anadolu Agency (AA) | 06. May 2021 14:28
» KURTĆEHAJIĆ: DRUŽE TITO OTKAD TEBE NIJE O NARODU NEMA KO DA BRINE
Akademik dr. Suad Kurtćehajić | 04. May 2021 15:47
» PRVI ORUŽANI OTPOR AGRESORU
Eset Muračević | 02. May 2021 15:21
Ostali prilozi istog autora: