Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Komentari

Rekacija Bošnjačko-američke nacionalne asocijacije
BANA: SEADE I SENADE – PREKRDAŠILI STE!
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 19. April 2021. 01:04:10


Rekacija Bošnjačko-američke nacionalne asocijacije na interview Seada Numanovića: “Janša je poslao non paper Angeli Merkel! BiH i narod će nestati u miru, bez rata!”, - Face TV, 17.april 2021.:

Neovisno koliko da su pojedinci u Bosni dobri novinari kojima pristižu informacije sa raznih strana i izvora, uz to možda pokazuju medijsku silu na svoj način, ili još gore, narcisiodnost ili osionost koja potisne njihovu novinarsku profesiju, pa se počnu baviti svim i svačim, htjeli ili ne srljaju ka ogavnom udbaštvu - bez dna.

Ali bez obzira na sve to, Sead i Senad, kao profesionalni novinari, prvi je zakopao nokte u Avaz - Twist begovatu, a drugi u svome FACE begovatu, oni dobro znaju kao i svi čestiti građani i patrote Republike Bosne i Hercegovine, kroz kakav je pakao prošla država RBiH, Sarajevo i svaki grad sa bošnjačkom većinom i manjinom, generalno bošnjački narod nad kojim je širom RBiH izvršen genocid 1992 -95.

Godina 90-tih, državne genocidne – UZP politike Srbije, Crne Gore i Hrvatske, nisu krili aspiracije prema državi Republici Bosni i Hercegovini (to ni danas ne kriju), najveći zlikovci iz srpsko-crnogorskog i hrvatskog naroda javno su govorili o nestanku Bosne i bošnjačkog naroda. Dok su zlikovci sa istočne strane Bosne predviđali nestanak države i naroda za dvije hefte, zlikovci sa zapadne strane Bosne cijepali su je, od Neretve -, lijevo – velikosrpskoj državnoj ideologiji a desno velikohrvatskoj, dok je Neretva predviđena za puštanje bošnjačkog naroda niz vodu!
Ali, Bošnjaci kao narod kroz historju i jedenaest genocida, ustajali su kao feniks iz pepela, tako su i ratnih devedestih, u vremenu najžešće višedržavne agresije i domaćih izdajnika, kada je potocima tekla krv nevinih Bošnjaka, ustali su patriote, praktički goloruki i suprtostavili su se do zuba naoružanim vojnim armadama.

Kada je Armija RBiH toliko ojačala i krenula oslobađati državu od genocidnog i UZP-e okota, međunarodni hohštapleri su ih zaustavili!
I…
Nakon svega, postizanje kakvog takvog mira, brojnih presuda najvećih internacionalnih sudova, vidimo i dandanas da velikosrpski i velikohrvatski nacionalisti nisu odustali od komadanja Bosne i Hercegovine. Zbog svih žrtava genocida, krajnje je neozbiljno i podlo da se baš iz bosanskih medijskih begovata javno govori o mirnom nestanku države Bosne i nestanku bošnjačkog naroda. Tako sramno i jadno, samo govore kukavice!
Zato, Seade prekrdašio si, a i ti Senade, jer se to događa u tvojoj medijskoj kući i emisiji koju vodiš i ništa nisi rekao.
Za razliku od ovog minderskog razgovora, treba ipak pogledati dio interviewa Nenada Čanka, koji je bio gost televizije srpskog neonaciste Velimira Marića, i to usred Srbije: "Nije Bosna i Hercegovina Janšina i Pahorova djedovina pa da mogu da je nude ovamo ili onamo. Bilo kakvo tzv. teritorijalno razdvajanje po etničkoj osnovi na Balkanu vodi u krv do pojasa."
Možda, ipak nešto nauče!Senad je odigrao ključnu medijsku ulogu 2. maja 1992., onda kada je na Bosnu i Sarajevo udarila posrbljena JNA sa raznim srpskim četničkim, SDS i inim formacijama. Tada je naš narod iako goloruk, ali su ustali na noge da brane svoju porodicu, toprak, grad i državu RBiH, jer druge domovine nemaju.

Sada, 29 godina kasnije kod Senada u studiju Face TV, generalni direktor medijskog giganta Avaza, govori ono što je prije tri decenije ratni zločinac Radovan Karadžić prijetio u Skupštini Bosne i Hercegovine, i nakon svih ratnih zločina i genocida osuđen je na doživotnu robiju. I ne samo on, već kompletno političko i vojno rukovodstvo srpske genocidne tvorevine, ali i hrvatske UZP tvorevine.

Vjerovatno kada generalni direktor Avaza pogleda svoj istup shvatit će da to nema nikakve veze sa novinarstvom niti sa pozicijom koju obnaša. Koliko god da je oholost ili bahatost dvojice vrsnih novinara, u medijima se ne smiju ponašati kao oni koji su najavili nestanak bošnjačkog naroda i države Bosne ili okupatori sa oružjem iznad Sarajeva 1992 - 1995.

Zaista jako ružno da se na ovakav način govori o državi Bosni i bošnjačkom narodu koji je golim rukama branio državu i sebe od genocidnog – UZP agresora. I nakon svega, divane s pogledom na šeher Sarajevo i predviđaju nestanak države i naroda.

Država Bosna i bošnjački narod su gordi i ponosni, nema toga kome će dopustiti njeno otimanje i nestanak. Ako medijski maheri, osim naklapanja kao dvije mahaluše na minderu uz pendžer, imaju konkretne informacije, e pa frajeri, imena na vidjelo!, - piše u reakaciji Bošnjačko-američke nacionalne asocijacije.Ostali prilozi:
» OD RASTKA NEMANJIĆA DO DUŠANKE MAJKIĆ
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 30. April 2021 16:09
» RAFAEL ISRAELI - ANTISVJEDOK SRPSKE STVARI – GENOCIDA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 24. April 2021 18:16
» „NON-PAPER“ MUTIRAO IZ KUČANOVE TAJNE EPRUVETE
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 23. April 2021 15:04
» DRUGARSKI POZDRAV I BRATSKI SELAM NERMINU NIKŠIĆU
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 21. April 2021 14:41
» BANA: SEADE I SENADE – PREKRDAŠILI STE!
Bošnjaci.Net | 19. April 2021 01:01
» DOGOVORENA ZABRINUTOST ILI...?
Bošnjaci.Net | 12. April 2021 14:11
» REISU-L-ULEMA KAVAZOVIĆ: NAPADNUTI SMO!
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 11. April 2021 13:08
» REAGIRANJE AKADEMIKA KURTĆEHAJIĆA NA STAVOVE MR. BEGOVIĆA
Akademik dr. Suad Kurtćehajić | 10. April 2021 16:04
» PROGLAS GRADA SARAJEVA: „ŽIVJELI NAŠI, SMRT NJIHOVIM“
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 09. April 2021 16:36
» SA NOVOM SNAGOM DO NOVOG USTAVA BOSNE I HERCEGOVINE
Mr. sci. Džavid Begović | 08. April 2021 14:31
» AUTONOMNI MEDIJI KAO STUB DEMOKRATIJE
Lena Demirović | 05. April 2021 16:02
» VJOSA OSMANI-SADRIU IZABRANA ZA PREDSJEDNICU KOSOVA
Sahit Kandić | 05. April 2021 14:09
Ostali prilozi istog autora: