Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

MITROPOLIT CPC MIHAILO: SVAKO KO PORIČE GENOCID U SREBRENICI JE ZLOČINAC
Autor: Vijesti.ba
Objavljeno: 19. April 2021. 13:04:35
MITROPOLIT CPC MIHAILO: Svakodnevnim izjavama zorno očituje svoju saglasnost s tim zločinačkim aktom, a djelom da njeguje mračni kult zločina i zločinaca. Zato negira istorijsku činjenicu da se u Srebrenici dogodio genocid i tako dovodi u pitanje osnovnu ljudsku osobinu - ljudskost.


Naša Vlada se identifikuje sa zločinačkim pokretom iz Drugoga svjetskoga rata koji je u februaru 1943. godine svirepo pobio 9.200 muslimana iz Sandžaka, poručio je mitropolit CPC Mihailo.

- Svakodnevnim izjavama zorno očituje svoju saglasnost s tim zločinačkim aktom, a djelom da njeguje mračni kult zločina i zločinaca. Zato negira istorijsku činjenicu da se u Srebrenici dogodio genocid i tako dovodi u pitanje osnovnu ljudsku osobinu - ljudskost.

Mi smo pohodili Srebrenicu 1995. godine da se poklonimo sjenima nevinih žrtava, i pohodićemo dok smo živi. Ona je živi spomenik nevino stradalim mučenicima, koji prenosi poruku da je zlo među nama, i da ne smijemo dozvoliti novu Srebrenicu, - kaže Mihailo.

Ističe da je svako ko poriče taj zločin zločinac, ma ko on bio - građanin, ministar, predsjednik Vlade, vladika ili patrijarh.

- Ta ista Vlada nastavlja i tradiciju dinastije Karađorđevića, koja je 1918. godine zatirala i Crnu Goru i crnogorsko ime, srušila Njegoševu kapelu na Lovćenu i ukinula Crnogorsku crkvu, priznatu od svih pravoslavnih crkava, uključujući i Srpsku. Odriče joj pravo da bude domicilna crkva i progoni i nju i njeno svještenstvo.

Najavljuje potpisivanje Temeljnoga ugovora sa beogradskom Svetosavskom crkvom koja je u Bosni raspirivala međuvjersku i međunacionalnu mržnju i bodrila zločince da nasrću na sve ljudsko. Bila je i direktni saučesnik u srebreničkom zločinu.

Njoj, koja je u Crnu Goru došla na srpskim bajonetima 1918. godine, namjerava da prepusti sve crkve i manastire naših predaka da u njima raspiruje mržnju na Crnogorce i sve druge i drugačije u Crnoj Gori. To je zlokobna ideja koja nagovještava propast zemlje, po cijenu koju će utvrđivati istoričari u budućnosti. Pozivam vjerujuće ljude i sve građane da se odupremo tome zlu, prije nego nas zlo zadesi, - dodao je Mihailo, objavila je Antena M, prenio je portal Vijesti.ba.Ostali prilozi:
» TURKOVIĆ: VEOMA VAŽAN I PRECIZAN STAV G7 O BIH
Anadolu Agency (AA) | 06. May 2021 14:28
Ostali prilozi istog autora: