Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Srpski obavještajci i srpski navijači angažovani 11. jula 2015. da izvedu napad u Memorijalnom centru žrtava genocida u Srebrenici
ZA NAPAD U SREBRENICI 11. JULA 2015.: „POLICIJSKE LEGITIMACIJE DIJELJENE SRPSKIM NAVIJAČIMA U POTOČARIMA“
Autor: B.net
Objavljeno: 19. April 2021. 16:04:55
Milan Dumanović (Foto: Ivan Dinić / Nova S)


Portal nova.rs objavio je prilog iz emisije u „Utisku nedjelje“:

Prilikom dolaska Aleksandra Vučića u Potočare 2015. godine podijeljeno je oko 200 policijskih legitimacija, od čega je većina pripala navijačima nekih beogradskih klubova, kao i pripadnicima Srpske Sparte iz Pančeva, rekao je bivši pripadnik Odjeljenja za tajno praćenje MUP-a Milan Dumanović, napominjujući da su oni to saznali od ljudi u BiH.

On je gostujući u „Utisku nedjelje“ rekao da ne zna zašto su navijači poslati tamo i da to tek treba da se utvrdi.

Dumanović je još jednom istakao da je bilo napada na Vučića na izlasku iz Memorijalnog centra u Potočarima, ali ne i atentata.

Na pitanje Olje Bećković da li su navijači u Potočarima bili zaduženi da isceniraju napad, on je rekao da je bio blizu Vučića, da napad jeste postojao jer su pojedinci koji su bili na groblju bacali grumenje zemlje koje se raspadalo u vazduhu, kao i da je bačena jedna patika.

Dumanović je 2015. godine smijenjen i to zbog akcije „Potočari“, a protiv njega i još jednog kolege već četiri godine se vodi krivični postupak za navodno odavanje službene tajne i to prilikom intervjua za „Al Džaziru“ 2015. godine.

Kaže da su oni samo rekli istinu, a to je da su u Potočare poslati nelegalno od strane Dijane Hrkalović.

“Ja ne negiram napad, negiram da je bio atentat. Ja sam očevidac. Nas su tamo poslali, a mi nismo bili obučeni za to. Poslati smo van svakih zakona Republike Srbije, kao i svih sporazuma između Srbije i BiH. Mi smo poslati sa navodnim zadatkom da snimimo ako se desi napad na Vučića, mi nismo mogli to da radimo, jer nismo bili odjeljenje koje se time bavilo”, naglasio je Dumanović.

Govoreći o ulozi Dijane Hrkalović u MUP-u, on je ukazao da se njenim dolaskom MUP kriminalizovao.
“Ona je poslata sa zadatkom, laž je da ju je Nebojša Stefanović postavio. Nije mogla da bude njegov izbor, jer je u MUP ušla prije Stefanovića. Ona je izbor Aleksandra Vučića. Dok je bila potpuno lojalna Vučiću, radila je u Ministarstvu, nakon toga je sklonjena. Tada je počeo problem sa Hrkalović, a onda se sve odrazilo i na narod, jer je buknuo njihov unutrašnji sukob sa njihovim kriminalcima”, napomenuo je Dumanović.

Hrkalović je, kako kaže, već 2017. i 2018. počela sa organizacijom radnih grupa, koje su imale mogućnost „slušanja“, odnosno mjera tajnog nadzora.

Dodao je i da je Hrkalović učestvovala na strani kavačkog protiv škaljarskog klana, za šta dokazi postoje ne samo kod nas, nego u stranim obavještajnim službama. (Autor Gordana Petković, nova.rs)Ostali prilozi:
» ZELENE BERETKE NIKADA NEĆE OTIĆI IZ MOG SRCA
Eset Muračević | 11. June 2021 02:32
Ostali prilozi istog autora:
» ZAJEDNO DO USPJEHA
19. May 2021 16:49