Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Nakon što je Dodik napustio sastanak sa šefom evropske diplomatije Josepom Borrellom
KOMŠIĆ JASNO PORUČIO: DODIK NEGIRA GENOCID, DRŽAVU, GOVORI O MIRNOM RAZLAZU, ON JE PRIMITIVAC
Autor: Hayat
Objavljeno: 29. April 2021. 22:04:02
KOMŠIĆ: Nažalost, ima dosta primitivizma i u Predsjedništvu na funkciji predsjedavajućeg Predsjedništva. Ali to nije ništa novo, znamo da je primitivac. On negira genocid, negira državu gdje je predsjedavajući Predsjedništva, govori o mirnom razlazu, vrijeđa ljude na ličnoj osnovi itd. Nekada je jedini način da se tom njegovom primitivizmu oduprete da vi ne upadnete u taj primitivizam


Član Predsjedništva BiH Željko Komšić komentarišući napuštanje sastanka sa šefom evropske diplomatije Josepom Borrellom kazao je da je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik - primitivac.

Nažalost, ima dosta primitivizma i u Predsjedništvu na funkciji predsjedavajućeg Predsjedništva. Ali to nije ništa novo, znamo da je primitivac. On negira genocid, negira državu gdje je predsjedavajući Predsjedništva, govori o mirnom razlazu, vrijeđa ljude na ličnoj osnovi itd. Nekada je jedini način da se tom njegovom primitivizmu oduprete da vi ne upadnete u taj primitivizam, – rekao je Komšić na Federalnoj televiziji.

On je kazao da se takve teze iznose pred čelnim ljudima , a li neke zemlje ili organizacijama, kakva je EU.

Pri tome iznosite to na primitivan način, bahat, lažete, petljate… I uvijek je dilema kako se postaviti prema tome. Ako mu odgovorite, rizikujete da pred strancima izazovete svađu što je onda tek neprijatno i bruka je ne samo Dodikova već cijelog Predsjedništva, – dodao je.
Kaže da je to bila manje poruka Dodiku, a više stranim sagovornicima.

Oni ne reaguju na neke stvari, jednostavno ne reaguju na stvari koje se tiču ove države, a tek tako prelaze preko teza koje se tiču rušenja ove države. Ja ne bih mogao tako da sam na njihovom mjestu, reagovao bih. Zna se kakva je diplomatska praksa I običaji, a na kraju krajeva lijepo ponašanje. Ako naši međunarodni prijatelji hoće da slušaju takvog Dodika, eto im ga, neka ga slušaju, – poručio je.Ostali prilozi:
» IGK PODNIO KRIVIČNU PRIJAVU PROTIV ŽELJKE CVIJANOVIĆ
Bošnjaci.Net | 15. October 2021 15:24
» AMBASADORI PIC-A UPUTILI JASNU PORUKU DODIKU
Vijesti.ba | 14. October 2021 16:17
Ostali prilozi istog autora: