Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti


BANA: DOPUNA KAZNENOG ZAKONA JE OVOZEMALJSKA SATISFAKCIJA PORODICAMA ŽRTVAMA GENOCIDA U BIH
Procitaj komentar

Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 23. July 2021. 18:07:24


Bošnjačko-američka nacionalna asocijacija (BANA) pozdravlja odluku visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka, da prije završetka 12.godišnjeg mandata i službovanja na tako važnoj poziciji, da iskoristi “bonske ovlasti” i nametne “Zakon o dopuni Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine Br. 26/21", kojim se zabranjenuje negiranje genocida, zločin protiv čovječnosti ili ratni zločin utvrđen pravomoćnom presudom internacionalnih sudova i Suda BiH.
Proteklih godina urađen je veliki propust što pomenuti zakon nije nametnut onda kada su odbijali predstavnici političkih stranaka u BiH i učinili sve da ga kroz institucije Parlamentrane skupštine BiH ne prihvate. Dok su takve odluke nasljednika genocidne i UZP politike ojačali srpske i hrvatske nacionalističke stranke i njihove retrogradne pokrete koji su bili zaduženi da unose pometnju i šire radikalnu, velikonacionalistiku i ratnu retoriku, sve u cilju da održe stanje na terenu koje su postigli agresijom, genocidom i etničkim čišćenjem Bošnjaka kao najbrojnijeg naroda u državi Bosni i Hercegovini.
Radi bržeg “ozdravljenja” bh. društva, Zakon je trebalo nametnuti odmah nakon konačnih presuda protiv ključnih krivaca i ratnih zločinaca za genocid, UZP i zločina protiv čovječnosti, koji su odgovorni iz političkog i vojnog vrha velikosrpskih i velikohrvatskih paradržavnih projekata, kao i odgovornost samih država Srbije i Hrvatske, koji su vojnom agresijom i politikom nametnuli i vodili ratove s namjerom podjele ili nestanka međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine. Sve to nisu mogli ostvariti bez genocida i uništenja, tj. u dobroj broju smanjenja Bošnjaka na teritoriji države BiH, a najočitiji primjeri su gradovi u cijelom Podrinju koji su bili sa bošnjačkom većinom (Srebrenica, Višegrad, Foča, Vlasenica, Bijeljina, Zvornik…), zatim sjeverno-zapadni dio Bosne (Prijedor, Banja Luka, Bosanski Petrovac, Bosanski Brod, Bosanska Dubica, uključujući i Brčko), kao istočna i zapadna Hercegovina.
Ipak, “Zakon o dopuni Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine”, jeste jedan vid ovozemaljske satisfakcije porodicama žrtava genocida u BiH koje su godinama izložene javnim udarima ratnih zločinaca koji još nisu uhapšeni i porcesuirani, zatim velikonacionalističkih političkih hordi zla iz vrha bh. politike, oba entiteta, ali i zvanične državne politike Srbije, Crne Gore i Hrvatske, čiji su apetiti za državnim teritorijem BiH itekako otvoreni.
Nametnuti zakon će biti od koristi svim građanima BiH, posebno onom dijelu čestitog srpskog i hrvatskog naroda, koji se konačno osloboditi zločinaca iz svojeg naroda koje im zvanični politički establišment, ali i crkve podmeću kao heroje, i tako uz zlikovce odgajaju djecu.
Uzaludan je misija, činiti zlo drugome a nadati se dobru.

Ured za medije
Bošnjačko-američka nacionalna asocijacija

VRH


  Dossier: BOŠNJAČKO-AMERIČKA NACIONALNA ASOCIJACIJA (BANA) - New York
» BANA UPUTILA ČESTITKU CVIJANOVIĆKI, DODIKU...
Bošnjaci.Net | 25.11.2022 17:23
» NITI SMIJE BITI ZABORAVA A NI OPROSTA!
Hamza Subašić | 29.07.2019 19:11
» KOMANDANTE, UZ TEBE SMO!!!
B.net | 27.01.2017 01:40
» FILMSKI VRISAK AVDE HUSEINOVIĆA
Mr. sci. Džavid Begović | 23.11.2016 19:49
» BANA PRIREDILA IFTAR ZA BOŠNJAKINJE
B.net | 03.07.2016 20:35
» CRNA GORA UKINULA RAVNOGORSKI POKRET
Al Jazeera | 09.05.2016 22:01
» ZAJEDNIČKI KAŽIMO SMRT FAŠIZMU!!!
B.net | 09.05.2016 18:12
» KO BRANI BOŠNJAKE U CRNOJ GORI?
Dr. Mersada Nuruddina Agović | 02.05.2016 15:46

Ostali prilozi:
» ŽUBOR ISTINE ŠTO U VALOVIMA ZAPLJUSKUJE NAS
Ferhat Korajac | 21. July 2024 16:01
Ostali prilozi istog autora:
IKCGusinje2.jpg
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif