Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Kolumne
ZA SVE NEGATORE GENOCIDA!
Procitaj komentar

Autor: Elmedina Muftić
Objavljeno: 24. July 2021. 23:07:01


ELMEDINA MUFTIĆ: Historija ima olovku koja zapisuje, i nema gumicu koja brise zapisano. Nemoguće je promijeniti činjenicu da je vojni i politički vrh srpskog naroda pred Međunarodnim sudom pravde i Međunarodnim sudom za ratne zločine osuđen na doživotne kazne zatvora i presuđen za najteži zločin protiv čovječnosti, genocid.
Kao i to da negiranje genocida, veličanje ratnih zločinaca zbog izvršenih zločina i vrijeđanje žrtava od većine srpskog naroda spada u kolektivnu odgovornost.
A svi znamo da je genocid kompleksna zamisao i djelo da bi ga planirali, izvršili, prekrili i negirali pojedinci, za genocid je potreban sistem koji upravlja narodom, u ovom slučaju je to SANU, SPC, politika i narod koji ih slijedi.
Nije vam lahko, znam, breme genocida je preteško za nositi kroz historiju prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Preteško je za naslijediti, ali još je teže za ostaviti u naslijeđe generacijama koje dolaze.

Osmislili ste, planirali, izvršili, prekrili i na kraju negirali genocid, ohrabreni nekažnjenim, a izvrešenim genocidima u kontinuitetu nad Bošnjacima koz dva stljeća, vašeg nastojanja da nas, Bošnjake biološki uništite, a zemlju nam bosansku okupirate.

Uspjeli ste kroz vrijeme ostati nekažnjeni, ali niste uspjeli ostati nezapisani u najmračnije stranice historije. Znam, mislili ste da je vrijeme Karađorđa i da ćete ubijati u tišini, i da će zločini u tišini ostati. Prevarili ste se!

Vrijeme se promijenilo, Bošnjaci su sazreli, Svijet je progledao, a vi više niste mogli ubijati u tišini. Doduše, ubijali ste, ali pred kamerama svjetske javnosti, ubijali ste misleći da neće ostati niko da svjedoči, ili da je Bošnjak pamćenja ribe, pa onaj ko preživi zaboravit će i prije nego upamti. Ubijali ste, ne razmisljajući o odgovornosti, s ciljem da nas biološki uništite, da Svijet obojite krvlju našeg nestanka i da pri tome Svijet vas slavi kao "heroje".

Ubili ste preko stotinu hiljada ljudi, preko osamnaest hiljada djece, četrdeset hiljada Bošnjakinja ste silovali, desetine hiljada ste u logorima mučili do smrti, dva miliona protjerali.

I zato ste očekivali aplauz. Ili u najmanju ruku zločin bez kazne kao i za predhodnih deset genocida.

Međutim, prevarili ste se, izvršili ste genocid, ali su preživjeli svjedoci, žrtve su umjesto osvete posegnule za traženjem pravde, Svijet je razumjeo da je morao spriječiti genocid, ali nije, a da mora kazniti zločince, kaznio je, doduše, ne sve.

Danas ste obilježeni krvlju nevinih, ma koliko to negirali, neoborivi dokazi vas itekako sjećaju na strahotu izvršenog genocida i težinu ponesenog bremena odgovornosti za genocid.

Vaše negiranje je najbolja potvrda, vaša pobuna najbolji je dokaz da znate šta ste uradili, i da se teško suočavate sa krvavom istinom vašeg historijskog naslijeđa.

Naspram vas, ozlojeđenih negatora ogrezlih u mržnji koji bi opet sve ponovili, su žrtve koje pravdom pokušavaju zaustaviti krvarenje iz živih rana koje ste im napravili. Žrtve su dostojanstvene u svojoj boli, a vi ste poniženi u izvrsenom genocidu.

Zakon o zabrani negiranja genocida vam je izbio iz ruku posljednji čin zločinačkog rituala, da negirajući genocid, veličajući ratne zločince i njihova djela vrijeđate žrtve genocida i budućnost trujete mržnjom koja bi dovela do nogov genocida.

Historija ima olovku koja zapisuje, i nema gumicu koja brise zapisano. Nemoguće je promijeniti činjenicu da je vojni i politički vrh srpskog naroda pred Međunarodnim sudom pravde i Međunarodnim sudom za ratne zločine osuđen na doživotne kazne zatvora i presuđen za najteži zločin protiv čovječnosti, genocid.

Kao i to da negiranje genocida, veličanje ratnih zločinaca zbog izvršenih zločina i vrijeđanje žrtava od većine srpskog naroda spada u kolektivnu odgovornost.

A svi znamo da je genocid kompleksna zamisao i djelo da bi ga planirali, izvršili, prekrili i negirali pojedinci, za genocid je potreban sistem koji upravlja narodom, u ovom slučaju je to SANU, SPC, politika i narod koji ih slijedi.

Svaka negacija potvrđuje afirmaciju.

Teret odgovornosti za genocid nećete skinuti negiranjem, nego kajanjem i priznanjem. Što prije to bolje po vas. Žrtve će svoje pravo namiriti na Sudnjem danu. Na ovom Svijetu kao utjeha su ima kazne koje izriče sud i zabrana negiranja genocida.

I da, još holjade njih, skrivenih po masovnim grobnicama, čekaju da neko progovori i da ih se dostojanstveno sahrani.

Mislite da ih mozete skrivati, ali znajte da ce jednog dana svi mrtvi ustati i progovoriti, tad niko neće imati pravo da progovori, osim njih koji budu svoju pravdu tražili.

Sa nivoa države Srbije i velikosrpske paradržavne genocidne tvorevine, GENOCID ste planski počinili nad Bošnjacima, sa istinom se suočite!

VRHOstali prilozi:
» VEZANJE ZASTAVA: „OSMORKA“ - SDP I HDZ
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 29. November 2022 17:43
» MA, KONTAJU ONI!
Dr. Mesud A. Ramić | 28. November 2022 21:53
» ČEONI UDAR U SUDSKU PRAVDU I LJUDSKA PRAVA
Velija Murić | 28. November 2022 13:06
» IZ ZONE SUMRAKA ODJEKUJE: „SMRT FAŠIZMU, SLOBODA NARODU!“
Mehmed Meša Delić | 26. November 2022 14:50
» DODIK OPET POLUPAO LONČIĆE
Eset Muračević | 26. November 2022 13:22
» POVIJEST (NI)JE UČITELJICA ŽIVOTA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 23. November 2022 20:05
» OSMORKA I VELIKO SRPSKO-HRVATSKE BAJE!
Mr. Milan Jovičić | 23. November 2022 19:53
» KONTAŠ?
Said Šteta | 23. November 2022 16:28
» ŠTA TO PORUČUJU I ŽELE NACIONALISTI IZ MOSTARA?
Mr. Milan Jovičić | 21. November 2022 01:09
» ESEJ O “G(L)ADNIM GODINAMA”
Dr. Harun Hadžić | 20. November 2022 14:55
» JETON NEZIRAJ – THE HANDKE PROJECT
Šemso Agović | 18. November 2022 13:56
» UKRAJINSKA POBJEDA U HERSONU POČETAK KRAJA PUTINA
Božidar Proročić | 16. November 2022 16:49
» (NE)POLITIKA KAO UDRUŽENI OSVETNIČKI PODUHVAT
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 13. November 2022 17:32
» HEROJI MOSTARA ZA VJEČNO PAMĆENJE
Mr. Milan Jovičić | 13. November 2022 16:19
» CRNI KVADRAT NA CRNOJ PODLOZI
Dr. Sead Alić | 12. November 2022 14:48
» SILNIKE NA OVOM SVIJETU ČEKA PONIŽENJE...
Sead Zubanović | 11. November 2022 14:56
Ostali prilozi istog autora:
» ALMIN PREZIR
27. May 2022 00:49
» VOJINOVE PATETIČNE MANTRE
21. April 2022 13:50
» INTELEKTUALNI SNOBOVI I DEMAGOZI
31. January 2022 13:01
» MI PAMTIMO HEROJE - MUDERRIS
22. January 2022 23:58
» MAŠTOVITE LAŽI LAMIJE BEGAGIĆ
17. November 2021 16:59
» BOŠNJACIMA JE BOSNA SVE ŠTO IMAMO
03. November 2021 16:35
fastvee.gif
banmuftija.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Taslidza Banner.jpg
Beharban.jpg
Kurtcehajicbanner45.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
bos-jezik.gif
NjegosMilo.jpg
almirhot.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif