Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Kolumne
Tužno je i ogavno pisati o njima, ali je istina bolna!
ROĐENDANSKI DERNEK NELJUDSKE NEMANI
Procitaj komentar

Autor: Mr. Milan Jovičić
Objavljeno: 21. August 2021. 13:08:31


MR MILAN JOVIČIĆ, mostarski Sarajlija, bosanski Srbin: Mogu slaviti, jer su se dovoljno napljačkali i opremili svoje podrume, sa pršutama, rakijama, vinima i brojnom drugom mezom, tako da u njih mogu i privoditi i neke ambasadore iz Rusije ili Kine, svoje “vučiće “ iz Srbije i čimbenike iz Hrvatske, tzv. “ dobrotvorce“ naše države BiH.
Nažalost, nemoćni smo i sa ovakvom međunarodnom zajednicom, pomalo obojenom i nedosljednom, koja uživa u njihovom piću i mezi, da stanemo u kraj ovoj političkoj bagri.
Zašto naši politički klovnovi, Dragan Čović, Milorad Dodik i Fahrudin Radončić uz troškove naše države, igraju tragi komičnu prestavu, baš u gradu kojeg su godinama napadali i razarali?
Kako li ih nije i građanska sramota da tako pompezno prosljavljaju i rođendane, uz upotrebu i društvenih helikoptera i službenih vozila?

Pitajmo se, šta to ova veliko srpsko-hrvatska, nacionalistička, ustaško-četnička koalicija, treba da traži u ovome gradu mučenika, sa njihovom agresijom, genocidom i urbicidom, koji su izvršili do Dejtona!?

Već punih 25 godina, u nekom nerazumnom mirnodopskom periodu, njihovi kadrovi i stranački izrodi, nacionalističkih stranaka, SNSD-a, HDZ-a i potpomognutih bošnjačkih ulizica i podanika, kao koalicionih partnera, otvoreno nam urušavaju državu, potkradaju je i dovode građane na prosjački štap, kako bi oni eto i javno ispoljavali svoju bahatost i idiotluk, svojim rođendanskim proslavama, a opet sve sa grbača jadnog i napaćenog naroda ove urušene države.

Šta li to ovaj velikosrpski nacionalista, kriminalac, guslar iz Laktaša i švercer sa beogradskih ulica, Milorad Dodik, treba da traži u ovome gradu, ako ne sa svojim istomišljenikom i lukavim latinom, ne ponovno i tajnovito razrađuju nedovršeni scenarij njihovih agresorskih mentora i idola sa agresorskim i osvajačkim nakanama sa bojevom municijom u prethodnom periodu, a u postdejtonskom period, već punih 30 godina sada mirnim putem, poput štakora i krtica, totalno rovare, ruše i razaraju sve ovo za šta su svoje živote dali mnogi domoljubi i patriote, jedine nam domovine Bosne i Hercegovine.

Mogu slaviti, jer su se dovoljno napljačkali i opremili svoje podrume, sa pršutama, rakijama, vinima i brojnom drugom mezom, tako da u njih mogu i privoditi i neke ambasadore iz Rusije ili Kine, svoje “vučiće “ iz Srbije i čimbenike iz Hrvatske, tzv. “ dobrotvorce“ naše države BiH.
Nažalost, nemoćni smo i sa ovakvom međunarodnom zajednicom, pomalo obojenom i nedosljednom, koja uživa u njihovom piću i mezi, da stanemo u kraj ovoj političkoj bagri.

Da li će ponešto uspjeti i novi Visoki predstavnik OHR-a, gospodin Šmit, veoma je teško ocjeniti, ali nam ostaje da očekujemo i da se radujemo, pa i po cijenu opstanka ili totalnog raspada ovakve države, koja sa ovim sistemom vlasti nije ni nalik na državu!?

Nekima je čudno da se među ovim kriminalnim slavljenicima nalazio i Fahrudin Radončić, ali i nije čudno, kada mu je “horoz“ na glavi već poodavno naviknuo da se vrti u svim pravcima, koji umije i na veoma perfidan i lukav način svojim partnerima u vlasti Bošnjacima potura klinove u vučni trap i podmeće često kukavičija jaja.

Ovo je Fahrudin ispoljavao i dokazivao u bezbroj slučajeva i prilika, tako da mu niti Bakir ili drugi Bošnjaci, nisu mogli doskočiti, spoznati i naučiti sve njegove lukave gafove i igre.
Možda je i bliži u svome ponašanju Draganu Čoviću ili Miloradu Dodiku, te nije nikakvo niti čudno da sa njima zajedno nazdravlja zdravicu, za tobožnje “ bolje sutra - morgen“ i našim građanima, zagorčava i ne nudi bolju budućnost.

Dragan Čović je jučer u Mostaru proslavio 65. rođendan, a hercegovačka javnost i mediji pišu o zanimljivoj torti u čast slavljeniku, kao i o lideru SNSD-a Miloradu Dodiku koji je na rođendan stigao vladinim helikopterom.

Da je ojadio i opljačkao hrvatski rod u Bosni i Hercegovini, veoma je znana uloga, njihovog slavljenika, nekada “crvenoga“ Dragana Čovića, tako da u ovim prilikama može da lansira i svakakve nakardne grbove, kako bi ojačao lažnu priču svoga porijekla i lopovski stečene silne imovine!

Može to činiti veoma lažno i perfidno, jer je imao svoga mentora đenerala Franju, a sada svoga isto tako lopovskoga jarana guslara iz Laktaša koji je na sličan način stvarao i svoje carstvo po Laktašima i beogradskom pašaluku.

Došao je, kao fol Milorad, svojim Srbima “dodikovcima“ u Mostar, kako bi se veselio i pijančio sa ustaškim agresorima, sa kojima su harčili, rušili i ubijali, zatvarali ljude na ovim prostorima, te kako bi i konačno protjerali sve prave Srbe iz Aluminija, za sva vremena.
O slavljeniku Draganu, njegovim idolima, bojovnicima i istomišljenicima ne treba mnogo ni pisati, jer se za isto pobrinuo i uvaženi professor sarajevskog Univerziteta, filozof i patriota Ivo Komšić, sa sadržajem svoje knjige: “Tuđmanov haški profil - Udruženi zločinački poduhvat na BiH“, gdje je upravo i istinski i autentično prezentirano sva njihova nedjela i nakane na prostorima Bosne i Hercegovine.Uskoro se možemo radovati u Mostaru i promociji ove knjige, kao historijskom biseru i svjedoku svih gnusnih događanja od strane ovih HDZ-ovih bojovnika i agresora, te poslije njenoga čitanja za sve sadašnje i buduće generacije suvišna je i svaka dalja priča na ovu temu.

Neka ova neljudska neman, kao sveci i kriminalci polete u onaj Bolji svijet, kod svojih bogova, zajedno sa svojim vjerodostojnicima koji su ih uvijek i danas, blagoslovili za sva njihova razbojništva i nedjela, na očigled naše javnosti.

Sigurno im je zaslužno mjesto i u našim kazamatima, ali ko dočekati pravni sistem po mjerilima ljudskosti ili čovječnosti.

VRHOstali prilozi:
» 28. SEPTEMBAR DAN BOŠNJAKA SAČUVATI RIJEČ, JEZIK I KNJIŽEVNOST
Božidar Proročić | 27. September 2023 17:38
» BABOOOOO, JAVI SE!
Said Šteta | 27. September 2023 17:10
» DEJTON – DRVO MIRA
Mehmed Meša Delić | 26. September 2023 21:03
» DVIJE PREDSTAVE UDRUŽENOG PODUHVATA KOJI SE (NE)TIČU BOSNE I BOŠNJAKA/BOSANACA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 26. September 2023 14:30
» DENISE, SMJENJUJ OVE SVOJE NEZNALICE I RUŠITELJE!
Mr. Milan Jovičić | 25. September 2023 02:02
» DOK ČARŠIJA PULSIRA
Dr. Mesud A. Ramić | 22. September 2023 20:07
» VELIKOSRPSKE BLJUVOTINE DODIKA SU JEZIVE
Mr. Milan Jovičić | 22. September 2023 15:43
» RUSIJA NE ODUSTAJE OD SVOJE GENOCIDNE POLITIKE
Božidar Proročić | 21. September 2023 18:16
» U SUSRET 12. REBIUL-EVVELU
Dr. hfz. Halil Mehtić | 21. September 2023 14:13
» BOSNA I HERCEGOVINA MEĐ DVA MRAKA
Mehmed Meša Delić | 19. September 2023 19:39
» FOJNIČKI MEHLEM
Šefka Begović-Ličina | 19. September 2023 16:33
» BOŠNJAČKA SERVILNOST POSTAJE DEGUTANTNA
Sead Zubanović | 18. September 2023 16:25
» U VLASTI SU NAM „PACOVI PODRUMAŠI“ SA PIJANSKOM IDEOLOGIJOM
Mr. Milan Jovičić | 18. September 2023 14:50
» LIJEPA RIJEČ I GVOZDENA VRATA OTVARA
Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 17. September 2023 03:18
» JEDAN POSTO NIČEG
Dr. Mesud A. Ramić | 16. September 2023 15:07
» PRESTANITE IZLUĐIVATI MUSLIMANE!
Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 14. September 2023 18:24
» DRŽAVE SE RAĐAJU, ŽIVE I UMIRU NA NJIVAMA
Dr. Harun Hadžić | 13. September 2023 14:34
» SRPSKO – HRVATSKA IDEJA DA BOSNE I HERCEGOVINE NEMA
Mehmed Meša Delić | 11. September 2023 20:46
Ostali prilozi istog autora:
» LIJEP TI JE OSMJEH, VUČKO NAŠ
23. August 2023 14:26
» ČUDNA JADA OD MOSTARA GRADA
18. June 2023 05:11
» MOSTARSKA PRIČA ZA MALU DJECU
07. June 2023 17:53
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EsmirBasic2312.jpg
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif