Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Kolumne
SVE ČESTITKE ZLATNOM LJILJANU, GOSPODINU KOMŠIĆU!
Procitaj komentar

Autor: Mr. Milan Jovičić
Objavljeno: 23. September 2021. 21:09:16


Piše: Mr Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, bosanski Srbin: Ništa čudnije nije niti provakativno i seljačko ponašanje guslara iz Laktaša i veliko srpskog nacionaliste Milorada Dodika, koji u kontinuitetu negira genocide u BiH od strane srpskih agresorskih snaga, već se usuđuje i da piše Generalnom sekretaru UN-a, kako bi osujetio ovo izlaganje gospodina Komšića.
Kao građanin ove nam lijepe naše jedine domovine Bosne i Hercegovine, njen patriota i čuvar njenih vrijednosti, nisam mogao odoliti redovnom praćenju govora našeg Predsjednika gospodina Željka Komšića, u UN.

Tako sam pomno i strpljivo vidio i otslušao sadržaj govora, upravo zahvaljujući i našoj najboljoj N1 televiziji i hvala joj na profesionalizmu i objektivnom izvještavanju naših građana.
Govor je zaista bio državnički, veoma odmjeren i umjeren, tolerantan i dostojanstven, jednom riječju diplomatski.

Predsjednik Komšić u svome sadržaju sve je rekao što je bitno, bez ikakvog vrijeđanja, niti pomena naziva Srbija ili Hrvatska, kao naših agresorskih susjeda im komšija. Posebno nije ni spomenuo imena naših državnih jastrebova i rušitelja naše državnosti, veliko srpsko-hrvatskih nacionalista guslara iz Laktaša Milorada Dodika, niti orguljaša iz mostarskih Bara Dragana Čovića.

Ovo posebno naglašavam našoj javnosti i građanima, koji nisu imali priliku neposredno pratiti cjelovito izlaganje gospodina Komšića, iz posebnog razloga obmana i laži mnogih hrvatskih medija po portalima naše informativne mreže, o tobožnjem napadu Komšića na Hrvatsku i Srbiju.

Predsjednik Komšić je diplomatski istakao u svome sadržaju i sljedeće:
“Komšić je rekao i kako „pojedine politike, kroz forsiranje diskriminacije i nejednakosti građana Bosne i Hercegovine žele izvršiti upad u ustavno-pravni sistem“.

Prema njegovim riječima „kroz diplomatske aktivnosti raznih aktera traži se dodatna diskriminacija na etničkoj osnovi...kako bi unutar tih etničkih zajednica stvorili atmosferu za proces samoopredjeljenja sa konačnim ciljem disolucije ili raspada BiH i pripajanje dijelova njenih teritorija susjednim zemljama."

Dodao je da "njihove tendencije na diplomatskom planu u kojima negiraju temeljna ljudska prava pojedinaca, kako bi kroz neka imaginarna kolektivna prava ostvarili veoma jasne ciljeve, prevazilaze dobrosusjedske odnose, jer se i u tim aktivnostima i namjerama krije strateški cilj prisvajanja dijela teritorije Bosne i Hercegovine". /završen citat/

Isto tako Komšić je naglasio u svome izlaganju i sljedeće:
„Njihove tendencije na diplomatskom planu u kojima negiraju temeljna ljudska prava pojedinaca, kako bi kroz neka imaginarna kolektivna prava ostvarili veoma jasne ciljeve, prevladavaju dobrosusjedske odnose, jer se i u tim aktivnostima i namjerama krije strateški cilj prisvajanja dijela teritorije Bosne i Hercegovine", istaknuo je Komšić. /završen citat/

Kako to prenose mnogi mediji I Radio Slobodna Evropa:
Prvi čovjek Predsjedništva BiH je istakao i da „isti ti faktori negiraju presude Haškog tribunala, koji je utvrdio počinjeni genocid, zločine protiv čovječnosti i druge ratne zločine“, dodajući da se u tom smislu dodjeljuju priznanja i glorifikuju ratni zločinci
.
"Da li takvi faktori, koji negiraju takve presude, skrivajući počinioce genocida i ratnih zločina, mogu uopšte biti dijelom međunarodnog pravnog poretka? To je pitanje koje direktno zadire u temelje međunarodnog prava i same organizacije UN-a", kazao je Komšić.

Sve to, kako je rekao, „vodi ka destabilizaciji Zapadnog Balkana“.

„To je veoma opasno i neprihvatljivo. Smatram kako je ovo pravo mjesto da istaknem očekivanje da će novi visoki predstavnik voditi računa o potrebi zaštite pravnih akata, jer mu je to jedan od važnijih zadataka. Sa ovog mjesta pozivam institucije UN-a da istraju na vrijednostima zaštite ljudskih prava“, poručio je Komšić. /završen citat/

Komšić je rekao i kako je Bosnu i Hercegovinu od psoljednjeg popisa stanovništva napustilo 10% stanovništva, te da njeni građani odlaze zbog bolje perspektiva života u okruženju.

Sve ovo izgovoreno i ostalo u vremenskom period od 27 minuta obraćanja našeg Predsjednika pred Savjetom bezbjednosti UN, veoma je karakteristično i poučno, slikovito i dostojanstveno za našu domovinu Bosnu i Hercegovinu i njene građane.

Imajući u vidu koje kakve gluposti i provokacije mnogih naših dušmana i neprijatelja, prije svih predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića, koji sramno iznosi da je on predsjednik i svih Hrvata u Bosni i Hercegovini, što me zaista sa likom i svojim nedjelima u zlobnim tiradama odmah potsjeća na pravog HOS-ovca u crnoj uniformi, koji je u agresiji na našu državu i građane pucao i ubijajao iz svih oružja.
Posebno građani Mostara i Hercegovine osjetili su svu ubitačnu realizaciju njihove ideološke nakane HDZ-a i države Hrvatske.

Kako to ovih dana piše novinar Boris Pavelić:
“A do reakcija u regiji nismo još ni stigli. Kada je Željka Komšića, koji je također bio u New Yorku, novinarka Al Jazeere Balkans u intervjuu u srijedu navečer pitala da komentira te Milanovićeve izjave, ovaj nije mogao suspregnuti posprdni osmijeh. “Mislio sam da je predsjednik Hrvatske, a ne poglavica plemena”, sarkastično je odbrusio Komšić, član Predsjedništva BiH za kojega je Milanović, predsjednik susjedne države, uvredljivo, baš poput Dodika, kazao kako “ne zna s kakvim mandatom i u čije ime govori” pred Općom skupštinom UN-a.

“Mislio sam da imamo posla s ozbiljnim stavovima i izjavama. Ne živimo u hiljadu osamsto i nekoj, pa da ovdje nastupaju poglavice. Mislio sam da je Milanović predsjednik Republike Hrvatske, kao što mu i piše, a ne poglavica cijelog jednog naroda. Mi bi ovdje, u UN-u, trebali predstavljati države. Od toga ne možemo pobjeći. Nismo poglavice koji se natječu čije je pleme veće i jače, i koje će pobijediti”, dodao je Komšić. “Nažalost, to što sam čuo vrhunac je gluposti i anakronizma, koji u regiji još nismo čuli”, kazao je još. “Čak ni Vučić ne govori da je predsjednik svih Srba, premda mu Dodik gura tu izjavu u usta. I on bježi od toga da je poglavica plemena.” /završen citat/

Ništa čudnije nije niti provakativno i seljačko ponašanje guslara iz Laktaša i veliko srpskog nacionaliste Milorada Dodika, koji u kontinuitetu negira genocide u BiH od strane srpskih agresorskih snaga, već se usuđuje i da piše Generalnom sekretaru UN-a, kako bi osujetio ovo izlaganje gospodina Komšića.

Svinjogojac i guslar iz Laktaša, po običaju, skrenuo je totalno u desno, uputio se ovih dana sa svojim mentorom Vučićem kod Orbana u Budimpeštu, gdje okupljena nacionalistička desnica besjedi o tobožnjoj ulozi porodice u današnjem društvu.

Da nije smiješno, istinski bi bilo žalosno, jer i Vučić i Milanović, lucidno i cinično ističu o poštivanju suvereniteta i integriteta naše Bosne i Hercegovine, ali je očito da preko svojih jastrebova i istaknutih nacionalista Milorada Dodika i Dragana Čovića sve čine i rade na rasturanju i našeg državnog sistema I države u cjelini.

Nije čudno da i svakom prilikom, pa i ovom u vezi boravka gospodina Komšića u UN, atakujući na njegovu ličnost i djelo, odnosno funkciju u Predsjedništvu svoje i naše domovine Bosne i Hercegovine .
Stalno naglašavajući da on nije predstavnik Hrvata, jer su ga tobože birali Bošnjaci.
Međutim, svi trebaju znati, kako domaći dušebrižnici i posebno nacionalisti, kao i međunarodni faktori da su Željka Komšića izabrali građani Bosne i Hercegovine.

Zato on tako stameno, poput kremena temeljca stoji u odbrani naše domovine, koja će biti i mora takva biti samo građanska država sa poštivanjem svih ljudskih prava i Sloboda!
Ako bude trebalo opet će građani jedine nam domovine na sljedećim izborima svoj glas podariti samo našem zlatnom ljiljanu, Željku Komšiću.
Našim građanima ostaje trajna pouka i poruka, da u zajedničkoj borbi protiv naciolizma i nacionalista, za svoju domovinu i njenu građansku opciju nema alternative i dvoumljena za odgovore na provokacije, da li će naš kandidat biti gospodin Željko Komšić.

VRHOstali prilozi:
» RUSIJA NE ODUSTAJE OD SVOJE GENOCIDNE POLITIKE
Božidar Proročić | 21. September 2023 18:16
» U SUSRET 12. REBIUL-EVVELU
Dr. hfz. Halil Mehtić | 21. September 2023 14:13
» BOSNA I HERCEGOVINA MEĐ DVA MRAKA
Mehmed Meša Delić | 19. September 2023 19:39
» FOJNIČKI MEHLEM
Šefka Begović-Ličina | 19. September 2023 16:33
» BOŠNJAČKA SERVILNOST POSTAJE DEGUTANTNA
Sead Zubanović | 18. September 2023 16:25
» U VLASTI SU NAM „PACOVI PODRUMAŠI“ SA PIJANSKOM IDEOLOGIJOM
Mr. Milan Jovičić | 18. September 2023 14:50
» LIJEPA RIJEČ I GVOZDENA VRATA OTVARA
Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 17. September 2023 03:18
» JEDAN POSTO NIČEG
Dr. Mesud A. Ramić | 16. September 2023 15:07
» PRESTANITE IZLUĐIVATI MUSLIMANE!
Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 14. September 2023 18:24
» DRŽAVE SE RAĐAJU, ŽIVE I UMIRU NA NJIVAMA
Dr. Harun Hadžić | 13. September 2023 14:34
» SRPSKO – HRVATSKA IDEJA DA BOSNE I HERCEGOVINE NEMA
Mehmed Meša Delić | 11. September 2023 20:46
» INTELEKTUALNE BUDALE
Said Šteta | 11. September 2023 15:22
» VAZ-I NASIHAT BRATU DŽEMALUDINU LATIĆU
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 09. September 2023 13:20
» PREŠUĆIVALA SE ISTINA O BOSNI
Mehmed Meša Delić | 08. September 2023 17:36
» PUTIN JE U SOČIJU BACIO LOPTU NA UN I ZAPAD
Mehmet Koçak | 08. September 2023 14:09
» BOSANCI SU PAMETNI LJUDI SAMO IM PAMET KASNO DOLAZI
Aziz Hurem | 07. September 2023 13:54
Ostali prilozi istog autora:
» LIJEP TI JE OSMJEH, VUČKO NAŠ
23. August 2023 14:26
» ČUDNA JADA OD MOSTARA GRADA
18. June 2023 05:11
» MOSTARSKA PRIČA ZA MALU DJECU
07. June 2023 17:53
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EsmirBasic2312.jpg
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif