Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Komentari
OTVORENA RUKA LJEVICI, POZIV JE ŽELJKA KOMŠIĆA!
Procitaj komentar
Autor: Mr. Milan Jovičić
Objavljeno: 13. October 2021. 21:10:04
Naši građani moraju shvatiti nekoliko sudbonosnih poruka, kao da su “ajeti iz Kur’ana“, prije svega moraju Bošnjaci onemogućiti Bakira Izetbegovića bilo kakve sastanke i dogovore pojedinačne sa Dodikom i Čovićem, bez drugih stranaka.


Kao građanin ove nam domovine, veoma svjestan činjeničnog stanja u urušavanju njenih vrijednosti i njenoga postojanja, znalački, iskustveno i dobronamjerno razlučujem i pozitivne dobre korake i poteze prema njoj.
Održan je i drugi Kongres stranke Demokratske fronte i njen stari i novoizabrani predsjednik, gospodin Željko Komšić poručuje:
„Uvijek smo raspoloženi da pričamo sa strankama lijeve orijentacije. Ljevica treba ovoj zemlji, naša ruka je pružena, čekamo. Ko će od tih stranaka odgovoriti, ne znamo“ /završen citat Željka Komšića/
U ovoj našoj izuzetno turbulentnoj situaciji, veoma je teško biti pametan i razuman i nešto savjetovati radi dobra svih nas, građana jedine nam domovine Bosne i Hercegovine.

Zaista je lijepo ovako nešto čuti ili pročitati, iskrene i dobronamjerne poruke našeg Željka Komšića, kojega inače retrogradne, nacionalističke i kvazi lijeve stranke i njihovi pojedinci nikako ne razumiju, niti podržavaju.
Žalosno je i čemerno, istinski bih rekao i pojasnio cio splet okolnosti, u vezi ovakvog nakaradnog razmišljanja, o nakanama, liku i djelu Željka Komšića.
Detaljna i iskrena analiza veoma je poželjna i nužna našem građanstvu, u cilju shvatanja našeg državnog stanja i neprijateljskim odnosima prema nama, kako naših spoljnih susjeda i komšija, a posebno su karakteristični unutrašnji odnosi i razmišljanja pojedinaca, neprijateljski nastrojenih prema zajedničkom suživotu.
O politikama nacionalističkih stranaka HDZ-a i SNSD-a i njihovih rukovodstava i čelnika, Milorada Dodika i Dragana Čovića, prema državi i Željku Komšiću, iskrenom patrioti i „zlatnom ljiljanu“ ove nam naše jedine domovine Bosne i Hercegovine, iluzorno je i suvišno bilo šta govoriti ili pisati.
Agresori i „genocidaši“ i ne mogu ništa dobro misliti ni o našoj državi niti o Željku Komšiću, kao jednoga od rijetkih stamenih branilaca i suvereniteta i integriteta sopstvene države i ravnopravnosti njenih građana.
Kako to lijepo reče poznati glumac iz Srbije, Sergej Trifunović:


“Četnicima trebaju ustaše, a ustašama četnici da bi jedni druge držali u mržnji.”
Upravo su se i Dragan Čović i Milorad Dodik našli kao pravi likovi i akteri izvršenja ovakvih morbidnih postulata iz ideološkog scenarija njihovih mentora Franje Tuđmana i Slobodana Milođevića, uz doktrinu SANU iz Beograda i hrvatske akademije iz Zagreba.

“Ugroženi hrvatski rod “I njihov samo proglašeni akademik Dragan Čović, moćnik i diktator svoga roda, nastoje pod svaku cijenu tzv. autentične lukave latine i njega lično izabrati u Predsjedništvo BiH.

Jasno i glasno, pomalo licemjerno i lukavo, nastoje stvoriti i treći entitet, svoju genocidnu Herceg Bosnu, imajući i podršku istoga “četničkog“ jarana, guslara iz Laktaša, Milorada Dodika.
Građani naši, trebaju i moraju znati, da je kojim slučajem Dragan Čović bio izabran u Predsjedništvo, sa ovim luđakom iz RS-a, već bi nestanak Bosne i Hercegovine bio i realan i istinit događaj, naše zle sudbine.

Prema tome, veoma je znano da je naš Željko Komšić naš jedini i isključivi “džoker“ u ovoj teškoj i nedosljednoj našoj državnoj igri mi njenoj sudbonosnoj realnosti.
Znaju to dobri i svi naši neprijatelji, nacionalisti i rušitelji našeg opstanka i postojanja, kao jedine i realne građanske opcije svih izbora i dogovora na državnom nivou.
Kada je riječ o “ljevici“ nažalost, mnogo je više kvazi lijevi orijentacije i tzv. “ljevaka“ već istinske i prave lijeve orijentacije i socijal demokratije, kakva je nekad postojala.
Zato i pozivi našeg Željka sa “otvorenom rukom prema ljevici“ teško nailaze na plodno tlo iz razno- raznih razloga.


Naši građani moraju shvatiti nekoliko sudbonosnih poruka, kao da su “ajeti iz Kur’ana“, prije svega moraju Bošnjaci onemogućiti Bakira Izetbegovića bilo kakve sastanke i dogovore pojedinačne sa Dodikom i Čovićem, bez drugih stranaka.
Ne dozvoliti ili prihvatiti izborno riješenje na etničkim principima ili zadovoljiti građanski i etnički princip do neke razumne mjere.
Postojeća upravljačka trojka u sarajevskom Kantonu, Konaković, Nikšić i Forto, odnosno njihove stranke, koje se smatraju i neke probosanske, ponajmanje “ljevičarske“ moraju razumjeti i prihvatiti ponudu DF-a i Željka Komšića.
Ukoliko se tu, iskreno priključi i stranka SBB, sa Fahrudinom Radončićem, njihov zajednički istup i nastupi u svim budućim riješenjima, Ustava i Izbornoga zakona, kao i zajedničkih kandidata za naredne izbore, moguća su i jedina ispravna riješenja.
Svako drugo riješenje i njihovi odvojeni istupi i nastupi, pucanj su u prazno i očekivanja su ništa dobro za jedinu nam domovinu Bosnu i Hercegovinu.

VRHOstali prilozi:
» ČEMU PRISJEĆANJA „MACA OKO KAŠE“
Mr. Milan Jovičić | 10. May 2022 01:56
» VASPITANA DJECA
B.net | 07. May 2022 14:39
» ZAVIČAJNI PISAC BIHORA - REMZIJA HAJDARPAŠIĆ
Božidar Proročić | 29. April 2022 15:26
» FARUK DIZDAREVIĆ - SVETIONIK KULTURE BOŠNJAKA
Božidar Proročić | 26. April 2022 13:44
» UKRAJINSKA ODBRANA I USKRSNUĆE
Božidar Proročić | 25. April 2022 13:34
» SUDBINU PREUZMIMO U SVOJE RUKE!
Mr. Milan Jovičić | 15. April 2022 16:06
» ODRŽANA PANEL DISKUSIJA POSVEĆNA DIJASPORI
Anadolu Agency (AA) | 12. April 2022 14:33
» MOJI BOŠNJACI, ŠEHID ILI GAZIJA, NEMA TREĆE OPCIJE ZA NAS U BOSNI
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 06. April 2022 18:59
Ostali prilozi istog autora:
» SUDBINU PREUZMIMO U SVOJE RUKE!
15. April 2022 16:06
» SARAJEVO BEZ VRATNIKA ŠTA JE?
03. April 2022 14:51
» IZLUDJELI „SRPSKI SVET“!
28. March 2022 18:21
fastvee.gif
SrdjandDramanovic Studija.jpg
BosnaIzmjeneustava.jpg
Beharban.jpg
Kurtcehajicbanner45.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
bos-jezik.gif
NjegosMilo.jpg
almirhot.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif