Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

REISU-L-ULEMA I EGIPATSKI MUFTIJA RAZGOVARALO O SARADNJI ISLAMSKE ZAJEDNICE I MUFTIJSTVA U EGIPTU
Autor: MINA
Objavljeno: 28. October 2021. 17:10:37
Reisu-l-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović i muftija egipatski Ševki Ibrahim Abdulkerim Musa Allam danas su u Sarajevu razgovarali o odnosima između Islamske zajednice i Muftijstva u Egiptu.
Egipatski muftija u višednevnoj zvaničnoj posjeti Islamskoj zajednici, u okviru koje se sastao i sa najvišim državnim predstavnicima naše zemlje, boravi na poziv reisu-l-uleme Kavazovića.
„Muftija Ševki Ibrahim Abdulkerim Musa Allam je čovjek koji u sebi smiruje i nosi veliku vrijednost, imajuću u vidu da se radi o velikom alimu. Imali smo priliku da ga upoznamo sa onim što je Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini i načinom na koji ona funkcionira, sa vrijednostima koje njeguje, ali i problemima sa kojima se suočava“, rekao je reisu-l-ulema.
Dodao je da je tokom sastanka razgovarano i o načinima rješavanja određenih pitanja koja su zajednička za sve muslimane.
„Prije svega, tu mislimo na slanje naše uleme u Egipat, kako bi se kroz različite forme još više osposobili u segmentu islamskih tema i islamskih pitanja. Razgovarali smo i slanju naših studenata na Al-Azhar, što je jedno od važnih pitanja. Zamolili smo egipatskog muftiju da nam u tome pomogne“, pojasnio je reisu-l-ulema Husein-ef. Kavazović.
Egipatski muftija je izrazio zahvalnost reisu-l-ulemi Husein-ef. Kavazoviću na pozivu da posjeti Bosnu i Hercegovini.
„Od trenutka dolaska na sarajevski aerodrom, izuzetno smo obradovani zbog posjete ovoj državi i susretom sa uvaženom ulemomom i visokim zvaničnicima. Jučer smo imali veoma važne susrete sa domaćim visokim zvaničnicima, koje smo upoznali sa saradnjom između Mufijstva Egipta i Islamske zajednice u Bosni i Hercegovinu. Smatram da će ova posjeta biti novi korak u pravcu plodonosne saradnje Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i Mufijstva Egipta“, izjavio je muftija Ševki Ibrahim Abdulkerim Musa Allam.Ostali prilozi:
» IZETBEGOVIĆ U POSJETI ZVORNIKU
Bošnjaci.Net | 21. January 2022 16:45
» STUTTGART: SKUP PODRŠKE BOSNI I HERCEGOVINI
Bošnjaci.Net | 21. January 2022 15:13
» SAMANTHA POWER UPUTILA VIDEO PORUKU GRAĐANIMA BIH
Vijesti.ba | 20. January 2022 15:39
» U SREBRENICI JE UBIJENO 8.000 BOŠNJAKA
Bošnjaci.Net | 20. January 2022 14:48
Ostali prilozi istog autora:
» PROMOVIRANA KNJIGA „ILAHINAMA“
24. December 2021 01:02