Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti
ZABRANA SVIH SKUPOVA U BIH KOJI NJEGUJU TRADICIJU NACISTIČKIH SAVEZNIKA U DRUGOM SVJETSKOM RATU
Procitaj komentar
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 24. November 2021. 13:11:26


Zastupnik u Parlamentu BiH Šemsudin Mehmedović oglasio se u povodu informacije da će austrijski MUP zatražit trajnu zabranu ustaškog skupa u Blajburgu:

- Potez austrijskog MUP-a da zatraži trajnu zabranu ustaškog skupa u Blajburgu je i pravi trenutak da probosanske snage zatraže trajnu zabranu svih skupova u BiH koji njeguju tradiciju nacističkih saveznika u Drugom svjetskom ratu.

EU mora zaaustaviti dotok EU novca iz fondova i investicije u držaave JIE / Zapadnog Balkana koje njeguju i dopuštaju njegovanje neofašističkih tradicija koje proizlaze iz:
- Drugog svjetskog rata
- proteklog rata 1991-1995
- negiranja ratnih zločina i genocida prema presudama Međunarodnog suda
To je jedini način da se prekine zatvoreni krug ponižavanja žrtava i stalnog izazivanja mržnje i netrpeljivosti, podjela i nepovjerenja medju narodima.
Potpuno je jasno zašto EU to do sada nije uradila: jer dijelu njenih članica itekako trebaju takvi koncepti za unutrašnje potrebe i računice ucjenjivanja i kreiranja kraha EU ili kreiranja dijelom neofašistoidne EU.
Početak kraja EU stanuje u odgovoru EU na neofašizaciju i njegovanje fašizma na Balkanu /JIE, Z. Balkan).
Potez austrijskog MUP-a da zatraži trajnu zabranu ustaškog skupa u Blajburgu je i pravi trenutak da probosanske snage zatraže trajnu zabranu svih skupova u BiH koji njeguju tradiciju nacističkih saveznika u Drugom svjetskom ratu. Resursi za izazivanje mržnje su dobro poznati i ovo nije valjda samo problem Balkana već i EU koja svojim tolerisanjem neofašizma u Jugoistočnoj Evropi godinama potpomaže stalno prisustvo neofašizacije. Vrlo je jednostavno: Neka EU prekine dotoke finansiranja i investicija državama koje "njeguju" ili tolerišu "njegovanje" pokreta povezanih sa nacizmom i fašizmom iz Drugog svjetskog rata i iz proteklog rata, koji ignorišu ili negiraju ratne zločine i genocid, koji veličaju ratne zločince i učestvuju u obilježavanju godišnjica tvorevina koje su osmislile UZP i ratne zločine.
Nije normalno da se Čović fotografiše sa Kordićem, njeguje tekovine Herceg Bosne koje su presudjene na Medjunarodnom sudu UN-a i polaže vijence u Aušvicu. To je od strane EU i država PIC-a stvaranje izludjujuće države u kojoj su Nunberške presude neobavezujuće, u kojoj ideološki koncept Hitlerove Njemačke živi u RS i Herceg Bosni, u kojoj genocid živi u nazivu RS-a i u kojoj se prodržavni naziv - probosanski, etiketira od secesionističkih snaga koji tri decenije rade na otcjepljenju i pripajanju dijelova BiH susjednim državama.
Ne sprečavanje izaziva osjećaj nemoći kod žrtava, a to pak izaziva odmazdu! Posljedica toga je haos!
Ok, može EU nastaviti tako, ali EU tako finansira mural Mladiću. I oni koji investiraju u Srbiju, Otvoreni Balkan i sl., - napisao je Mehmedović.

VRHOstali prilozi:
» IGMAN: PROUČENA DOVA ZA DOMOVINU
MINA | 05. August 2022 19:51
» ENVER KAZAZ - FENOMEN REISOPHOBCA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 05. August 2022 10:39
» HUMANITARNA AKCIJA ZA ŽIVOT ŠESTOGODIŠNJE ALMINE OMERAGIĆ
Eset Muračević | 03. August 2022 19:31
Ostali prilozi istog autora:
fastvee.gif
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Taslidza Banner.jpg
Beharban.jpg
Kurtcehajicbanner45.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
bos-jezik.gif
NjegosMilo.jpg
almirhot.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif