Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti
PROF. DR. AMELA LUKAČ-ZORANIĆ - POSLANICA U NARODNOJ SKUPŠTINI REPUBLIKE SRBIJE
Procitaj komentar
Autor: B.net
Objavljeno: 25. November 2021. 22:11:04


Prof. dr. Amela Lukač-Zoranić je nova narodna poslanica Stranke pravde i pomirenja (SPP). Ona je na tom mjestu zamijenula iznenada preminulog lidera SPP akademika muftiju Muamera Zukorlića, koji je u aktuelnom sazivu bio potpredsjednik Skupštine Srbije, objavili su mediji.

Lukač-Zoranić je profesorka na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru (IUNP), čiji osnivač je rah. Muamer Zukorlić.

- “U narednom mandatu nastojat ću da pomognem svim građanima i građankama da iskoriste svoje potencijale, znanja i umijeća, i usmjere ih ka ostvarenju ciljeva koji će nas povesti ka produktivnoj, stabilnoj i neupitnoj budućnosti. U društvu jednakih šansi, bez obzira na različitosti, trebamo odgajati svoju djecu. Jer politika nije dokolica već ozbiljan posao za ozbiljne muškarce i još ozbiljnije žene", izjavila je Lukač Zoranić.

SPP u Narodnoj skupštini Srbije ima četiri poslanika, Jahju Fehratovića, Misalu Pramenković i Amelu Lukač-Zoranić iz Novog Pazara i Samira Tandira iz Prijepolja.

Prof. dr. Amela Lukač Zoranić, prorektor za nastavu i međunarodnu saradnju na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru, je redovni profesor engleske književnosti i kulture na istom Univerzitetu. Učestvovala je u raznim projektima, seminarima, radionicama, naučnim i stručnim konferencijama. Lukač Zoranić ima veliko iskustvo u radu na unapređenju kurikuluma na prvom i drugom nivou studija. Koordinira Tempus projektom "SEEPALS 2010-13" i projektom Norveškog Helsinškog komiteta "Gradimo mostove a ne zidove - uloga univerziteta u izgradnji mira", koordinator je Erazmus+ programa EU na UNP-u. Članica je brojnih komisija za odbranu diplomskih, master i doktorskih teza kao i tehničkih i akademskih komiteta na Univerzitetu. Kao gostujući profesor boravila je na Univerzitetu "Džemal Bijedić" u Mostaru, Univerzitetu u Tuzli, Univerzitetskom koledžu u Dremenu u Norveškoj, Univerzitetu Ziolena Gora u Poljskoj, Birmingham City Univerzitetu u Velikoj Britaniji, Univerzitetu u Prizrenu.
Amela Lukač Zoranić u potpunosti zagovara ulogu žene u obrazovnom, ekonomskom, političkom i drugom aspektu života. Alumnistkinja je Akademije ženskog liderstva u Srbiji i Austrijskog centra za mir i razrešenje konflikta ASPR.
Politikom se bavi od 2010. godine, odbornica je lokalnog parlamenta u tri mandata, vijećnica je u Bošnjačkom nacionalnom vijeću i majka dva dječaka i jedne djevojčice.

VRHOstali prilozi:
» BOSANSKA ČAST: ČESTITKA BIH KRALJICI LANI PUDAR
Bošnjaci.Net | 18. August 2022 14:19
» IZET NANIĆ - HEROJ ODBRANE BIH
B.net | 16. August 2022 08:49
» GENERAL ARBIH SAKIB MAHMULJIN - JUNAK NAŠEGA DOBA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 12. August 2022 07:37
Ostali prilozi istog autora:
» IZET NANIĆ - HEROJ ODBRANE BIH
16. August 2022 08:49
» VASPITANA DJECA
07. May 2022 14:39
fastvee.gif
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Taslidza Banner.jpg
Beharban.jpg
Kurtcehajicbanner45.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
bos-jezik.gif
NjegosMilo.jpg
almirhot.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif