Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti
Podnijeta krivična prijava
ZEKOVIĆ: DRŽAVA MOŽE I TREBA SPRIJEČITI UVRIJEDLJIV I DISKRIMINATORNI GOVOR
Procitaj komentar
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 23. January 2022. 01:01:04
Aleksandar Saša Zeković: Podnio sam prijavu protiv NN počionica koji su ispred zgrade Radio i Televizije Crne Gore prilikom ulaska u istu od strane potpredsjednika Vlade Crne Gore dr. Dritana Abazovića, skandirali “Šiptaru” što je u demokratskom društvu i kod vladavine prava, na temelju domaće i međunarodne sudske prakse, pogrdan i uvrjedljiv govor koji manifestuje ogromnu netrpeljivosti prema Albancima u Crnoj Gori.


Uprava policije na temelju snimaka koje su objavili različiti mediji uspješno može identifikovati i procesuirati osobe koje su ispred zgrade Radio i Televizije Crne Gore (RTCG) iskazali netrpeljivost i vrijeđali Albance u Crnoj Gori.

Kako javnosti nije poznato da ovim povodom službeno postupaju nadležni državni organi, podnio sam prijavu protiv NN počionica koji su ispred zgrade Radio i Televizije Crne Gore prilikom ulaska u istu od strane potpredsjednika Vlade Crne Gore dr. Dritana Abazovića, skandirali “Šiptaru” što je u demokratskom društvu i kod vladavine prava, na temelju domaće i međunarodne sudske prakse, pogrdan i uvrjedljiv govor koji manifestuje ogromnu netrpeljivosti prema Albancima u Crnoj Gori.

Protesti koji se organizuju posljednjih dana pokazuju da su nacionalističkim krugovima u Crnoj Gori jedino prihvatljivi podobni i poslušni Albanci. To snažno podsjeća na period Miloševića. Početna prihvaćenost Albanaca u programu “Srpski svet” bila je prividna i privremena. Trajala je samo onoliko koliko je bilo potrebno obrazovati novu vlast u Crnoj Gori i kriminalizovati svako zalaganje za ravnopravnost i prava etničkih Crnogoraca.

Korišćenje ovog naziva treba da se jednako sankcioniše na Cetinju, u Podgorici ispred RTCG, Nikšiću, Herceg Novom, Mojkovcu ili Pljevljima. Kroz brzu reakciju Uprave policije i efikasno procesuiranje i snažnu osudu javnosti učinićemo da napokon u našem društvu prestane upotreba tog pežorativnog, uvrijedljivog i diskriminatornog naziva za albanski narod, naglasio je za medije Aleksandar Saša Zeković, aktivista za ljudska prava i član Savjeta Građanske inicijative “21. maj”.

VRHOstali prilozi:
» MASAKR NA KAPIJI JE NAJTUŽNIJI DAN TUZLANSKE HISTORIJE
Anadolu Agency (AA) | 25. May 2022 13:11
» POŽAR U FABRICI AUSTROTHERM U BIHAĆU
Anadolu Agency (AA) | 24. May 2022 13:16
Ostali prilozi istog autora:
fastvee.gif
SrdjandDramanovic Studija.jpg
BosnaIzmjeneustava.jpg
Beharban.jpg
Kurtcehajicbanner45.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
bos-jezik.gif
NjegosMilo.jpg
almirhot.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif