Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti


IZMJENAMA IZBORNOG ZAKONA I USTAVA BOSNE I HERCEGOVINE TREBA OBEZBIJEDITI JEDNAKA PRAVA I JEDNAKE MOGUĆNOSTI ZA SVE GRAĐANE
Procitaj komentar
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 26. January 2022. 15:01:22
Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS, rekao je danas, 26. januara 2022. godine, da izmjenama Izbornog zakona i Ustava Bosne i Hercegovine treba obezbijediti jednaka prava i jednake mogućnosti u procesu donošenja odluka u oba entiteta i na nivou države Bosne i Hercegovine za Bošnjake, Srbe, Hrvate i sve druge građane.

- Izmjenama Izbornog zakona i Ustava Bosne i Hercegovine treba obezbijediti jednaka prava i jednake mogućnosti u procesu donošenja odluka u oba entiteta i na nivou države Bosne i Hercegovine za Bošnjake, Srbe, Hrvate i sve druge građane.

Promjene koje ne bi podrazumijevale ovakav pristup dalje bi produbile diskriminaciju određenog broja građana u našoj zemlji i ne bi obezbijedile poštivanje ljudskih prava i sloboda prema svim građanima na identičan način.

Oni koji predlažu rješenja koja ne nude jednaka prava za sve građane u ovoj zemlji nisu dobronamjerni spram budućnosti Bosne i Hercegovine i njene evropske perspektive u budućnosti.

Ključni problemi u funkcioniranju države Bosne i Hercegovine dolaze iz entiteta RS. Entitet RS provodi blokadu državnih institucija, godinama provodi sistemsku diskriminaciju Bošnjaka i Hrvata stvarajući ambijent u kojem Bošnjaci i Hrvati ne mogu ostati da žive u ovom entitetu na svojim ognjištima.
Ako se želi pomoći funkcioniranju Bosne i Hercegovine i građanima ove zemlje treba otkloniti svaku mogućnost blokade funkcioniranja države od strane bilo kojeg pojedinca i institucije u ovoj zemlji.
Ako želimo postati normalno društvo treba ukloniti svaku mogućnost provođenja sistemske diskriminacije prema bilo kome bilo gdje u Bosni i Hercegovini.

Svako drugo rješenje je parcijalno ono ne eliminiše izvor problema u funkcioniranju države Bosne i Hercegovine, blokade i sistemsku diskriminaciju, - istakao je Ramiz Salkić, potpredsjednik manjeg bh. entiteta.

VRHOstali prilozi:
» MASAKR NA KAPIJI JE NAJTUŽNIJI DAN TUZLANSKE HISTORIJE
Anadolu Agency (AA) | 25. May 2022 13:11
» POŽAR U FABRICI AUSTROTHERM U BIHAĆU
Anadolu Agency (AA) | 24. May 2022 13:16
Ostali prilozi istog autora:
fastvee.gif
SrdjandDramanovic Studija.jpg
BosnaIzmjeneustava.jpg
Beharban.jpg
Kurtcehajicbanner45.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
bos-jezik.gif
NjegosMilo.jpg
almirhot.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif