Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti


Otvoreno pismo Milenku Kajganiću, vršitelju dužnosti Glavnog tužitelja Tužilaštva nezavisne, suverene i međunarodno priznate Države Bosne i Hercegovine
TUŽITELJU KAJGANIĆU, NISAM IZNENAĐEN VAŠOM KRIVDOM PROTIV HRABRIH BRANITELJA NEZAVISNE, SUVERENE I MEĐUNARODNO PRIZNATE BOSANSKE DRŽAVE
Procitaj komentar
Autor: Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012)
Objavljeno: 30. April 2022. 16:04:17
”Jedan sat pravde bolji je od šezdeset godina pobožnosti Bogu, a jedan sat krivde gori je od šezdeset godina neposlušnosti Bogu.” (Hadis)

“Konvoj je bio legitimni vojni cilj i napad na njega bio je prima facie, zakonit.” (Haški tribunal)

Tužitelju Kajganiću,
Nisam iznenađen vašom krivdom protiv hrabrih branitelja nezavisne, suverene i međunarodno priznate bosanske države na dan trećeg maja 1992. god.

Tako vi radite otkad znate za sebe, a to je da krivo sudite jer je “laž srpski državni interes." (Dobrica Ćosić).

Naprotiv, ohrabren sam zbog toga da vam napišem otvoreno pismo u ime stamenih bosanskih branitelja i svih Dobrih Bošnjana ma gdje bili.

A ima Dobrih Bošnjana, Bogu hvala, po cijelom svijetu od Sidneyja do Helsinkija.

U Bosni i Hercegovini, i Krajini, i Podrinju, i Posavini ima ih… nisu ih mogli sve pobiti u srpskom genocidnom ratu. Niti to mogu u miru unatoč tradicionalnom svetosavskom ”гневу и готовости да кажњава” (Vidi: Veselin Čajkanović, „O srpskom vrhovnom bogu“, Mlada Srbija, Beograd 1941, str. 7).

Kajganiću, znam da vas ovo pismo ne može pomaknuti s mjesta. No, meni je važno da su Dobri Bošnjani, ma gdje bili, postali svjesni šta ste sve spremni učiniti u vašem tradicionalnom svetosavskom „гневу и готовости да кажњавате” nevine bosanske branitelje radi srpskog genocidnog projekta u Bosni.

Ako ne čitate dostupna legalna i legitimna pisma Haškog tribunala, u kojima vam se jasno kaže da je krivo to što radite oko „Dobrovaljačke“, kako mogu očekivati da pročitate moje pismo, koja vas iritira.

Ali, Kajganiću, vi meni ovdje niste uopće bitni. Dobri Bošnjani su na stotine takvih kao što ste vi već preživjeli.

Meni su bitni moji Dobri Bošnjani, kojima je u ramazanskom postu oživljen duh – islamski i bosanski; kojima je u kur'anskom učenju i slušanju izoštren um; kojima su se u iftarskim druženjima srca zbližila u bratskoj ljubavi; kojima su se učvrstili koraci na Pravom puto od kuće do džamije i od džamije do bosanske hiže.

Meni je važno da poručim Bošnjacima/Bosancima, koji sjede u Tužiteljstvu nezavisne, suverene i međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine, kojih ima dosta, da ustanu, da se probude i progledaju kako bi shvatili da nisu nužno tamo zbog svoje ljepote i sposobnosti, već su tamo zbog svoje etničke, odnosno bosanske nacionalne pripadnosti, koja ih obavezuje da ih antibosanska politika ne prevodi žedne preko vode.

Bošnjački/bosanski tužitelji u Tužiteljstvu države Bosne i Hercegovine dužni su da savjesno i odgovorno rade svoj posao kako bi jasno i odvažno predstavljali duh i slovo bošnjačke/bosanske istine i pravde, koju je utvrdio Haški tribunal.

To je njihov očinski i materinski dug prema svojoj djeci, koju treba da oslobode duga, kojeg bi morali plaćati u krvi kad njih ne bude.

Zbog toga, savjetujem Bakiru Izetbegoviću da nikad više ne kaže da ne zastupa sve Bošnjake, tj., bošnjački narod, zbog umobolnog Zorana Milanovića i njemu sličnih.

Nema načina da se njih zadovolji pričom o „građanskoj“ Bosni zato što njima smeta sve što nije njihov nacionalistički, često fašistički koncept, makar to „građansko“ bilo i u njihovu korist.

Jednostavno, fašistima Bošnjaci/Bosanci smetaju ovakvi ili onakvi.

Naprotiv, bošnjački/bosanski zastupnici na svim razinama, kao i na svim pozicijama u bosanskoj državi trebaju – moraju biti jasni i glasni u zaštiti nezavisnosti i suvereniteta međunarodno priznate bosanske države te moraju biti neprikosnoveni u odbrani Bošnjaka/Bosanaca od genocida.

Znam, Bakir, želi izbjeći optužbu da predstavlja sve Bošnjake, ali oni ne odustaju od te optužbe bez obzira koliko se pravdao.

Ako je to tako, a jeste, onda se ne treba pravdati, već treba smjelo i znalački preuzeti odgovornost za narod bošnjački/bosanski na najbolji mogući način.

Pristajanje na njihov pritisak da se sa političkog ili duhovnog vrha govori da „niko“ u cjelini ne predstavlja bošnjački/bosanski narod u borbi za njihovo mjesto u bosanskom društvu i državi, obeshrabruje niže bošnjačke/bosanske državne činovnike da se bore za legalna i legitimna prava Bošnjaka/Bosanaca u najezdi hrvatsko-srpskog sve snažnijeg saveza ne iz međusobne ljubavi, već iz udruženog antibosanskog poduhvata protiv Bosne i Bošnjaka/Bosanaca.

Znam, Kajganiću, ova priča o ugroženosti Bošnjaka/Bosanaca u Tužilaštvu države Bosne i Hercegovine vas iritira. Jer ko može biti više ugrožen od Srba ne samo u Bosni, već svugdje gdje Srba ima ili nema.

U pravu ste, Kajganiću, mi Bošnjaci/Bosanci nismo i nećemo biti ugroženi sve dok se budemo držali Božjeg užeta, a to je da ohrabrimo bošnjačke/bosanske tužitelje u Tužilaštvu nezavisne, suverene i međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine da se čuje njihov glas protiv podizanja optužnice protiv bosanskih branitelja u „Dobrovoljačkoj“ na drugi maj, 1992. god. jer je neovlašteno kretanje neprijateljske vojske JNA bio legitimni vojni cilj (Haški tribunal).

No, važnije od toga je, Kajganiću, da ohrabrimo bošnjačke/bosanske tužitelje u Tužilaštvu nezavisne, suverene i međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine da se čuje njihov avaz u procesuiranju srpskih snajperista, minobacačlija i granatdžija, koji su terorizirali grad Sarajevo 1425 dana i noći, ubivši 11000 nevinih sarajevskih građana i 1601 sarajevsko dijete.

Nadam se, Kajganiću, da će se i vaša uspavana savjest uskoro probuditi pa da shvatite da je moralni i ljudski apsurd svih apsurda da se sudi braniteljima glavnog grada bosanske države, dok su u miru na slobodi rušitelji glavnog grada.

Ako se, Kajganiću, vaša okorjela savjest ipak ne probudi, vrijeme je da se probudi odgovorna savjest Bošnjaka/Bosanaca, koji sjede u Tužilaštvu nezavisne, suverene i međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine.

Bošnjaci/Bosanci, probudite se!

Ukraijina je u plamenu!

Bajram šerif mubarek olsun!
Hižaslav – povratak bosanskoj šerif hiži mubarek olsun!

P.C.
Lijepo je znati imena u Tužilaštvu nezavisne, suverene i međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine, među kojima ima mnogo Bošnjaka/Bosanaca, od kojih se očekuje da se probude, jer nezadovoljni bošnjački/bosanski pijetlovi sve glasnije najavljuju zoru:

Ozrenka Nešković - zamjenik glavnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine
Sanja Jukić - tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine
Adis Nuspahić - tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine
Ahmed Mešić - tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine
Behaija Krnjić- tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine
Ćazim Hasanspahić - tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine
Dika Omerović - tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine
Dževad Muratbegović - tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine
Edin Muratbegović - tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine
Eldina Biuk - tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine
Hajrudin Mujanović - Tužilaštva Bosne i Hercegovine
Ibro Bulić - tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine
Ivan Matešić - tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine
Izet Odobašić - tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine
Ljubo Badnjar - tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine
Marijana Čobović - tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine
Miroslav Janjić- tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine
Mladen Vukojičić- tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine
Mersudin Pružan - tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine
Olivera Đurić - tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine
Predrag Tomić - tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine
Remzija Smailagić - tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine
Saša Sarajlić - tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine
Seid Marušić - tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine
Vesna Ilić - tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine
Vladimir Simović - tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine
Zorica Đurđević - tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine

VRHOstali prilozi:
» SAMO SE JAKIH I SLOŽNIH NEPRIJATELJ BOJI
Eset Muračević | 04. July 2022 15:23
» U SARAJEVU SE ODRŽAVA 11. KONGRES DIJASPORE BIH
Anadolu Agency (AA) | 02. July 2022 15:08
Ostali prilozi istog autora:
» MILORAD DODIK JE DANAJAC
01. July 2022 15:46
fastvee.gif
Taslidza Banner.jpg
SrdjandDramanovic Studija.jpg
Beharban.jpg
Kurtcehajicbanner45.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
bos-jezik.gif
NjegosMilo.jpg
almirhot.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif