Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Kolumne


HEJ, SLOVENI, JESTEL' ŽIVI DOK VAS SENAD (AVNOJ) PEĆANIN TIMARI
Procitaj komentar

Autor: Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012)
Objavljeno: 06. May 2022. 00:05:14
DR. MUSTAFA CERIĆ: U ovom svom agresivnom samointervjuu, Senad – „Avnoj“ Pećanin je pobrojao sve ljude (političare) u Sarajevu, koje ne voli, koji ga nerviraju zato što idu u džamiju, zato što vjeruju, zato što nisu nevjernici kao on, zato što su intelektualno, moralno i politički podkapacitirani ili imaju opasnu, skrivenu agendu, koja vodi Bosnu i Hercegovinu u nestanak, u definitivnu etničku podjelu sa stvaranjem minijaturne muslimanije.
U Sarajevo su uvijek dolazili ljudi iz raznih krajeva Balkana sa dobrim i lošim namjerama. Neki su se vraćali tamo odakle su došli. Neki su, pak, ostajali ovdje – trajno. Da prate šta misle, šta govore, šta jedu, šta piju i šta oblače Dobri Bošnjani. Jer oduvijek su smatrani hereticima i vjerski i moralno i politički. Pa ih je zato oduvijek trebalo držati na oku. Kako nekad, tako i sad.

Heretici su bili zato što su imali, a i danas imaju, svoj vlastiti vjerski pogled na svijet, koji se nije dopadao, a ni danas se ne dopada, njihovim susjedima ni s lijeva ni s desna. Ima nešto što ne jedu i ne piju iz vjerskih razloga. Ima nešto što ne vole da govore. Šute. Time ih se markira, kao heretike.

Imali su, a i danas imaju, Dobri Bošnjani, svoj poseban moralni pisani i nepisani kod, koji, onako iz čiste ljubomore, smeta njihovim susjedima. Merhametli su na vlastitu štetu. Ne vole kibur ni kod svojih i kod tuđih ljudi.

Politički su heretici ako se ne priklone ovoj ili onoj strani na vlastitu bosansku štetu. Jal' su Hrvati, jal' su Srbi, jal' nisu niko i ništa – neopredijeljeni. A ako su neko i nešto, onda su Bošnjaci/Bosanaci što može biti jednako da su „heretici“.

Hele neise, ima jedan, koji je došao u Sarajevo iz Bijelog Polja – Monte Negro za stalno sa tajnim i javnim zadatkom da prati šta misle i govore, šta jedu i piju, šta oblače i s kim se druže duhovne i političke vođe u Bošnjaka.

Zove se Senad, loco „Avnoj“, Pećanin, koji tačno zna koga voli a koga mrzi iz dna duše i srca. Voli pisca Ristu Ratkovića iz Bijelog Polja i nastavnicu engleskog Cicu Golubović.

A mrzi Aliju i Bakira Izretbegovića te bivšeg i sadašnjeg reisa. Malo više bivšeg nego sadašnjeg, ali tu su obojica, koji mu užasno smetaju.

Aliju mrzi zato što je tražio od njega da mu pošalje pitanja prije intervjua za tjednik „Dani“, koji je uređivao i često potpisivao tuđe priloge u njemu kako bi izgledao pametan i inteligentan. Pravio je, Senad – „Avnoj“, i fiktivne intervjue sa ličnostima, koje su odbijale da s njim razgovaraju iz moralnih i higijenskih razloga.

Senad Bakira mrzi zato što je Alijin sin i zato što ga ne drži na tezgi poput njegovog mu pobratima Mila Đukanovića, koji Senada tovi i goji zato što ga hvali i slavi. Jer, Senad (ne)zna da je Mile Đukanović šef svim klanovima u Crnoj Gori. O tome je pisao francuski Le Monde: „Đukanović je šef. Svi crnogorski klanovi imaju istog poslodavca – predsjednika zemlje“. Pakosno je to od Le Monde da dira nedodirljivog Mila Đukanovića, kojemu je Senad – „Avnoj“ otišao na noge da ga brani na TV „Hej, Sloveni“. Za pare, naravno.

Na drugoj strani, Senad – „Avnoj“ zna da u Sarajevu „prvi safovi u našim džamijama i uvaženi gosti ramazanskih i bajramskih programa televizije Hayat bi nabrali stotine godina zatvora zbog kriminala…“ Pa nastavlja, mada ga niko ne pita jer nikoga ne zanima u šta (ne)vjeruje jedan propali bjelopoljski advokat i novinar iz Monte Negra: „nisam vjernik… al' se osjećam sto puta većim muslimanom i od reisa.“

Inače, Senad – „Avnoj“ Pećanin ima taj običaj da sam sa sobom razgovara u vidu intervjua, kao što je ovaj, kojeg mu objavljuje „Slobodna Bosna“ uz pasivno prisustvo novinara Dine Bajramovića.

Otvori link ovdje.

U ovom svom agresivnom samointervjuu, Senad – „Avnoj“ Pećanin je pobrojao sve ljude (političare) u Sarajevu, koje ne voli, koji ga nerviraju zato što idu u džamiju, zato što vjeruju, zato što nisu nevjernici kao on, zato što su intelektualno, moralno i politički podkapacitirani ili imaju opasnu, skrivenu agendu, koja vodi Bosnu i Hercegovinu u nestanak, u definitivnu etničku podjelu sa stvaranjem minijaturne muslimanije.

Nisu ovo ni misli ni riječi Radovana Karadžića. Ovo su riječi Bjelopoljca Senada – „Avnoja“ Pećanina, koji liči na Nevenku Tromp, koja širi fesad po Sarajevo o tome da u Bošnjaka niko i ništa ne valja te da su sami Bošnjaci krivi što im se dogodio genocid, poput Ukrajinaca, koji sami sebe ubijaju.

Slijedom te Karadžićeve logike o „nestanku muslimanskog naroda“, podignuta je po treći put optužnica protiv deset bosanskih branitelja, koji su se usudili stati na put JNA da izvrši državni udar. Danas (petoga maja) je obilježeno stradanje djece Sarajeva. Cvijeće-polagači su govorili u šiframa da se ne bi zamjerili srpskim snajperistima, minobacačlijama i granatčijama, koji su ubili 11000 sarajevskih civila i 1601 sarajevsko dijete.

Sjećam se jednog nastupa Senada – „Avnoja“ Pećanina na beogradskoj televiziji odmah nakon rata, gdje se ulizivao srbijanskim sugovornicima do besvijesti na način audicije Željka Ninčića: „primi me, primi me, primi me“ ovdje, jer tamo "duhovni lider" Bošnjaka traži - zabranu svinjentine.

Nažalost, nisu ga primili u Beogradu zato što mu je zadano da nastavi širit fesad u Sarajevu.

No, primili su ga u Monte Negru!

„Hej, Sloveni, jestel' živi“?

VRHOstali prilozi:
» SUDBINSKA PITANJA ZA BOŠNJAKINJE I BOŠNJAKE
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 20. March 2023 19:27
» MIŠO SMAJLOVIĆ, ČOVJEK PRIJE SVEGA
Sead Zubanović | 19. March 2023 12:19
» NI NACIJA NI GRAĐANI?
Dr. Harun Hadžić | 17. March 2023 13:57
» ANESTEZIRANJE VJEROM
Edin Zećirović | 17. March 2023 13:34
» BORBA ZA UKRAJINU JE BORBA ZA EVROPU BEZ FAŠIZMA I GENOCIDA
Božidar Proročić | 17. March 2023 12:53
» NEMA ODMORA DOK TRAJE ODBRANA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 14. March 2023 15:10
» BUDUĆNOST ME SAVJETUJE DA POŽURIM
Suad Bešlić | 09. March 2023 15:18
» HRVATSKO KUHANJE ANEKSIJE BOSNE I HERCEGOVINE U VITEZU
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 08. March 2023 14:54
» REIS KAVAZOVIĆ JE DOMOLJUB I NA NJEGOVOJ SAM STRANI!
Gradimir Gojer | 07. March 2023 20:50
» ISKRENA PODRŠKA POŠTOVANOM REISU HUSEINU EF. KAVAZOVIĆU!
Mr. Milan Jovičić | 07. March 2023 17:23
» POTRAGA ZA LJEPOTOM
Dr. sc. Ibrahim Kajan | 06. March 2023 18:22
» VOJIN TROJANSKI
Said Šteta | 06. March 2023 17:44
» NEK’ VISI REJSULEMA, HUSEIN-EF. KAVAZOVIĆ
Muhamed Mahmutović | 06. March 2023 15:42
» TUCAKOVIĆA DŽAMIJA PRIMARNO JE PITANJE LJUDSKIH PRAVA
Mr. Ekrem Tucaković | 05. March 2023 13:02
» IGOR I DŽAMIJE
Elmedina Muftić | 04. March 2023 12:43
Ostali prilozi istog autora:
» NEMA ODMORA DOK TRAJE ODBRANA
14. March 2023 15:10
» MORALIZATORI BEZ MORALA
06. March 2023 23:52
» MALEZIJA KAO MOJ DRUGI DOM
23. February 2023 15:43
» SRPSKI LOV NA HODŽE
10. February 2023 14:04
fastvee.gif
banner ago.jpg
Tucakovicadzamija5.jpg
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Taslidza Banner.jpg
Beharban.jpg
Kurtcehajicbanner45.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
bos-jezik.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif