Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Kolumne


ZAŠTO SMO ZA NAŠEG ŽELJKA KOMŠIĆA?
Procitaj komentar
Autor: Mr. Milan Jovičić
Objavljeno: 16. May 2022. 20:05:14
Piše: Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac: Po onoj narodnoj, ovi kriminalci i lopovi u kontinuitetu uzvikuju, „Držite lopove u Bosni i Hercegovini“ kako bi izdigli i stvorili čvršće svoje genocidne tvorevine, Republiku srpsku i Herceg Bosnu.
Lansiraju laži o ugroženosti Hrvata i Srba u ovoj Bosni i Hercegovini, zaboravljajući da su potomci ustaško- četničke bagre sa Blajbur4ga i Ravne gore, sljedbenici i akteri njihovih agresorskih ubojitih djelovanja na našu domovinu od 1992. do 1995. godine.
Pričajmo priče za malu djecu, poput bajki, kako bi nas široka javnost i posebno dušmani naše jedine domovine Bosne i Hercegovine, istinski razumjeli, kada je u pitanju ličnost Željka Komšića i njegova kandidatura za Predsjedništvo?
Naš Željko nam poručuje: „Kad bih sada stao, činilo bi mi se da nisam ništa postigao“.
Notorna je istina, da su ga hrvatski nacionalisti HDZ-a sa svojim čelnikom Draganom Čovićem, u startu stupanja na izbornu funkciju u Predsjedništvo u njihovim teritorijama genocidne Herceg Bosne, proglasili za „personu non grate“.
Da njihova sramota bude još i veća, pričaju da on nije Hrvat, te kao takav ne može dobiti ni „putovnicu“ njihove lijepe Tuđmanove tvorevine sa Olujom, tzv. Republike Hrvatske.
Bilo kako bilo, možda to nama Bosancima i Hercegovcima i treba sve vratiti kao „bumerang“ ne želeći tako glasno i jasno proglasiti i Hrvatsku i Srbiju, kao agresorske države i njihov zajednički UZP, sa genocidnim tvorevinama Republikom srpskom i Herceg Bosnom.


Prije svega, kao mostarski Sarajlija, Bosanac ili Bosanski Srbin, za razliku od „dodikovaca“ izuzetni graditelj šest velikih industrijskih objekata, magistar tehničkih nauka, profesor koji je obrazovao generacije elektrotehničara, poliglota, šahista i veoma aktivni društveno politički kadar, od republičkog parlamentarca do Saveznog parlamentarca, biranog gradskog vijeća i predsjednika Gradskog vijeća grada Mostara, dužan sam samo sa istinom iz Mostara pojasniti oličenje drskosti, bolesne foteljaške ambicije, nacionalističkog djelovanja, orguljaša i čelnika hercegovačkog HDZ-a, samozvanog akademika, Dragana Čovića.
Sa svojim veliko srpskim nacionalistom i jaranom, „rušilačkim blizancem“, guslarom iz Laktaša, izrodom svoga srpskoga roda, Miloradom Dodikom, ustaško-četničkoj ideologiji njihovih mentora, od Miloševića i Karadžića, Tuđmana i Bobana, do današnjih Vučića i Milanovića, postali su najcrnji izvor laži prema Gebelsovom informacionom principu.


Po onoj narodnoj, ovi kriminalci i lopovi u kontinuitetu uzvikuju, „Držite lopove u Bosni i Hercegovini“ kako bi izdigli i stvorili čvršće svoje genocidne tvorevine, Republiku srpsku i Herceg Bosnu.
Lansiraju laži o ugroženosti Hrvata i Srba u ovoj Bosni i Hercegovini, zaboravljajući da su potomci ustaško- četničke bagre sa Blajbur4ga i Ravne gore, sljedbenici i akteri njihovih agresorskih ubojitih djelovanja na našu domovinu od 1992. do 1995. godine.
U mirnodopskom periodu od Dejtona do današnjih dana, sa svojim lukavim, ciničnim i hazarderskim nakanama i postupcima, uz pomoć kadrova ekstremno nacionalističkih stranaka HDZ-a i SNSD-a, sa čelnicima Čovićem i Dodikom, kao i inim kadrovima, nastoje provoditi secionističku politiku, blokadu zvaničnih institucija Bosne i Hercegovine i urušavanja cjelovitog uspješnoga puta naše domovine u EU i NATO savez.


Nedaj Bože, da je kojim slučajem u prethodnim izborima uspio i Dragan Čović da se domogne fotelje u Predsjedništvu, što bi mu davno omogućilo da sa svojim „ razornim blizancem „našim dušmaninom Miloradom Dodikom, već uruši državu Bosnu i Hercegovinu.
Kao istaknutim „rusofilima“ i „putinovcima“ imali bi jednu moćnu nuklearnu silu u poleđini, sa nekim drugim „desno“ orijentisanim snagama u Evropi, mogli bi ostvariti i službeno, odnosno „de facto“ i „de jure priznanje njihovih genocidnih tvorevina Republike srpske i Herceg Bosne.
Upravo su istinske činjnice, za koje mnogi naši dušmani i nacionalistički elementi ne žele znati, da je naš Željko Komšić, kao „kamen kremen“ i stameni branik nasrtajima i željama Dragana Čovića i njegovog HDZ-a, kao i njihovih veliko srpskih nacionalističkih elemenata sa Miloradom Dodikom,da „fol“ brane i čuvaju ustaško-četničke interese, već poodavno naslućene.
Željko Komšić, po izboru većine građana, za prestavnika svih u Bosni i Hercegovini, za građansku državu!
Gospodin Željko Komšić, kao osvjedočeni patriota ove nam jedine domovine Bosne i Hercegovine, borac Armije BiH i„Zlatni ljiljan“ (kako to reče ovih dana sa četničkim gelerom u svome odbranbenom tijelu), istinski je borac građanske, jedinstvene, civilizovane i demokratske države Bosne i Hercegovine, kao i većina njegovih pristalica i građana, bez obzira na njihovo nacionalno opredjeljenje rodoslovla.
Jednostavno, ne želimo nikakvu nacionalnu u našim dokazanim uslovima i prilikama, nacionalističku državu Bosnu i Hercegovinu, kakvoj teže naši nacionalisti i njihovi mentori, od Čovića i Dodika, do Vučića i Milanovića, sa njihovim kadrovima i istomišljenicima.
Žalosno je, neprimjereno i veoma sramotno, nažalost, da pojedinci iz redova Bošnjaka, koji su se svrstali na stranu nacionalističkog HDZ-a i SNSD-a, odnosno Ćovića i Dodika, napadaju Željka Komšića, čime očigledno sijeku i sopstvenu bosansko-hercegovačku granu na kojoj je i njihova zajednička budućnost.
Ništa posebno, osim moga priziva vrlim mojim komšijama Bošnjacima, da se urazume i shvate zajedničke interese za našu prosperitetnu zajedničku budućnost, jer mi nemamo druge domovine, bio to „srpski svet“ ili zamrla NDH-azija, koji nisu po našim željama.

VRHOstali prilozi:
» EVROPSKA UNIJA KOD OČIJU SLIJEPA
Zijad Bećirević | 05. July 2022 21:05
» TUŽNO SRPSKO PITANJE IZDAJE U MOSTARU!
Mr. Milan Jovičić | 05. July 2022 03:00
» MOJA AMERIKA
Fatmir S. Bači | 04. July 2022 20:30
» GOLGOTA PRIJEDORSKIH JEVREJA I BOŠNJAKA
Samir Hadzalić | 02. July 2022 18:42
» UKRAJINA PODNOSI HEROJSKU ŽRTVU NA OLTARU EVROPE
Božidar Proročić | 02. July 2022 16:21
» MILORAD DODIK JE DANAJAC
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 01. July 2022 15:46
» UKRAJINA I PUTINOVE MRAČNE TERITORIJALNE AMBICIJE
Božidar Proročić | 29. June 2022 13:03
» DENIS BEĆIROVIĆ RADI DODIKA I FOTELJE ŽRTVOVAVO BOŠNJAKE I DRŽAVU
Akademik dr. Suad Kurtćehajić | 28. June 2022 17:53
» NI MALO SE NE ŠALIM!
Hazbija Kalač | 28. June 2022 13:45
» BUDIMO SPREMNI ZA OKTOBAR, JER NAM JE TO JEDINI SPAS!
Mr. Milan Jovičić | 27. June 2022 02:22
» OD ZABRANJENE NACIJE DO CIVILNOG ILI GRAĐANSKOG NACIONALIZMA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 25. June 2022 22:33
» ČEKA LI BIH KANDIDATSKI STATUS?
Dr. Adamir Jerković | 23. June 2022 19:27
» SLUČAJ KARAĐUZOVIĆ
Šemso Agović | 23. June 2022 19:15
» MILOMIRKA MILA MELANK IZ „NJIHOVE STRANKE“ IMA PRAVO: „EZAN ČISTI NEČISTU LJUDSKU DUŠU“
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 22. June 2022 14:38
» ISTRAŽIVAČKI FAŠIZAM MILOMIRKE MILE MELANK
Elmedina Muftić | 22. June 2022 14:12
» JEDNA LASTA NE ČINI PROLJEĆE!
Mr. Milan Jovičić | 21. June 2022 17:25
Ostali prilozi istog autora:
» SUDBINU PREUZMIMO U SVOJE RUKE!
15. April 2022 16:06
» SARAJEVO BEZ VRATNIKA ŠTA JE?
03. April 2022 14:51
» IZLUDJELI „SRPSKI SVET“!
28. March 2022 18:21
fastvee.gif
Taslidza Banner.jpg
SrdjandDramanovic Studija.jpg
Beharban.jpg
Kurtcehajicbanner45.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
bos-jezik.gif
NjegosMilo.jpg
almirhot.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif