Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Kolumne


ZAŠTO SMO ZA NAŠEG ŽELJKA KOMŠIĆA?
Procitaj komentar

Autor: Mr. Milan Jovičić
Objavljeno: 16. May 2022. 20:05:14
Piše: Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac: Po onoj narodnoj, ovi kriminalci i lopovi u kontinuitetu uzvikuju, „Držite lopove u Bosni i Hercegovini“ kako bi izdigli i stvorili čvršće svoje genocidne tvorevine, Republiku srpsku i Herceg Bosnu.
Lansiraju laži o ugroženosti Hrvata i Srba u ovoj Bosni i Hercegovini, zaboravljajući da su potomci ustaško- četničke bagre sa Blajbur4ga i Ravne gore, sljedbenici i akteri njihovih agresorskih ubojitih djelovanja na našu domovinu od 1992. do 1995. godine.
Pričajmo priče za malu djecu, poput bajki, kako bi nas široka javnost i posebno dušmani naše jedine domovine Bosne i Hercegovine, istinski razumjeli, kada je u pitanju ličnost Željka Komšića i njegova kandidatura za Predsjedništvo?
Naš Željko nam poručuje: „Kad bih sada stao, činilo bi mi se da nisam ništa postigao“.
Notorna je istina, da su ga hrvatski nacionalisti HDZ-a sa svojim čelnikom Draganom Čovićem, u startu stupanja na izbornu funkciju u Predsjedništvo u njihovim teritorijama genocidne Herceg Bosne, proglasili za „personu non grate“.
Da njihova sramota bude još i veća, pričaju da on nije Hrvat, te kao takav ne može dobiti ni „putovnicu“ njihove lijepe Tuđmanove tvorevine sa Olujom, tzv. Republike Hrvatske.
Bilo kako bilo, možda to nama Bosancima i Hercegovcima i treba sve vratiti kao „bumerang“ ne želeći tako glasno i jasno proglasiti i Hrvatsku i Srbiju, kao agresorske države i njihov zajednički UZP, sa genocidnim tvorevinama Republikom srpskom i Herceg Bosnom.


Prije svega, kao mostarski Sarajlija, Bosanac ili Bosanski Srbin, za razliku od „dodikovaca“ izuzetni graditelj šest velikih industrijskih objekata, magistar tehničkih nauka, profesor koji je obrazovao generacije elektrotehničara, poliglota, šahista i veoma aktivni društveno politički kadar, od republičkog parlamentarca do Saveznog parlamentarca, biranog gradskog vijeća i predsjednika Gradskog vijeća grada Mostara, dužan sam samo sa istinom iz Mostara pojasniti oličenje drskosti, bolesne foteljaške ambicije, nacionalističkog djelovanja, orguljaša i čelnika hercegovačkog HDZ-a, samozvanog akademika, Dragana Čovića.
Sa svojim veliko srpskim nacionalistom i jaranom, „rušilačkim blizancem“, guslarom iz Laktaša, izrodom svoga srpskoga roda, Miloradom Dodikom, ustaško-četničkoj ideologiji njihovih mentora, od Miloševića i Karadžića, Tuđmana i Bobana, do današnjih Vučića i Milanovića, postali su najcrnji izvor laži prema Gebelsovom informacionom principu.


Po onoj narodnoj, ovi kriminalci i lopovi u kontinuitetu uzvikuju, „Držite lopove u Bosni i Hercegovini“ kako bi izdigli i stvorili čvršće svoje genocidne tvorevine, Republiku srpsku i Herceg Bosnu.
Lansiraju laži o ugroženosti Hrvata i Srba u ovoj Bosni i Hercegovini, zaboravljajući da su potomci ustaško- četničke bagre sa Blajbur4ga i Ravne gore, sljedbenici i akteri njihovih agresorskih ubojitih djelovanja na našu domovinu od 1992. do 1995. godine.
U mirnodopskom periodu od Dejtona do današnjih dana, sa svojim lukavim, ciničnim i hazarderskim nakanama i postupcima, uz pomoć kadrova ekstremno nacionalističkih stranaka HDZ-a i SNSD-a, sa čelnicima Čovićem i Dodikom, kao i inim kadrovima, nastoje provoditi secionističku politiku, blokadu zvaničnih institucija Bosne i Hercegovine i urušavanja cjelovitog uspješnoga puta naše domovine u EU i NATO savez.


Nedaj Bože, da je kojim slučajem u prethodnim izborima uspio i Dragan Čović da se domogne fotelje u Predsjedništvu, što bi mu davno omogućilo da sa svojim „ razornim blizancem „našim dušmaninom Miloradom Dodikom, već uruši državu Bosnu i Hercegovinu.
Kao istaknutim „rusofilima“ i „putinovcima“ imali bi jednu moćnu nuklearnu silu u poleđini, sa nekim drugim „desno“ orijentisanim snagama u Evropi, mogli bi ostvariti i službeno, odnosno „de facto“ i „de jure priznanje njihovih genocidnih tvorevina Republike srpske i Herceg Bosne.
Upravo su istinske činjnice, za koje mnogi naši dušmani i nacionalistički elementi ne žele znati, da je naš Željko Komšić, kao „kamen kremen“ i stameni branik nasrtajima i željama Dragana Čovića i njegovog HDZ-a, kao i njihovih veliko srpskih nacionalističkih elemenata sa Miloradom Dodikom,da „fol“ brane i čuvaju ustaško-četničke interese, već poodavno naslućene.
Željko Komšić, po izboru većine građana, za prestavnika svih u Bosni i Hercegovini, za građansku državu!
Gospodin Željko Komšić, kao osvjedočeni patriota ove nam jedine domovine Bosne i Hercegovine, borac Armije BiH i„Zlatni ljiljan“ (kako to reče ovih dana sa četničkim gelerom u svome odbranbenom tijelu), istinski je borac građanske, jedinstvene, civilizovane i demokratske države Bosne i Hercegovine, kao i većina njegovih pristalica i građana, bez obzira na njihovo nacionalno opredjeljenje rodoslovla.
Jednostavno, ne želimo nikakvu nacionalnu u našim dokazanim uslovima i prilikama, nacionalističku državu Bosnu i Hercegovinu, kakvoj teže naši nacionalisti i njihovi mentori, od Čovića i Dodika, do Vučića i Milanovića, sa njihovim kadrovima i istomišljenicima.
Žalosno je, neprimjereno i veoma sramotno, nažalost, da pojedinci iz redova Bošnjaka, koji su se svrstali na stranu nacionalističkog HDZ-a i SNSD-a, odnosno Ćovića i Dodika, napadaju Željka Komšića, čime očigledno sijeku i sopstvenu bosansko-hercegovačku granu na kojoj je i njihova zajednička budućnost.
Ništa posebno, osim moga priziva vrlim mojim komšijama Bošnjacima, da se urazume i shvate zajedničke interese za našu prosperitetnu zajedničku budućnost, jer mi nemamo druge domovine, bio to „srpski svet“ ili zamrla NDH-azija, koji nisu po našim željama.

VRHOstali prilozi:
» POLITIČARI TREBAJU SAVJETOVANJE I KONTAKT SA NARODOM!
Mehmed Meša Delić | 27. May 2023 20:04
» MEIN KAMPF PRIČA O MRŽNJI (8)
Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 25. May 2023 21:47
» PRESLAGIVANJE BALKANA
Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 24. May 2023 20:06
» MUSLIMAN IMA KNJIGU, U NJOJ SVE PIŠE
Sead Zubanović | 22. May 2023 19:37
» KAKO JE NASTAO KONCEPT O HALAL-HRANI KOD NAS?
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 19. May 2023 14:10
» NAČELA BOŠNJAČKOG JEDINSTVA
Mehmed Meša Delić | 18. May 2023 15:51
» OVAKO SMO NEKADA GOVORILI
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 18. May 2023 15:20
» MOSTARSKI VANDALI I VANDALIZAM
Zijad Bećirević | 15. May 2023 14:58
» UKRAJINA U VRTOLGU RATA I BORBI PROTIV RUSKOG AGRESORA
Božidar Proročić | 15. May 2023 02:35
» ISTINITA PRIČA IZ „ALUMINIJSKE FOLIJE“ ZA RASPAKOVANJE
Mr. Milan Jovičić | 13. May 2023 14:58
» SANJINA REHABILITACIJA ZLOČINACA
Elmedina Muftić | 11. May 2023 14:38
» POLITIČARI, BUDITE KARAKTERNI!
Mehmed Meša Delić | 10. May 2023 18:34
» LICEMJERNI KRVOPIJA NENAD KECMANOVIĆ
Sahit Kandić | 10. May 2023 13:52
» HDZ HOĆE U JERUSALIM
Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 09. May 2023 14:31
» HADŽI LOJO - BOSANSKI CAR
Sead Zubanović | 08. May 2023 14:41
Ostali prilozi istog autora:
» DA LI SE MOŽE ILI TREBA ZABORAVITI?
07. February 2023 17:25
fastvee.gif
Istina o sutorini.jpg
EsmirBasic2312.jpg
Tucakovicadzamija5.jpg
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Taslidza Banner.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif