Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Kolumne


JEDNA LASTA NE ČINI PROLJEĆE!
Procitaj komentar
Autor: Mr. Milan Jovičić
Objavljeno: 21. June 2022. 17:06:18
U ovim našim tmurnim i sudbonosnim vremenima, u predizbornom periodu, naše rezonovanje i nužne aktivnosti nisu nikakvo adekvatne ovakvoj situaciji u cijeloj državi.

Primajući ka znanju da nam je vlast svih ovih godina u postdejtonskom periodu bila zločesta, turobna, režimska, kriminalna, u sopstvenom interesu njenih brojnih kadrova iz ortodoksnih nacionalističkih stranaka HDZ-a i SNSD-a, kao i njihovih partnera na državnom nivou velike nacionalne kod Bošnjaka SDA i manje, recimo jedine probosanske i patriotske u vlasti DF-a.

Iako stranka SDA sa Bakirom Izetbegovićem na čelu iste, nije ranga i nivoa ortodoksnih nacionalističkih stranaka kod Hrvata HDZ-a i čelnika Dragana Čovića, kao i kod nacionalističkih Srba, SNSD-a sa guslarom čelnikom Miloradom Dodikom, činila je ustupke i kardinalne greške u vlasti, što je učinilo antipatičnom i nedoličnom kod brojnih građana ove nam jedine domovine Bosne i Hercegovine sa kadrovima SDA.

Očito je nužno i veoma poželjno, da naši građani na narednim izborima, prema željama i mogućnostima iste veoma kazne, ne davajući im svoje gtlasove.

Kako i na koji način sve ovo učiniti, pripremiti i angažovano realizirati cjelovite pripreme u ovom predizbornom periodu, u cilju istinite prezentacije građanima, radi njihovih pravih spoznaja i svega ovoga što nije bilo dobro uvlasti sve ove godine.

Kada je u pitanju konkretno Predsjedništvo države, idealno bi bilo riješenje za našu državu i građane, kao iskorak ka EU i u NATO, kad bi pobjedili kandidati; Denis Bećirević, Željko Komšić i Vojin Mijatović.

Međutim, kako su inače izbori nedemokratski i sa kršenjem ljudskih prava, na cjelovitoj teritoriji države BiH, problem veoma jasan svim građanima, svakako su i naša nadanja vjerujemo uzaludna.
Pobjeda Denisa Bećirevića, bez Željka Komšića, sa izborima u Federaciji, ne znači ništa uspješno, jer upravo jedna lasta ne čini proljeće.

Sa pogledima iz Hercegovine i grada Mostara, kao njeni građani svoju sudbinu, upravo moramo vezati sa uspjehom Željka Komšića, jer pobjeda i dolazak bilo kojeg kandidata iz reda HDZ-a, za našu državu bi bio krah i izuzetni njen neuspjeh za budućnost odnosa i suživota.


Međutim, kako je inače grad Mostar izdan i prepušten grad HDZ-u i njegovoj vlasti, od strane SDA i Bakira Izetbegovića, nije nikakvo čudo sa dešavanjima vandalističkih akcija na Partizanskom spomeniku, a ustaške ulice su još uvijek aktuelne.

Ukoliko istinski građani Mostara i dijela Hercegovine ne shvate nužnost i važnost glasa i izbora Željka Komšića u novo Predsjedništvo, veoma teško to mogu shvatiti i ostali glasači u Federaciji, mome rodnome Sarajevu i svi Bosanci, što bi bilo pogubno i žalosno.

Teško je vjerovati da bilo koji kandidat iz redova „srpskoga sveta“ ili „dodikovaca“ može biti poražen na ovim izborima, što bi značilo da bi koalicija ortodoksnih nacionalista izbora HDZ-ovoga kandidata i srpskog kandidata iz redova „dodikovaca“ značio i nastavak rušilačke nacionalističke državne ideologije i u ovom novom troglavom Predsjedništvu.

Nažalost, dok su kandidati SDA, Bakir Izetbegović i bilo koji kandidat HDZ-a (još uvijek nedefinisan kod lukavih latina) sa srpskim kandidatom iz redova „dodikovaca značilo propast naših želja i potreba.
Dok kandidati SDA, HDZ-a i SNSD-a, kako se može vidjeti, obilaze džamije, katedrale i crkve, animiraju svoje glasače I priželjkukuju njihove glasove, dotle se i Željko Komšić, „začauren“ u svome uredu i fotelji, bez aktivnog izlaska na teren, može i nadati uspjehu i poželjnim glasovima građana u Federaciji.

Kako već slušam po Mostaru i Hercegovini, već kruže glasovi, kako je nužno glasati za Denisa Bećirovića a ne i za Željka Komšića, što upravo usmjerava vodu na mlin HDZ-a i njihovog kandidata, ma koji bio, ne piše nam se dobro svim građanima ove nam jedine domovine Bosne i Hercegovine.

Šta se nadati u zaluđenom i oslijepljenom, lažnom „srpskom svetu“ da kod rastrgane i neprimjerne opozicije sa njihovim kandidatima može biti napretka i uspjeha, pored nacionalista iz režima „dodikovaca“ to nam po svoj prilici ostaju trajne gusle, ista muzika, laži i obane sa nebeskih visina.

VRHOstali prilozi:
» EVROPSKA UNIJA KOD OČIJU SLIJEPA
Zijad Bećirević | 05. July 2022 21:05
» TUŽNO SRPSKO PITANJE IZDAJE U MOSTARU!
Mr. Milan Jovičić | 05. July 2022 03:00
» MOJA AMERIKA
Fatmir S. Bači | 04. July 2022 20:30
» GOLGOTA PRIJEDORSKIH JEVREJA I BOŠNJAKA
Samir Hadzalić | 02. July 2022 18:42
» UKRAJINA PODNOSI HEROJSKU ŽRTVU NA OLTARU EVROPE
Božidar Proročić | 02. July 2022 16:21
» MILORAD DODIK JE DANAJAC
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 01. July 2022 15:46
» UKRAJINA I PUTINOVE MRAČNE TERITORIJALNE AMBICIJE
Božidar Proročić | 29. June 2022 13:03
» DENIS BEĆIROVIĆ RADI DODIKA I FOTELJE ŽRTVOVAVO BOŠNJAKE I DRŽAVU
Akademik dr. Suad Kurtćehajić | 28. June 2022 17:53
» NI MALO SE NE ŠALIM!
Hazbija Kalač | 28. June 2022 13:45
» BUDIMO SPREMNI ZA OKTOBAR, JER NAM JE TO JEDINI SPAS!
Mr. Milan Jovičić | 27. June 2022 02:22
» OD ZABRANJENE NACIJE DO CIVILNOG ILI GRAĐANSKOG NACIONALIZMA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 25. June 2022 22:33
» ČEKA LI BIH KANDIDATSKI STATUS?
Dr. Adamir Jerković | 23. June 2022 19:27
» SLUČAJ KARAĐUZOVIĆ
Šemso Agović | 23. June 2022 19:15
» MILOMIRKA MILA MELANK IZ „NJIHOVE STRANKE“ IMA PRAVO: „EZAN ČISTI NEČISTU LJUDSKU DUŠU“
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 22. June 2022 14:38
» ISTRAŽIVAČKI FAŠIZAM MILOMIRKE MILE MELANK
Elmedina Muftić | 22. June 2022 14:12
» JEDNA LASTA NE ČINI PROLJEĆE!
Mr. Milan Jovičić | 21. June 2022 17:25
Ostali prilozi istog autora:
» SUDBINU PREUZMIMO U SVOJE RUKE!
15. April 2022 16:06
» SARAJEVO BEZ VRATNIKA ŠTA JE?
03. April 2022 14:51
» IZLUDJELI „SRPSKI SVET“!
28. March 2022 18:21
fastvee.gif
Taslidza Banner.jpg
SrdjandDramanovic Studija.jpg
Beharban.jpg
Kurtcehajicbanner45.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
bos-jezik.gif
NjegosMilo.jpg
almirhot.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif