Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti


CHRISTIAN SCHMIDT KAO CRNI ALTER EGO AUSTRO-UGARSKOG CARA FRANJE JOSIPA PRVOGA
Procitaj komentar

Autor: Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012)
Objavljeno: 04. December 2022. 18:12:13
Nije teško zaključiti nakon dvadeset sedam godina da je Daytonski pakt za Bosnu od 1995. sličan ili siti paktu za Bosnu na Berlinkskom kongresu od 1878. godine u smislu protektoratskog statusu Bosne u Europi.

Razlika ja u nijansama, ali su sredsva i cilji isti - onemogući Bošnjake muslimane da odlučuju o Bosni na način jednokopravnosti, slobode i časti.

Prema onome što nam se u zadnje vrijeme servira jasno je: Kazni dobre momke kako bi bili bolji ili podaniji, a nagradi loše momke kako ne bi bili gori i napadnije nego što jesu.

Prema tome, samo je pitanje vremena kada će srpsko-hrvatska zavjera o podjeli Bosni iz Karađorđeva biti materijalizirana u obliku aneksije, poput ankesije od strane austrougarske 1908. god. uz blagoslov crnog cara Christiana Schmidta, koji ne krije zadovoljstvo što je Bošnjake gurnuo na marginu.

O tome je danas na Klubu 99 govorio Zijad Bećirović, koji je svo licemjerje EU politike sublimirano u djelovanju Christiana Schmidta, kazavši:

“Pogledajte njegov izvještaj Vijeću sigurnosti UN-a u kojem on afirmativno piše od Draganu Čoviću, što predstavlja jedino i najveće međunarodno priznanje osobi koja u Bosni i Hercegovini baštini sve rezultate pravosnažng "Udružrnog zločinačkog poduhvata" UZP-a i razbija Bosnu i Hercegovinu, do toga da, kao i Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, samo i isključivo djeluje u Federaciji Bosne i Hercegovine. EU još nikada nije prihvatila da je sigurnost BiH i regiona i njezina sigurnost", – poručio je Bećirović.

Također, Bećirović je kazao da se "u Bosni i Hercegovini ne primjenjuju alati i mehanizmi koji postoje" te je dodao da "američka politika ustupcima želi udaljiti Republiku Srpsku od Rusije".

Bećirović je Milorada Dodika nazvao “bosanskohercegovačkim Kadirovom”, koji je, kako je kazao, "spreman i da ratuje za ruske interese".

Da bi se prevenirao sukob u Bosni i Hercegovini, Bećirović je rekao da "treba osigurati pozivnicu NATO-a za članstvo Bosne i Hercegovine i onda ubrzo postati članica. Preventivno rasporediti američki vojni kontingent u Brčko Distriktu i Istočnom Sarajevu. Da bi se prevenirao sukob, Bosna i Hercegovina mora dobiti poseban status u EU do samog ulaska u tu organizaciju", - poručio je Bećirović.

Također, Bećirović je kazao da "za sprečavanje sukoba u Bosni i Hercegovini Tužilaštvo Bosne i Hercegovine mora početi podizati optužnice za negiranje genocida, a visoki predstavnik (Christian Schmidt) treba poništiti rezoluciju Narodne skupštine RS-a o neutralnosti te smijeniti ministra pravde Bosne i Hercegovine, Josipa Grubešu zbog blokada upisa presuda međunarodnih sudova u krivične evidencije Bosne i Hercegovine i svojom (carskom, o.a.) odlukom nametnuti upis navedenih presuda koje čekaju upis skoro pola decenije. Visoki predstavnik Christian Schmidt treba smjeniti Marinka Čavaru i Milorada Dodika budući da se nalaze na crnim listama", - poručuje Zijad Bećirović.

Otvori link OVDJE.
Smatra i da bi se prevenirao sukob u BiH, visoki predstavnik treba smijeniti ministra pravde BiH, Josipa Grubešu zbog blokada upisa presuda međunarodnih sudova u krivične evidencije Bosne i Hercegovine i svojom odlukom nametnuti upis navedenih presuda koje čekaju upis skoro pola decenije kao i smjeniti Marinka Čavaru i Milorada Dodika budući da se nalaze na crnim listama.

VRHOstali prilozi:
» PREMINUO POZNATI BH. GLUMAC ALEKSANDAR SAŠA PETROVIĆ
Anadolu Agency (AA) | 28. January 2023 15:17
» DAN SJEĆANJA NA ŽRTVE HOLOKAUSTA
Bošnjaci.Net | 27. January 2023 14:04
» SVE MOŽE ZA VLAST
Bošnjaci.Net | 27. January 2023 13:42
Ostali prilozi istog autora:
» MOJA POSJETA KINI - SMISAO I CILJ
12. January 2023 13:27
» CHRISTIAN SCHMIDT
13. December 2022 14:18
» POVIJEST (NI)JE UČITELJICA ŽIVOTA
23. November 2022 20:05
fastvee.gif
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Taslidza Banner.jpg
Beharban.jpg
Kurtcehajicbanner45.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
bos-jezik.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif