Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Kolumne


SPOSOBNI ILI NESPOSOBNI NAŠI NOVI „VLASTODRŠCI“
Procitaj komentar

Autor: Mr. Milan Jovičić
Objavljeno: 12. February 2023. 01:02:29
Slušajući sinoć (08.februar) emisiju TVN1 PRESSING, koju inače redovno i to veoma uspješno vodi voditelj Amir Zukić, sa izabranim gostima, za mene je bila inicijalna kapsla za ovaj sadržaj našoj čitalačkoj javnosti.
Gost je bio neki Vaš ministar vanjskih poslova, poštovani čitaoci, gospodin Edin Konaković.


Zašto ne i moj ministar, dužan sam Vam obrazložiti malo šire i konkretnije, da bi razumjeli i spoznali sve okolnosti ove naše nakaradne vlasti, od Dejtona do današnjih dana?
U svojoj završnoj i krajnjoj rečenici, ministar se obraća voditelju i moli sve medije sljedećom rečenicom: „Molim medije, da se ne bave ubijanjem karaktera opozicionog lidera“.
Naši prestavnici vlasti od „karaktera“ nemojte ih ignorisati sa istinom.
Dakle, možda bi izrečene sadržaj i značaj imao smisla, kada bi se zaista radilo o izabranim i meritornim, veoma sposobnim kadrovima, bez obzira odakle bili i dolazili u odgovarajuće fotelje, kada bi istinski u svakome pogledu bili intelektualno i iskustveno, upravo i karakterno zasluženo sposobni za odgovarajuće funkcije.
Moram biti iskren i zahvalan pojedincima, koji zaista imaju sve neophodne potrebne karakteristike i moralne vrijednossti, a ima ih, ali o mnogim drugim teško je to istaći ili pozitivno ocjeniti i potvrditi.
Duboka i detaljna analiza svih kadrova, prema nivoima vlasti, bila bi jako opširna i možda nebitna, nekom drugom prilikom, ali ponešto reći za pojedince i ovu „skupinu“ tzv. osmorke, moglo bi se ponešto istaći.
Sudionici smo i svjedoci, od Dejtona do današnjih dana , o veoma raštimovanoj i veoma nesposobnoj vladavini nesposobnih kadrova, od kojih su brojni izrazito ortodoksni nacionalistički elementi, razarači svega dobroga za građane i jedinu nam domovinu Bosnu i Hercegovinu.
Prije svega, bili bi to kadrovi veliko srpsko hrvatskih nacionalističkih stranaka, HDZ-a i SNSD-a, kao sljedbenici i nasljednici agresivnih i licemjernih nakana svojih mentora i njihove uzurpatorske, diskriminatorske i ubitačne ideološke matrice, premo kojoj su i dokazano djelovali, na našim prostorima.

Njihovi nasljednici, poput Milorada Dodika i Dragana Čovića, sa brojnim svojim kadrovima i saradnicima, nastavili su realizaciju svojih nakana i na mirnodopskom putu od Dejtona na ovamo, kao dokazane kvazi patriote i rušilački elementi cjelovite domovine Bosne i Hercegovine, kriminalci i uzuurpatori njenih vrijednosti i dušmani svojih sugrađana.

Svakako su imali i svoje „ulizice ili papke“ u nekim domenima vlasti ili recimo uzurpaciji državne i radničke imovine, do privatizacije i uništenja cjelovitih naših industrijskih giganata, do totalne njihove propasti.


Bili su to „grobari“ ovoga sistema, koji su recimo sa ovoga hercegovačkog ili mostarskoga prostora uništili firme Aluminij, Soko, Hepok, fabriku duhana, te brojne druge društvene objekte i vrijednosti.
Svakako, na nivou cijele države, još je više takvih primjera i vrijednih objekata, koji su bili državnoga karaktera i osiguravale dugogodišnju egzistenciju domicilnog stanovništva.
Kada se priupitamo, kakve ovo sve ima veze, sa novom vlasti i njihovim kadrovima, za dobre poznavaoce svih prethodnih prilika, veoma je lako i pouzdano naći odgovore.

Međutim, da li je riječ o prethodnoj poziciji vladajućih ili o novokomponovanoj opoziciji tzv. „osmorci“ joja ulazi u formiranje nove pozicije, ali sa već doživljenim velikim nacionalističkim elementima i razaračima sopstvene domovine Bosne i Hercegovično, istinski postaje upitno koliko su to zaista „karakterne“ sve ove izabrane ličnosti, kao i ,mnoge druge koje se najavljuju?
Da li je ova karakteristika i jedina presudna ili dovoljno i za našeg „novokomponovanog“ ministra vanjskih poslova, koji zaista i nije sposoban za takvu kompleksnu i odgovornu funkciju, za svaku državu, a posebno u našim turbulentnim okolnostima, nalazeći se u procjepu nacionalističkih stranaka i njihovih kadrova, HDZ-a i SNSD-a?

U startu evidentno dodvoravanje istima, u pogledu njihovih već čujnih želja sa imovinom države i razne druge manipulacije i želje, nagovještavanog separatizma ili ocjepljenja, te odlazak takvim nacionalistima na noge, kao što to već čini naš novi ministar Konaković ili posjeta i razgovori sa ortodoksnom negatorkom naše države u Evropskom parlamentu, recimo Željane Zovko, te drugi slični primjeri, dovoljno su riječiti o nesposobnosti i nekarakteru našeg ministra vanjskih poslova.
Zato i prenosim određene stavove sa interneta:


Izmjenama izbornoga zakona, na putu dogovora po njihovim željama.
Druga interesantna najava, u ovome kvazi demokratskom i nacionalističkom, koalicionom sučeljavanju i ispunjavanju želja i težnji svakako je vijest i podatak da bi „Neka“ ili Nermin Nikšić, lažno deklarisani „borac za čovjeka i državu“ trebao biti ponovni ili novi premijer valade Federacije ?
Da li je i on ličnost navedenog „karaktera“ o kojem naši mediji trebaju i moraju pisati Gebelsove laži i demagoške tirade sa floskulama?

Nužno je odgovoriti našoj široj javnosti, da li je on zaista istinski: „Borac za državu i čovjeka“, kako je već lažno i demagoški već godinama propagirao, obmanjujući tako i široku javnost svojim pamfletima zavijenim u oblande, uz izblijedele crvenkaste majice i jakne.

Nije li on sa svojim jaranom i planetarnim nacionalistom i kriminalcem Mijom Brajkovićem, rasturao državnu imovinu u firmi Aluminij, nijeli učinio obespravljenim radnike srpske nacionalnosti, koje su totalno ignorisali u raspodjeli „radničkoga kapitala“ od 44%, svojim Bošnjacima je obezbjedio mizernih po sedam dionica, a dozvolio je jaranu Brajkoviću, da obilato nagradi svoje Hrvate, a Srbima je ostavio „duplo golo“ i da se godinama vucaraju po sudovima.

Da li se tadašnji premijer iskazao kao „Srbomrzac“, to nek aobjasni javnosti, kao i svojim „ikebancima“ iz reda srpskoga naroda, koji su poput ulizica i poltrona, nisu mogli niti riječi izgovoriti na šefove zločinačke i mafijaške poduhvate?

Vjerujem da ste se, na sličan način kao pehlivani, upustili i u slične nemoralne i prljave radnje i za novu ili buduću vlast.. Atakujući i na najveću stranku u Bošnjaka, lucidno ste je eleminisali iz dogovorene platiforme, kako bi podesili svoju dugogodišnju razdešenu frakvenciju sa svojim jaranima i pajdašima iz HDZ-a i SNSD-a, bilo da je riječ o Draganu Čoviću, Miloradu Dodiku, Željki i Borjani ili Miji Brajkoviću i Ivi Bradvici.

Možda će te i moći donekle, ali dokle, krojiti nesmetano našu sudbinu, iscjepkati nas i prije svih razdjeliti Bošnjački korpus, kako je to Crkva sa vladikom Grigorijem i Miloradom Dodikom u našem Mostaru učinila sa svojim velikim „Srbima“ tzv. „dodikovcima“ i našim normalnim Bosansko hercegovačkim Srbima.

Nemojte se, molimo vas ponovo vraćati u vlast i pozicije, sa vašim korupcijskim zakonima, sa vašom revizijom privatizacije i sa vašim inim nakanama u riješavanju kriminala putem vaše vlade i Parlamenta, jer ste u procesu riješavanja problematike Aluminija ili Sokola, neposredno demonstrirali ali i doprinijeli kulminaciju kriminala planetarnih razmjera, uz podršku već godinama viđenih nacionalističkih jarana i saradnika, odobravajući i njihove metode djelovanja.

VRHOstali prilozi:
» UZALUD TROŠIMO DRAGOCIJENO VRIJEME
Mehmed Meša Delić | 05. June 2023 18:20
» SERŽO BRAMERC POD LUPOM SENKE NOŽICE I NINE KISIĆ
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 05. June 2023 16:13
» ŠUPLJA MANTRA EDINA RAMULIĆA
Esad Krcić | 05. June 2023 15:26
» ČOJSTVO I JUNAŠTVO CRNOGORSKIH MATURANATA
Šemso Agović | 04. June 2023 17:55
» PROPAGANDA KLJUČ NACISTIČKOG USPJEHA (10)
Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 04. June 2023 17:48
» MOSTARSKI „PALESTINCI“ ĆUTE LI ĆUTE!
Mr. Milan Jovičić | 02. June 2023 21:06
» DARKO TANASKOVIĆ - OD SAMOZVANOG ISLAMOLOGA DO FALSIFIKATORA POVIJESNOG PRAVA BOSNE I BOŠNJAKA/BOSANACA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 01. June 2023 16:32
» RAST LJEVICE (9)
Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 01. June 2023 16:21
» KRAJ DESPOTA IZ MOSKVE
Božidar Proročić | 31. May 2023 17:01
» ZAŠTO JE VAŽNA POBJEDA RECEPA TAYYIBA ERODOĞANA ZA BIH
Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 29. May 2023 12:04
» NACIZAM NA DJELU - NAŠA BOSANSKO-HERCEGOVAČKA STVARNOST
Mr. Milan Jovičić | 29. May 2023 12:02
» U HISTORIJI SU ZAPISANI KAO ZLOČINCI, UZP...
Elmedina Muftić | 28. May 2023 12:18
» POLITIČARI TREBAJU SAVJETOVANJE I KONTAKT SA NARODOM!
Mehmed Meša Delić | 27. May 2023 20:04
» MUSLIMAN IMA KNJIGU, U NJOJ SVE PIŠE
Sead Zubanović | 22. May 2023 19:37
» KAKO JE NASTAO KONCEPT O HALAL-HRANI KOD NAS?
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 19. May 2023 14:10
» NAČELA BOŠNJAČKOG JEDINSTVA
Mehmed Meša Delić | 18. May 2023 15:51
Ostali prilozi istog autora:
» DA LI SE MOŽE ILI TREBA ZABORAVITI?
07. February 2023 17:25
Ismetabanner1ad.jpg
EdinaImamovicbanner.jpg
fastvee.gif
Istina o sutorini.jpg
EsmirBasic2312.jpg
Tucakovicadzamija5.jpg
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Taslidza Banner.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif