Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti


Pismo kancelaru Njemačke Olaf Scholzu
KAKO GOSPODIN SCHMIDT MOŽE DOBITI PODRŠKU OD NJEMAČKE VLADE ZA ODLUKE KOJE NIJE MOGAO PROVESTI U NJEMAČKOJ?
Procitaj komentar

Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 14. March 2023. 16:03:01
Poštovani kancelaru,
Obraćamo vam se jer smo zabrinuti zbog historijske amnezije u Evropi i strašnih posljedica koje ona može imati po kontinent.

Gospodin. Manuel Sarrazin, specijalni predstavnik za zemlje zapadnog Balkana u vašoj vladi, izjavio je u intervjuu za TV N1 da je g. Christian Schmidt ima punu podršku njemačke vlade.
Gospodin. Sarrazin je izrazio punu podršku postupcima gospodina Schmidta, iako je u istom intervjuu gospodin Sarrazin jasno rekao da se gospodin Schmidt u Njemačkoj nije mogao ponašati na isti način kao u Bosni i Hercegovini.

Gospodin Sarrazin se osvrnuo na skandalozne retroaktivne izmjene Izbornog zakona u noći izbora koje je izvršio gospodin Christian Schmidt.

Kako gospodin Schmidt može dobiti podršku od njemačke vlade za odluke koje nije mogao provesti u Njemačkoj?

Ova izjava g. Sarrazin je razotkrio trenutnu politiku njemačke vlade. Diskriminatorna politika primjene različitih skupova zakona i pravila na različite narode.

Ovo vraća užasne odjeke prošlosti, naime Nirnberške zakone. To također donosi strah od ponovnog genocida u Evropi.

Uvod u holokaust bila je historijska amnezija i poricanje genocida.

Danas u Austriji, njen vodeći univerzitet je i sam uključen u poricanje genocida u Srebrenici. Univerzitet u Beču se nije distancirao od svog profesora koji javno negira genocid. Ovo ponašanje Univerziteta u Beču pokazuje isti zabrinjavajući obrazac primjene različitih pravila i zakona za različite narode kao što je sam gospodin Sarrazin je javno priznao u pomenutom intervjuu. Ovakvo ponašanje se već materijalizuje u samoj Njemačkoj u rasističkom i islamofobičnom napadu na njemačku građansku organizaciju Pangea Netzwerk od strane Josipa Juratovića, poslanika njemačkog Bundestaga koji je Pangea Netzwerk označio kao bošnjačku organizaciju, relativizirao je genocid i okrivio žrtve bosanskog genocida za zloupotrebu njihove žrtve.

Veoma smo zabrinuti za budućnost Evrope.

U Bosni i Hercegovini se nagrađuje genocid. Gospodin Schmidt kao visoki predstavnik nije koristio nijednu od svojih "bonskih ovlasti" da kazni negiranje genocida koje preovlađuje u Bosni i Hercegovini, a sada je i sam postao negator genocida. Gospodin. Christian Schmidt je genocid u Srebrenici označio kao "situaciju nalik genocidu".

Moramo zapamtiti da je poricanje genocida završna faza genocida.
Kontinuirana podrška gospodinu Schmidtu značila bi podršku negiranju genocida i pretočila bi se u direktnu uključenost njemačke vlade u završnu fazu genocida u Bosni i Hercegovini.
Pozivamo Vas i njemačku vladu da građane Bosne i Hercegovine počnete tretirati kao ravnopravna ljudska bića i da povučete svoju podršku g. Schmidt, piše u pismu dr. Emir Ramić, direktor Instituta za istraživanje genocida Kanada.

VRHOstali prilozi:
Ostali prilozi istog autora:
» HANA KRCIĆ - ĐAK GENERACIJE
21. June 2024 16:12
JamalBowman204.jpg
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif