Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Teme


SABUR IZ SEATTLE - RASADNIK RUŽA
Procitaj komentar

Autor: Fahra Kurdija
Objavljeno: 15. March 2023. 17:03:43
Omladinska organizacija Sabur iz Seattle-a već nekoliko godina, različitim, po društvo korisnim aktivnostima, dijelije na području ovog grada i države Washington. Ovi vrijedni mladići i dijevojke, desna su ruka IZBW iz koje su nikli ugradivši u sebe najvece etičke vrijednosti, vijeru, kulturu, tradiciju a gdje su iznad svega naučili kako se voli svoja domovina, jedna nam jedina Bosna i Hercegovina. Oni su danas čuvari svih bosanskih i bošnjačkih vrijednosti u dalekoj Americi a koje ponosno prezentiraju u ovoj multi etničkoj zemlji. Kada bih htijela da nabrojim projekte u koje su ovi mladi ljudi ugradili dio sebe, sigurna sam, da bi lista bila preduga. Pomenut ću samo generalno organiziranje humanitarnih, kulturnih i radnih akcija na kojima mladići i dijevojke omladinskog društva Sabur redovno rade a na čemu smo im mi, starija generacija zahvalni i na njih ponosni. Samim tim, socijalni život daleko od domovine, čine nam kvalitetnijim.


Najsviježiji gest kojim su cure omladinskog Sabura oduševile žensku populaciju naše zajednice desio se proteklog vikenda. A razlog za druženje lijep i posvećen samo nama. Priredile su nam veličanstven prijem kako bi na najljepši način proslavile međunarodni Dan žena. Prostor za druženje bio je pretvoren u nesvakidašnji ružičnjak kako od naših lijepih majki, sestara, nana, hanuma i kćerki tako i od predivne dekoracije uradjene rukama naših mladih Bosanki specijalno za ovaj događaj. Bila je to prilika da se nakon dužeg vremena u predivnom ambijentu sastanemo, proveselimo i ostavimo po strani sve brige koje svaka žena, ma kog statusa bila, posijeduje.


Da za sreću, nama ženama nije potrebno mnogo, znano je svima, ali ovo što su priredile dijevojke društva Sabur iz Seattle-a, za nas ima višestuku važnost a srčanu iskrenost prema nama otkrivao je sjaj u očima naših mladih, lijepih dijevojaka. Kada bih pisala o divnim utiscima koje smo sa tog skupa ponijele, pored cvijeća kojim su nas darivale, teško da bih pronašla adekvatne riječi. Zato ostaju fotografije koje će pričati najljepše priče o nama i našoj divnoj omladini. Zbog toga, ispred svih nas, koje smo prisustvovale proslavi medjunarodnog Dana žena, zahvaljujem se omladinskoj organizaciji Sabur i želim puno sreće i uspijeha u budućem radu kao i na svim životnim poljima. Hvala vam od srca! Vi ste naš najljepši ružičnjak!

VRHOstali prilozi:
» FARKO - IKONA NAŠE (BAŠ)ČARŠIJE
Ferhat Korajac | 03. June 2024 14:25
» PROVIĐENJE ‒ DŽAMIJA ADAMIRA JERKOVIĆA U LASTVI
Bošnjaci.Net | 01. June 2024 15:27
Ostali prilozi istog autora:
» CRVENE RUŽE ZA SVAKI DAN
13. March 2016 23:56
» BAJRAM SUNCEM OBASJAN
04. October 2015 03:14
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif