Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti


SIPA ISPITIVALA PISCA MUHAMEDA MAHMUTOVIĆA
Procitaj komentar

Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 17. March 2023. 15:03:48
Državna agencija za istrage i zaštitu /SIPA/ po zahtjevu Tužilaštva Bosne i Hercegovine uputili su poziv bosanskom piscu i novinaru Muhamedu Mahmutoviću, da se javi na saslušanje u svojstvu svjedoka. Poziv je na adresi dostavila patrola sarajevske policije. Objavom poziva na socijalne mreže, brojni Mahmutovićevi pratioci su najoštrije osudili ovakav način ponižavanja i zastrašivanja građana i to vremenu džume, ali i predramazanskom vaktu.

Mahmutović je prije ispitivanja istakao:

- Obzirom da nemaju zakonsko pokriće da me zovu kao okrivljenog ili osumnjičenog, oni me pozivaju "kao svjedoka", bez da su mi dostavili išta o čemu trebam "svjedočiti"!
I naša policija i Sarajeva izvršava takvu naredbu. Dođe patrola, naškraba ovaj papirić, a ono što su dobili, gdje ima obrazloženje zašto sam pozvan, veli, da to treba njima!

Mnogi Mahmutovićevi prijatelji putem FB mreže su tražili da se obavezno javi nakon ispitivanja, što je i uradio sa pojašnjenjem:

- Oduzet mi je telefon prilikom ulaska u zgradu. Dobio sam poziv kao "svjedok", a ispitivan kao osuminjičeni, pa će ovo ispitivanje ići u tužilaštvo i vidjet ćemo šta će biti, - napisao je Mahmutović.
On je istakoa da su pripadnici agencije SIPA, korektno radili svoj posao.

Mahmutović nema prekršaja niti je osuđivan, niti ima problem da kao građanin da izjavu, ali jeste zbunjen u razočaran pozivom, jer ne zna zbog čega je pozvan.

- Nek nam je dragi Allah na pomoći, ovi što bi trebli da nas štite pustili su nas niz vodu!, kaže Mahmutović.

Kako smo ranije saznali, Mahmutović je ti istakao da je vjerovatno u pitanju javna podrška generalu Armije RBiH Sakibu Mahmuljinu, koji jeste jedan čestit i plemenit čovjek, veliki borac za Bosnu i sve njene narode, a koji osuđen za nešto što nije imao bilo kakve ljudske a ni komandne odgovornosti, već je osuđen zbog lažnog svjedočenja. To će se dokazati, kad-tad!

Moramo naglasiti da ovo jeste zastrašivanje Bošnjaka!

Mahmutović kaže:
- Sad me zvao jedan prijatelj i prepoznao da sam kaharan po glasu, što je na žalost istina. Termin ispitivanja se "slučajno" poklopio sa džumom itd. Allaha mi ih se ne bojim nimalo, čast mi je i privilegija završiti, ako treba u zatvoru, što sam digao glas protiv nepravde prema časnom generalu Mahmuljinu, ali sam kaharan što od moje države, za koju se borim svim sredstvima, ne mogu očekivati nikakvu zaštitu, naglasio je u postu na FB!

Članu kolegija Bošnjaci.Net, piscu i novinaru Muhamedu Mahmutoviću, upućujemo srdačnu podršku, da dostojanstveno i saburom podnese podmetnuta iskušenja.

VRHOstali prilozi:
» I U VOGOŠĆI OBILJEŽEN DAN BIJELIH TRAKA
Eset Muračević | 31. May 2023 20:03
Ostali prilozi istog autora:
EdinaImamovicbanner.jpg
fastvee.gif
Istina o sutorini.jpg
EsmirBasic2312.jpg
Tucakovicadzamija5.jpg
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Taslidza Banner.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif