Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti


SKORAŠNJA MINISTRICA SANJA VLAISAVLJEVIĆ PRIMJER ZA NEUGLED
Procitaj komentar

Autor: Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012)
Objavljeno: 11. May 2023. 19:05:00
Ako uočiš javni porok, otkloni ga rukom, ako ne možeš rukom, onda ga otkloni riječju, a ako ne možeš ni riječju onda srcem preziri, ali to je najslabija karika javnog morala! (Hadis)

Skorašnja ministrica kulture i sporta većeg bosanskog entiteta „Federacija“ Sanja Vlaisavljević ima potrebu da, ničim izazvana, izaziva zdrav ljudski razum i zdrav društveni moral.

Od svih dosadašnjih nesuvislih, van zdravo-razumskih i van zdravo-moralnih javnih sudova o javnim pojavama u bosanskom društvu, posljednji sud o rehabilitaciji „ljudskog bića“ u liku i djelu zvjerskih ratnih zločinaca, prevršio je svaku mjeru ukusa i lijepog ponašanja u javnosti.

Otvori link OVDJE

Mislio sam da nema objašnjenja za takve nesuvisle javne sudove skorašnje ministrice Vlaisavljević dok me David Hume nije podsjetio na svoju empirijsku spoznaju o tome da su "svi zaključci iz iskustva posljedica navike, a ne umovanja“.

A navika, gdje je Vlaisavljevićki umovanje višak, je da Vlaisavljevićka po uzoru na svoju moralnu učiteljicu Lidiju Bradaru rehabilitira presuđenog ratnog zločinca Darija Kordića, koji je odslužio svoju kaznu pa je s time postao „ljudsko biće“ nakon što je pokazao u Ahmićima da je bio zvijer, da je bio „zvjersko biće“.

To kako „zvjersko biće“ Dario Kordić, notorni ubica nevinih ljudi i djece postaje „ljudsko biće“ zna samo skorašnja ministrica Sanja Vlaisavljević.

O kako bi bili zahvalni osuđenici za ratne zločine „Holokaust“ u sudnici broj 600 Palače pravde u Nürnbergu da čuju da ih posthumno rehabilitirala kao „ljudska bića“ jedna ministarka kulture i sporta iz Bosne nakon što su odslužili svoju smrtnu kaznu: Hermann Göring, Rudolf Hess i Joachim von Ribbentrop.

Najgori zločinci nisu izvedeni pred sud pravde u Nürnbergu: Hitler, šef SS-a Heinrich Himmler i Joseph Göbbels već su počinili samoubojstvo. No, i njih bi Vlaisavljevićka mogla rehabilitirati kao „ljudska bića“ jer su sami sebi presudili samoubojstvom pa su tako i oni odslužili svoju kaznu i zaslužuju da ih se isto tako smatra „ljudskim bićima“ za rehabilitaciju.

A šta na ovu „kulturno-sportsku“ ideju Vlaisavljevićke o rehabilitaciji „ljudskih bića“ u liku i djelu presuđenih ratnih zločinaca mogu reći doživotno presuđeni ratni zločinci za genocid nad Bošnjacima – muslimanima u Srebrenici Radovan Karadžić i Ratko Mladić?

Moga samo poželjeti da ih skorašnja ministarka kulture i sporta u većem bosanskom entitetu „Federacija“ Sanja Vlaisavljević što prije posjeti u njihovom zindanu kako bi im saopćila da ne brinu jer čim umru, bit će rehabilitirani kao „ljudska bića“ jer su time odslužili svoju kaznu za ratni zločin genocida nad Bošnjacima – muslimanima u Srebrenici.

O tempora, o mores!
Shame on this age and on its lost principles!
Sramota ovoga doba izgubljenih moralnih i ljudskih principa!

VRHOstali prilozi:
» FILM NEGIRA GENOCID NAD BOŠNJACIMA
Bošnjaci.Net | 28. September 2023 16:43
» ODRŽANA 31. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA SARAJEVA
Bošnjaci.Net | 27. September 2023 18:36
» U KRAGUJEVCU DOKTORIRAO MEDO Š. GUTIĆ
Bošnjaci.Net | 27. September 2023 15:43
» VJEČNO NAM IME, BOŠNJACI!
Akademik dr. Ferid Muhić | 27. September 2023 15:13
Ostali prilozi istog autora:
» MOJ OMAŽ SELIMU JARKOĆU
19. July 2023 15:43
» DAN SREBRENICE
11. July 2023 13:26
» DAN ARAFETA
27. June 2023 15:35
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EsmirBasic2312.jpg
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif