Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Komentari


DOKLE ĆE NAM NACIONALISTI I FOTELJAŠI KROJITI SUDBINU?
Procitaj komentar

Autor: Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac
Objavljeno: 11. June 2023. 17:06:42
Blago li se nama iz Mostara i Hercegovine, kada smo dobili vlast u Federaciji sa čelnikom Nerminom Nikšićem i njegovim savjetnikom HDZ-ovcem Draganom Čovićem.

Ovaj “crvendać“ sa sloganom “za državu i čovjeka“ već je svojevremeno u ranijem period obnašanja ove funkcije premijera, sa ortodoksnim hrvatskim nacionalistima Mijom Brajkovićem i Ivom Bradvicom i najuroio sve Srbe iz Aluminija i dokazao je svoju “mutnoetičnost“.

Dalče, ovaj veliki jaran “braće blizanaca“ velikih nacionalista i rušitelja jedine nam domovine Bosne i Hercegovine, guslar iz Laktaša Milorad Dodik i orguljaš iz Mostara, Dragan Čović, postali sui njegovi glavni koalicioni partneri.

Veoma je dobro odradio sa disidentima iz SDA, svoju funkciju cijepanja i stvaranja nejedinstva među Bošnjacima, što je upravo i bio cilj i želja ovih njegovih velikih nacionalističkih jarana, kako bi ozvaničili i svoje genocidne i zločinačke tvorevine RS i HB što prije.

Upravo, evo ovih dana u Banja luci, dok cijela Evropa i svijet vode sistematsku osudu Putina i njegovih ratnih zlodjela i ambicija u napadima na Ukrajinu, dotle ovaj čobanin i guslar iz Laktaša odlikuje putina u Moskvi, kako bi mu isti uzvratio i svojim odlikovanjem.

Možda je zato i izjava druga Neke, ovoga puta tako tiho prohujala bez oglašavanja naše mjavnosti, kako to on smatra; 2 sa Dodikom je moja komunikacija veoma korektna“.

Dakle, blago našim blećcima, koji sui Nerminu Nikšiću i Edinu Konakoviću i Željki Cvijanović i mnogim njihovim kadrovima dozvoli, da “tobože“ prestavljaju našu Bosnu i Hercegovinu, lansirajući budalaštine po koje kakvim međunarodnim skupovima, a sve u ime domovine u kojoj rovare kao nacionalističke krtice i ne vole je.

Činjenice svakodnevne nam ukazuju, da po Neki, Edinu i brojnim drugima u vlasti Federacije, sve je moguće dogovoriti sa secionistima i uzurpatorima iz RS-a, je rim nema Bakir ai SDA, koji to ranije nisu dozvoljavali niti su umjeli “patriotski“ se poanšati.

Upravo, mi Mostarci i Hercegovci to ponajbolje i osjećamo na našoj vlastitoj koži, gdje smo taoci diskriminacije, majorizacije i nacionalističkih hrvatskih težnji na ovim prostorima, od firme Aluminija i Sokola, koje su bile, po riječima “oca nacije“ Franje Tuđmana, njihov Hrvatski interes.
Svakako sun a djelu u gradu Mostaru i pozicije u vlasti od Gradonačelnika i komesara policije, do mnogih rukovodnih kadrova u institucijama vlasti, gdje su HDZ-ovci domibnantni i Bogom dati.

Evo i sad ana scenu stupa veliko hrvatski nacionalista Dragan Čović da riješava jedinstvo Bošnjaka u Mostaru i Hercegovini, kao Nekin savjetnik, ne bi li uskoro i konjačno riješio svoj gorući problem, da novim izbornim zakonom po njegovoj volji i konačno za sva vremena, kao što su se oslobodili Srba iz Aluminija, oslobode i uticaja Željka Komšića i njegovih kadrova.

Zato im priskaće u pomoć, predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović koji najavljuje u subotu mogućnost svog uključivanja u formiranje Vlade u Hercegovačko-neretvanskom kantonu.

"Iako dosad nisam, sve su prilike da ću se idući tjedan uključiti u priču oko formiranja Vlade u Hercegovačko-neretvanskoj županiji. Teško je kada imate dva partnera koja se počinju sada, ja bih rekao, 'nadmudrivati'. Trebali smo to prvih dana završiti brzim dogovorom, a ovako se događa nešto slično kao na razini Federacije BiH. To 'političko nadmudrivanje' između dva bloka, SDP-a s jedne strane i SDA s druge, nikome ne donosi dobro i mislim da ćemo to morati okončati", istaknuo je u subotu novinarima predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

Koristeći ovu nepriliku u gradu Mostaru, njegov i Nekin jaran, veliko srpski nacionalista i guslar iz Laktaša, kao predsjednik najveće nacionalističke stranke kod Srba, SNSD-a, Milorad Dodik, da zatraži i predloži is voga Srbina za jednu od ministarskih fotelja.

Ništa ne bi bilo čudno, da upravo taj “dodikovac“ i zauzme tu fotelju, jer su inače njegovi boric za Republiku Srpsku, kao “dodikovci“ uz pomoć Crkve i njenih vjerodostojnika sa vladikom Grigorijem, već odavno zaposjeli i formirali svoje veliko Srpske institucije u gradu, od Prosvjete do guslara, do Gradskoga vijeća i autentičnog njihovog Srbina u njemu, imaju i svoju savjetnicu uz pomoć HDZ-a i jarana Dragana Čovića.

Da li su to sve zaslužili Mostarci, pitanje je veoma otvoreno i poznato, ili ćemo uskoro slušati muziku i akorde po notama gusala i orgulja, uz jedini ezan sa brojnih džamija u gradu?

Ali, ipak imam oi tako svijetlih tačaka u aktivnostima neki9h, istina manjeg broja, naših vijećnika i parlamentaraca u Gradskom vijeću i parlamentu Federacije, gdje se i čuje njihov glas.

Primjera radi, upravo skidam sa FB starnice riječi ili glas veoma poželjnog i aktivnog vijećnika, Harisa Naždrajića: ”Mora se nastaviti pozivati Bošnjake Hercegovine da se odazov ideji jedinstva Bošnjaka i da se okrenu jedni drugima s otvorenim srcem. Samo kroz zajednički napor možemo izgraditi snažnu i ujedinjenu zajednicu.“

Ovim si sve rekao-svaka čast dojmila me ova rečenica i misao vjeruj mi. Znam da razumiješ i moramo nastaviti svi zajedno, odgovor je Harisov svome jaranu Mehić Nerminu, koji veli: „S dubokim žaljenjem gledamo svi veliki nedostatak jedinstva među Bošnjacima Hercegovine, ali povrh svega, želim zadržati nadu da će se situacija promijeniti...

Isto tako, brojni su veoma pozitivni istupi u kontinuitetu, našeg parlamentarca Sanel Kajana u ovim istim medijima, povodom sličnih aktuelnih dešavanja u ovome gradu i ovoj regiji, samo nisam siguran Koliko ozbiljno dopiru do naših Bosanac ai mojih Sarajlija u parlementima države i Federacije, ka oi kod vijećnika ovoga Gradskog vijeća.

Nadati se dobrome boljitku, ali ne i sa našim brojnim nacionalističkim elementima na brojnim pozicijama zakonaodavne i izvršne vlasti.

Možda da nas civilizovana i demokratska Evropa, u najskorijuem period osvjesti i izvede na pravi put. Sretno!

VRHOstali prilozi:
» HAJRAT ČESME ZUVDIJE - ZUVDA BARJAKTAREVIĆA
Božidar Proročić, književnik i publicista | 18. July 2024 15:28
» KATUN KOLJENOVIĆA-DRAGULJ PROKLETIJA
Božidar Proročić i Boban Redžepagić | 17. July 2024 16:16
» PLAV U CENTRU PAŽNJE POČELI 24. DANI BOROVNICE
Božidar Proročić, književnik i publicista | 16. July 2024 17:57
» OTVORENO PISMO ELMEDINU KONAKOVIĆ MINISTRU VANJSKIH POSLOVA DRŽAVE BOSNE I HERCEGOVINE
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 09. July 2024 16:43
» „POSLJEDNJI BOJ“ AKADEMIKA ADAMIRA JERKOVIĆA
Oslobođenje | 07. July 2024 00:30
» OD PETKA DO PETKA
Mensur Pašalić | 21. June 2024 18:25
» NAGRADA ZA LJUDSKA PRAVA I DRUŠTVENI AKTIVIZAM “RIFAT RASTODER“
Božidar Proročić, književnik i publicista | 18. June 2024 14:04
» CRNA GORA I KURBAN BAJRAM PRAZNIK RADOSTI I ZAJEDNIŠTVA
Božidar Proročić, književnik i publicista | 15. June 2024 15:59
» IN MEMORIAM DR. OMER ĐURBUZOVIĆ
Božidar Proročić, književnik i publicista | 14. June 2024 14:14
» GLASAJTE JAMAALA BOWMANA
Bošnjaci.Net | 11. June 2024 21:10
» STRANKA NYANS NA IZBORIMA ZA EVROPSKI PARLAMENT
Bošnjaci.Net | 08. June 2024 17:12
Ostali prilozi istog autora:
» OJ, SAFETE – SAJO, SARAJLIJO!
22. January 2024 17:43
» ISTINA JE BOLNA
14. January 2024 15:28
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif